פוקצ'ה דלעת צלויה, ללא גלוטן ודגנים

בימים שאפיתי בקמח רגיל אהבתי לעשות פוקצ'ות, ליצור בצק רך על גבול הנוזלי לקשט במה שבא ולקבל מאפה אורירי שסופג נהדר כל דבר אז הינה מאפה שעונה להגדרות האלו, האם זו פוקצ'ה? פשטידה עם טופינג? מה זה בעצם חשוב. זה טעים

המנה כאן די גדולה משהו בכיוון של פיצה בגודל. אפשר לפרוס לרוחב ולמלא כמו סנדב'יץ

פוקצ'ה דלעת צלויה

פוקצ'ה דלעת

דלעת צלויה יש לה טעמים מקורמלים, חלק מהנוזלים יוצאים והיא רכה מתוקה ומאוד טעימה. שווה לצלות דלעת לפני שמכניסים אותה למאפה. כאן זו פוקצ'ה עסיסית, עם טופינג של זיתים ובצל.

פליאו אוטואימוני – התאמות

פוקצ'ה דלעת יש בנ קמח שקדים וביצים הם לא חלק מפרוטוקול פליאו אוטואימוני בשלב הראשון

ככה עושה

פוקצ'ה דלעת צלויה מתכון

הכנות25 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
milkfree
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

לפוקצ'ה

  • 2 כוסות דלעת יפנית או דלעת פרובנס צלויה
  • 3 ביצים M
  • 3 כוסות קמח שקדים
  • כוס גרעיני דלעת כתושים
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • מרווה מיובשת
  • כפית מלח

לטופינג

  • זיתים שחורים
  • טבעות בצל סגול
  • עלי בזיליקום טריים

הכנות

  • דלעת הצלויה
    דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
    קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב. ממליחה, שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום
  • את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
    בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה
  • את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
    מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים
  • מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות
  • מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
    משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד
  • קישוטים מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית אפשר לשים מה שבא
  • אופה כ-30 דקות על 180 מעלות טורבו
    פוקצ'ה דלעת צלויה
  • אפשר גם בסנדביץ
    פוקצ'ה דלעת צלויה
פוקצ'ה דלעת צלויה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

4 מחשבות על “פוקצ'ה דלעת צלויה, ללא גלוטן ודגנים”

    • לא שקלתי. לא מאוד משנה. הנושא הוא הדלעת השקדים גרעיני הדלעת הטחונים והביצים מיצבים את התערובת
      כן חשוב לצלות טוב כדי לקבל טעמים חומים ולאדות את הנוזלים
      אפשר להשתמש בכל דלעת, או דלורית שתתן תוצאה מתוקה יותר

      הגב
5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן