פוקצ'ה דלעת צלויה, חופשיה מגלוטן ודגנים

| 17/09/2021

בימים שאפיתי בקמח רגיל אהבתי לעשות פוקצ'ות, ליצור בצק רך על גבול הנוזלי לקשט במה שבא ולקבל מאפה אורירי שסופג נהדר כל דבר
אז הינה מאפה שעונה להגדרות האלו, האם זו פוקצ'ה? פשטידה עם טופינג? מה זה בעצם חשוב. זה טעים

המנה כאן די גדולה משהו בכיוון של פיצה בגודל. אפשר לפרוס לרוחב ולמלא כמו סנדב'יץ

פוקצ'ה דלעת צלויה

כמותזמן הכנה
תבנית עגולה בקוטר 32כ20 דקות הכנות וחצי שעה אפיה

לפוקצ'ה
 2 כוסות דלעת יפנית או דלעת פרובנס צלויה
 3 ביצים מדיום
 3 כוסות קמח שקדים
 כוס גרעיני דלעת כתושים
 חצי כוס שמן זית
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 חופן זיתים שחורים מגולענים
  מרווה מיובשת
 כפית מלח
לטופינג
 זיתים שחורים
 טבעות בצל סגול
 עלי בזיליקום טריים

הכנות
1

לדלעת הצלויה
דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב. ממליחה, שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום

2

את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה

3

את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית
בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים

4

מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות

5

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד

6

קישוטים
מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית
אפשר לשים מה שבא

7

אופה כ-30 דקות על 180 מעלות טורבו

Ingredients

לפוקצ'ה
 2 כוסות דלעת יפנית או דלעת פרובנס צלויה
 3 ביצים מדיום
 3 כוסות קמח שקדים
 כוס גרעיני דלעת כתושים
 חצי כוס שמן זית
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 חופן זיתים שחורים מגולענים
  מרווה מיובשת
 כפית מלח
לטופינג
 זיתים שחורים
 טבעות בצל סגול
 עלי בזיליקום טריים

Directions

הכנות
1

לדלעת הצלויה
דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב. ממליחה, שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום

2

את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה

3

את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית
בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים

4

מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות

5

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד

6

קישוטים
מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית
אפשר לשים מה שבא

7

אופה כ-30 דקות על 180 מעלות טורבו

פוקצ'ה דלעת צלויה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים יוצרים משטח יציב

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר