פטאייר

פטאייר במילוי מנגולד תרד וזעתר

מאפה מבצק קאסבה במילוי מנגולד תרד חוביזה וזעתר מבושם בסומק חמצמץ. במקור פטאייר הוא מאפה שמרים פלסטינאי במילוי עלי בר עונתיים. שמן הזית שמוברש על בצק הקסאבה נותן תוצאה קריספית וטעימה פליאו דל פחמימות

גם כשאין עלי בר כל עלה ירוק כמו תרד מנגולד סלק ואפילו כרוב עם הרבה בצל יתאים. זעתר וסומק כדאי שישארו

ככה עושה

פטאייר פליאו דל פחמימות

מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לבצק

למילוי

  • 9 כוסות עלים. מלגולד, תרד חוביזה
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 40 עלי זעתר
  • 2 כפיות סומק
  • חצי לימון סחוט
  • 1 כפית מלח

להרכבה

  • 1 כף סומק לפיזור מעל
  • 3 כפות שמן זית להברשה

הכנות

להכנת הבצק

  • בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
    שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה.
    מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי

  • קוצצת דק בצלים לבנים. מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן. את החוביזה. חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
    במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
    מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
    מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה

  • הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
    מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד. מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
    מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
  • מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
    פטאייר פליאו בתבנית עם סומק
  • אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
    אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
    אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות
פטאייר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

7 מחשבות על “פטאייר במילוי מנגולד תרד וזעתר”

    • הי דנה, ג'יבנה וזעתר נישמע מעולה.
      הבצק יוצא קריספי וקשה, יותר כמו קרקר.
      שני דברים חשובים.
      1. תשתמשי בקמח קסאבה של Otto's יש קישור במתכון. הוא עשוי משורש קסאבה מתוק והוא דק ועדין. קמחי קסאבה שונים אחד מהשני, זה עובד
      2. תברישי בשמן זית אפשר גם תוך כדי אפיה זה יתן מרקם יותר קרקרי ופחות מצה.

      הגב
      • השתמשתי בקמח קסאבה אחר. אזמין לי.
        אולי ציפיתי לטעמים הרכים של הפטאייר.. אשחק עם זה עוד
        תודה איה!

        הגב
  1. בוקר טוב תודה על המתכונים המיוחדים
    שמתי לב שאת כמעט ולא משתמשת בקמח קוקוס השילוב שלו עם קמח שקדים יוצר בצק פריך מצויין מלוח ומתוק
    כמובן שביחס בין הקמחים שמים כמות מעטה יותר קמח קוקוס בגלל ספיחת הנוזלים שלו
    שווה לך לנסות

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן