פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת

פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת

זה הדבר האמיתי. פיצה ללא גלוטן עם מחמצת, טעמים מאוזנים לא חמוצים מדי, קראסט חזק ומתפצח. לא בסיס כרובית או קישואים. מחמצת והתססה של דגנים מלאים נותנת טעמים עמוקים קרובים מאוד למקור.

הרעיון כאן לאפות פעמים, פעם אחת קראסט פריך ופציח, ופעם שניה את הפיצה עצמה עם הטופינג

כדי להצליח חובה להשתמש בסיס ברזל כבד, המפגש של הבצק עם החום צריך להיות חד משמעי וחזק

יש יחסית מעט עמילנים בהרכב הקמחים, זה נותן בצק שדומה לטעמי חיטה. כדורי הבצק תוססים במקרר מחכים לרגע שבא לכן פיצה

פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת

מחמצת

מחמצת ללא גלוטן מקמחי מקור זו מתנה אמיתית! התעסקות של שבוע ואחר כך תחזוקה קלה. פיצה זו מתנה למי שהשקיע במחמצת, אין צורך להרים כיפת לחם גבוהה, המחמצת נותנת טעם ומרקם מושלמים, והאפיה יחסית פשוטה. הקמחים בבצק הם קמחי דגנים מלאים אורגנים שעוברים גם התססה ככה שכל הענין קל יחסית לעיכול

תבנית ברזל יצוק

כדי להצליח עם הפיצה חשוב לתת לבצק מכת חום חזקה, תנורי פיצה מגיעים למעלות גבוהות מאוד שאין בתנור ביתי. כדי לקבל את הקרסט הפציח חייבים מכת חום כזו. מחבת ברזל יצוק מחומם היטב בתנור יתן תוצאה טובה, יש גם שטוחים שנוחים יותר לעבודה. בכל מיקרה הוא צריך להיות עבה וכבד. אם יש לכן טבון שמגיע למעלות גבוהות מאוד, הרווחתן

אפיה כפולה

את התחתית אופים פעמים, פעם אחת אפיה של כרבע שעה, שני הצדדים נאפים היטב מקבלים פריכות וצבע, בשלב הזה אפשר לשמור את התחתיות ולהכין פיצה בהמשך. בשלב ענין של כמה דקות משחק במרכיבים טופינג רוטב מה שאוהבים. כיף

פיצה ללא גלוטן מבצק מחמצת

ככה עושה

פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת – מתכון

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה22 minutes
התססה12 hours
מנות3 תחתיות
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

בצק מקדים

בצק לשלוש תחתיות

  • 150 גרם בצק מקדים
  • 300 גרם מים מטוהרים
  • 18 גרם פסיליום
  • 8 גרם פשתן זהוב טחון
  • 60 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 60 גרם קמח אורז מלא אורגני
  • 60 גרם קמח כוסמת ירוקה אורגני
  • 60 גרם קמח סורגום
  • 6 גרם מלח דק
  • ¼ כפית שמרים יבשים – אופציונלי

הכנות

הכנת בצק מקדים

  • מניחה צנצנת של חצי ליטר על המשקל ומאפסת. מכניסה 30 גרם סטרטר פעיל, מוסיפה 60 גרם מים מטוהרים. בוחשת טוב. מוסיפה קמח אורז מלא ומערבבת עד למרקם של חומוס.
    מכסה ומעמידה לתסוס לשש עד שמונה שעות או למשך הלילה

בצק לשלוש תחתיות

  • בקערה גדולה מערבבת את המים יחד עם פסיליום ופשתן טחון. מניחה ל10 דקות להתמצק.
  • מוסיפה לתערובת הרטובה את הבצק המקדים ומערבבת
  • בקערה נפרדת מערבבת קמח תפוחי אדמה, קמח אורז מלא, קמח סורגום וקמח כוסמת ירוקה. מפזרת מעט שמרים יבשים.
  • מוסיפה את הקמחים לתערובת הרטובה ומערבבת, קודם עם כף עץ ובהמשך ביד או עם קלף פלסטיק. זה יקח כמה דקות עד שהבצק חלק, הוא רטוב וזה בסדר. מניחה לו לרבע שעה. הוא יתמצק בהמשך
  • מוציאה את הבצק למשטח משומן במעט שמן זית, מוסיפה את המלח לשה קצת. מחלקת לשלושה חלקים שווים. משמנת כל חלק.
    מעבירה את הבצק לקופסה סגורה שיש בה עוד מקום לבצק לתפוח. מתסיסה במקרר 12 שעות לפחות. גם 24 שעות זה טוב.

הכנת בסיס לפיצה

  • מחממת תנור למקסימום, 245 מעלות צלסיוס לפחות. לוקח לפחות חצי שעה, זה חשוב.
    מכניסה לתנור גם מחבת קאסט אירון, אם יש תבנית ברזל, או אבן אפיה גם טוב, הכוונה ליצור מפגש כמה שיותר לוהט בין הבצק לתבנית.
    תבנית קאסט אירון לפיצה
  • מרדדת על נייר אפיה ומעט קמח אורז כדור בצק, מקפלת מעט את השולים.
    שהתנור לוהט והתבנית לוהטת מורידה ל220 מעלות ומעבירה את הבצק לאפיה של 12-15 דקות. יוצאת קלתית כמעט אפויה לגמרי משני הכיונים.
    תחתית בצק מחמצת ללא גלוטן לפיצה
  • עושה כך עם השתים הנותרות. אפשר לשמור את התחתיות המוכנות עטופות יום יומים בחוץ או עטופות טוב במקפיא
    תחתית לפיצה ללא גלוטן מקמחי מקור לפני ואחרי אפיה

הרכבת פיצה

  • רוטב עגבניות מה שאוהבות, רצוי לא נוזלי מדי.
    מה שאוהבות מעל,.
    מעבירה את הפיצה לתבנית הלוהטת בתנור לכ 10 דקות עד שהגבינה נמסה והשולים חומים
    הרכבת פיצה על תחתית פיצה מקמחי מקור ללא גלוטן עם מחמצת
פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineצמחוני
תחתית לפיצה ללא גלוטן מקמחי מקור לפני ואחרי אפיה
תחתית לפיצה ללא גלוטן מקמחי מקור לפני ואחרי אפיה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “פיצה ללא גלוטן מקמחי מקור עם מחמצת”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן