פוטטוס בטטה

| 28/06/2020

פוטטוס מבטטה לבנה, בטטה צהובה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ושונים מספיק כדי ליצור צלחת מנחמת ומענינת שיש בה עושר טעמי צ'יפס, ואת העושר הזה הכי קל למצוא בתחילת החורף

כמותזמן הכנה
מספיק לשתים שלוש רעבות 40 דקות

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה צהובה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים

2

מכינה קערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו זעתר או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

3

ומסדרת על הרשת של התנור, לאקסטר קריספ הבטטות מקבלות אוויר מכל הכיונים
או פשוט בתבנית על נייר אפיה
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

Ingredients

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה צהובה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

Directions

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים

2

מכינה קערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו זעתר או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

3

ומסדרת על הרשת של התנור, לאקסטר קריספ הבטטות מקבלות אוויר מכל הכיונים
או פשוט בתבנית על נייר אפיה
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

פוטיטו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מורס בטטות

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ירקות שורש ודלעות

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, גם דלעת יפנית תתאים. השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא