בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ'יפס כדי לספק

הכנות30 minsזמן בישול40 mins

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

2

לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

Ingredients

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

Directions

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

2

לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

פוטיטו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ'יפס כדי לספק

הכנות30 minsזמן בישול40 mins

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

2

לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

Ingredients

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

Directions

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

2

לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

פוטיטו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
קונפי גזר

קונפי גזר

בקור הזה כיף שהתנור פועל, זמן לרכך שורשים שדורשים המון זמן. היה לנו גזר שניראה מאוד אורגני, קצר לא אחיד וקשה לקילוף. אז ניסינו למצות אותו לאט בתנור עם שומן שנישאר מהאסדו ושום יצא מפתיע

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

$