פוגאס מחמצת ללא גלוטן בהשראת מונסטרה

פוגאס ללא גלוטן עם מחמצת

פוגאס הוא סוג של פוקצ'ה עם הרבה חורים, ככה שנוצר יותר מקום לקרסט טעים ושמן זית עם טעמי שום ועשבי תיבול.

מחמצת ללא גלוטן נותנת לו גם טעמים עמוקים חמוצים.

אם אתן בענין של לחם מחמצת ללא גלוטן וכבר הכנתן מחמצת ללא גלוטן זה אחד הקלים וטעימים.

אין פה צורך להרים כיפת לחם מפוארת, ויש המון טעם.

וכן, זה כשר לפסח

פוגאס מחמצת ללא גלוטן בהשראת מונסטרה

ככה עושה

פוגאס ללא גלוטן עם מחמצת

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
התפחה3 hours
מנות2 פוגאס
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

בצק מקדים

תערובת קמח מקור

  • 60 גרם קמח תירס
  • 60 גרם קמח סורגום
  • 60 גרם קמח כוסמת ירוקה אורגני או קמח אורז מלא
  • 80 גרם קמח טפיוקה
  • 40 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 12 גרם מלח (שתי כפיות שטוחות)

רטובים

  • 340 גרם מים מטוהרים
  • 18 גרם פסיליום
  • 8 גרם פשתן זהוב טחון
  • 24 גרם דבש
  • 20 גרם שמן זית
  • 10 גרם חומץ תפוחים
  • ½ כפית שמרים יבשים

ציפוי

  • ½ כוס שמן זית
  • 4 שיני שום
  • ½ כפית מלח גס
  • 8 גבעולים רוזמרין עדין
  • מעט קמח פולנטה

הכנות

בצק מקדים Preferment

  • בקערת זכוכית שמה את המחמצת בשיאה, מוסיפה מים חמימים ומערבבת, מוסיפה קמח ומערבבת. מכסה במגבת רטובה ומניחה במקום חמים 22-28 מעלות לתסיסה. כאשר רואים כיפה יפה של תסיסה ובועות, זו אינדיקציה טובה.
    נוח להכין לפני השינה ולהשאיר בחוץ עד הבוקר

הכנת הבצק

  • תערובת רטובים
    בקערה מוזגת מים מטוהרים, מוסיפה פסיליום טחון, זרעי פישתן טחונים דבש ושמן זית. מערבבת טוב. מניחה לעשר דקות עד שהפסיליום יתפשט ויווצר ג'ל
  • מוסיפה את הבצק המקדים התוסס, לתערובת הרטובים ומערבבת טוב.
  • תערובת קמחים
    ⅖ עמילנים. 60 גרם קמח תפוחי אדמה, 60 גרם טפיוקה
    ⅗ קמחים מלאים אורגנים מדגנים. 60 גרם קמח תירס דק, 60 גרם קמח כוסמת ירוקה, 60 גרם קמח סורגום,
    מוסיפה כפית שמרים יבשים – לא חובה
    מערבבת את כל הקמחים בקערה
  • מעבירה לקערת הקמחים חצי מתערובת הרטובים ומערבבת קצת בכף עץ.
    מוסיפה את שארית הרטובים, מוסיפה 12 גרם מלח, בעזרת כף עץ מערבבת טוב במשך כמה דקות עד שהתערובת מאוחדת טוב, חלקה ואין בה גושים.
    מוציאה למשטח עבודה, אם הבצק קצת רטוב אפשר לקמח בטיפה קמח אורז מלא. אפשר להעזר בקלף אפיה כדי לאסוף את הבצק לכדור הומוגני.
    מכסה ומניחה בצד לתת לבצק להתארגן בתוך עצמו ולתפוח שעה לפני עיצוב הצורה
  • הבצק ספג אפשר להעביר אותו למשטח עבודה מעט מקומח. אפשר להישתמש בפולנטה, זה יתן קרסט נחמד
    מחלקת לשנים את הבצק
  • עיצוב צורה של עלה מונסטרה
    מניחה נייר אפיה, מרדדת את הבצק על מעט פולנטה לעלה של כ30 על 20. בעזרת הידים מעצבת את השולים לקוי מיתאר של עלה. בעזרת סכין חיתוך עושה חריצים, ובעזרת האצבע עושה חורים. בתמונה מונסטרה להשראה
    עלה מונסטרה
  • עלה אחד של מונסטרה
    פוגאס מונסטרה מנקי לפני אפיה
  • עוד דוגמה של עלה
    פוגאס מונסטרה לפני אפיה
  • ציפוי
    בעלי ומכתש מניחה שיני שום מלח גס מחטים של רוזמרין – כותשת טוב, מוסיפה שמן זית וכותשת עוד.
  • התפחה לפני אפיה
    מניחה על משתח עץ או קרטון שיהיה נוח להעביר לתבנית רותחת.
    מברישה בעדינות את הציפוי
    מכסה בנילון נותנת שעה תפיחה

אפיה

  • כ45 דקות לפני האפיה מחממת תנור ל220 מעלות. מכניסה תבנית הפוכה לשליש התחתון של התנור לחימום טוב
    אופה על התבנית הרותחת 35 דקות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineהתססות . חופשי מגלוטן . טבעוני

עוד משהו

'הבצק הזה טעים מאוד, אפשר להכין ממנו גם ג'בטות שמתאימות בול לסנדביץ
מחלקת את הבצק לשש חתיכות. על תבנית תנור פורסת נייר אפיה ומשמנת אותו, מניחה כל חתיכה ומשטחת אותה בידים לעובי של כסנטימטר. מכסה בנילון ולמקרר ליממה
אפיה כמו פוגאס. שמוכן מקררת טוב, חוצה ומניחה חתיכת נייר אפיה במרכז. אורזת ומקפיאה
פוגאס מחמצת ללא גלוטן בהשראת מונסטרה
פוגאס מחמצת ללא גלוטן בהשראת מונסטרה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן