פורל במעטפה
פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות.
שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו כמו לברק ודניס
את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג
אפשר להכין עם נייר אפיה שעוטף את הדג, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג ושיכבה נוספת של נייר אלומניום
אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר האפיה נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה
Ingredients
Directions
את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג
אפשר להכין עם נייר אפיה שעוטף את הדג, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג ושיכבה נוספת של נייר אלומניום
אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר האפיה נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן
מחבת פירות ים ברוטב כתום זרחני של ראשי שרימפס עם המון טעם, חמאה שמעגלת הכל ולימון פטרוזליה שמוסיף את הטרי שמתחבר כל כך טוב לים. פינוק אמיתי
0 תגובות