מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

הכנות20 minsזמן בישול45 mins

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית
 כפית מלח ורוד
למילוי
 9 כוסות עלים. מלגולד, תרד חוביזה
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 40 עלי זעתר
 2 כפיות סומק
 חצי לימון סחוט
 1 כפית מלח
להרכבה
 1 כף סומק לפיזור מעל
 3 כפות שמן זית להברשה

להכנת הבצק
1

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי
2

קוצצת דק בצלים לבנים
מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן
את החוביזה חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה
3

הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד
מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות
בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית
 כפית מלח ורוד
למילוי
 9 כוסות עלים. מלגולד, תרד חוביזה
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 40 עלי זעתר
 2 כפיות סומק
 חצי לימון סחוט
 1 כפית מלח
להרכבה
 1 כף סומק לפיזור מעל
 3 כפות שמן זית להברשה

Directions

להכנת הבצק
1

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי
2

קוצצת דק בצלים לבנים
מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן
את החוביזה חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה
3

הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד
מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות
בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות

פטאייר

אפשר להשיג קמח קאסבה ב iherb

מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

הכנות20 minsזמן בישול45 mins

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית
 כפית מלח ורוד
למילוי
 9 כוסות עלים. מלגולד, תרד חוביזה
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 40 עלי זעתר
 2 כפיות סומק
 חצי לימון סחוט
 1 כפית מלח
להרכבה
 1 כף סומק לפיזור מעל
 3 כפות שמן זית להברשה

להכנת הבצק
1

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי
2

קוצצת דק בצלים לבנים
מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן
את החוביזה חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה
3

הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד
מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות
בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית
 כפית מלח ורוד
למילוי
 9 כוסות עלים. מלגולד, תרד חוביזה
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 40 עלי זעתר
 2 כפיות סומק
 חצי לימון סחוט
 1 כפית מלח
להרכבה
 1 כף סומק לפיזור מעל
 3 כפות שמן זית להברשה

Directions

להכנת הבצק
1

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי
2

קוצצת דק בצלים לבנים
מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן
את החוביזה חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה
3

הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד
מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות
בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות

פטאייר

אפשר להשיג קמח קאסבה ב iherb

מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

2 Comments

  1. פלורנסיה

    איזה רעיון מקסים! אני מאוד אוהבת קמח קאסבה, התחלתי להשתמש בו גם לאחרונה.. ☺️

    Reply
    • dearaya

      תודה! גם כאן זה להיט. עובדות על מתכון לגיוזה שגם הבצק שלו מכיל קאסבה

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

$