פולנטה של קיץ מתירס טרי

פולנטה בקיץ מתירס טרי

פולנטה בקיץ ופולנטה בחורף עשויה מאותם מרכיבים, וההבדל יותר מהכל משקף את העונה.

בקיץ זה תירס טרי ובחורף תירס מיובש בצורת קמח גרוס.

הדייסה של החורף חמה מנחמת וכבדה, צריך להוסיף לה הרבה יותר נוזלים ועדין היא סמיכה מאוד.

הקרם של הקיץ קליל ומתוק, העמילן הטרי שנימצא בשיני התירס שעל הקלח, מסמיך את הקרם בעדינות והתוצאה קלילה מתוקה וקיצית. ההתאמה לעונה פשוט מושלמת.

הרבה יותר פשוט ממה שנידמה.

פולנטה תירס טרי עם תבשיל במיה ושרימפס מעל

ככה עושה

פולנטה בקיץ מתירס טרי

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה10 minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים
egg free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 4 קלחי תירס טריים ועסיסים
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס שמנת 32%
  • כוס פרמזן מגורד דק
  • 20 גרם חמאה

הכנות

  • הרעיון הוא לשחרר את תוכן שיני התירס מהגרעין, זה נשמע מורכב אבל בתכלס זה מאוד פשוט.
    מעבירה סכין חד לאורך שיני התירס על הקלח, משתדלים שהחריץ יהיה במרכז השן, ככה לאורך כל הקלח.
    בעזרת סכין רחבה 'סוחטת' את התוך של הגרעין, חלק מהקליפות ישארו על הקלח ואחרות ירדו יחד עם הגרעין הפנימי והנוזל העמילני אותו אנחנו בעיקר רוצות
    חליבה של תירס טרי
  • עושה ככה לכל הקלחים, לי פחות מפריעות הקליפות של כל גרעין. אם זה מפריע אפשר לטחון ולסנן אחרי הבישול
  • מחממת נוזלים בסיר קטן, אני בחרתי מים ושמנת להקצפה, אפשר להחור בציר, בחלב, בחלב צימחי, ביותר שמנת, מה שאוהבות. הכמות היא כ 350 מיל ל 4 קלחים
    מביאה את הנוזלים לרתיחה ומעבירה את התירס שהפקנו לנוזל
  • מכאן זו בחישה על אש בינונית, סביב 10 דקות של בחישה עדינה עד שהעמילן מהתירס מסמיך את הקרם. אם מכירות פולנטה מקמח תירס זה פחות סמיך ומרוכז, לכן אם עוברות שלוש ארבע דקות ואין שינוי כניראה שהעמילן מיצא את כוחו ואפשר לסגור את האש. טועמת וממליחה מעט.
  • מוסיפה חופן פרמזן מגורד דק ו20 גרם קוביות חמאה ומערבבת. זהו מוכן.
    טופינג, זה יכול להיות פטריות מטוגנות, תרד מאודה, עוד גבינה מענינת, או משהו מורכב יותר כמו תבשיל של שרימפס במיה ועגבניות כמו בתמונה
    פולנטה תירס טרי עם תבשיל במיה ושרימפס מעל
מתכון להדפסה
Cuisineחופשי מגלוטן . צמחוני
פולנטה בקיץ מתירס טרי
פולנטה בקיץ מתירס טרי

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד תירס

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “פולנטה בקיץ מתירס טרי”

5 from 1 vote

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן