פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

הכנות15 minsזמן בישול30 mins

 1 דג פורל במשקל של כחצי קילו
 2 כוסות של ירקות חתוכים לקוביות
 3 שיני שום
 חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
 חצי כוס שמן זית
 מלח אטלנטי
 2 נירות אפיה

1

את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג

אריזה ואפיה
2

בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה

חומרים

 1 דג פורל במשקל של כחצי קילו
 2 כוסות של ירקות חתוכים לקוביות
 3 שיני שום
 חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
 חצי כוס שמן זית
 מלח אטלנטי
 2 נירות אפיה

אופן ההכנה

1

את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג

אריזה ואפיה
2

בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה

פורל במעטפה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

הכנות15 minsזמן בישול30 mins

 1 דג פורל במשקל של כחצי קילו
 2 כוסות של ירקות חתוכים לקוביות
 3 שיני שום
 חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
 חצי כוס שמן זית
 מלח אטלנטי
 2 נירות אפיה

1

את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג

אריזה ואפיה
2

בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה

חומרים

 1 דג פורל במשקל של כחצי קילו
 2 כוסות של ירקות חתוכים לקוביות
 3 שיני שום
 חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
 חצי כוס שמן זית
 מלח אטלנטי
 2 נירות אפיה

אופן ההכנה

1

את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג

אריזה ואפיה
2

בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה

פורל במעטפה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

דג במלח

דג במלח

אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ’ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

בן גוריון

בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ’ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה

אנצ’ובי בכבישה ביתית

אנצ’ובי בכבישה ביתית

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

$