פאי רועים עם זנב מתכון

פאי רועות עם זנב

בשר מפורק של זנבות שור הוא בשר מושלם למילוי, הטעם מרוכז ועובד נהדר עם עוד ירקות שמאוררים קצת

הבישול המקדים במים ארוך, לכן שווה להכין כמה זנבות יחד ולשמור חלק במקפיא לפאי הבא.

את הפירה אפשר להתאים לתזונה שלכן, זה יכול להיות רק בטטות או רק כרובית או שילוב של בטטה ותפוח אדמה.

פאי רועים עם זנב אפוי עם פירה בטטה

פאי רועים

פאי רועים במילוי זנב שור מפורק. זנב הוא בשר עם טעם מרוכז מושלם למילוי, בשר זנב יש בו המון טעם, והמון קולגן, הקולוגן קצת סטיקי וזה יוצא מאוד טעים. הבישול המקדים במים ארוך, שווה להכין כמה זנבות יחד ולשמור חלק במקפיא לפאי רועים הבא. שווה לנצל את המרק שנוצר מבישול לזנב להעשרת התבשיל, ואת השארית להקפיא לבסיס נהדר לתבשילים הבאים

תואמת פרוטוקול פליאו אוטואימוני, זנב הוא חלק פנים עם הרבה קולגן. את הפירה למעלה תוכלו לעשות מבטטות

ככה עושה

פאי רועים עם זנב ופירה בטטה

הכנות4 hours
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

בישול המקדים

  • 2 זנב שור חתוך למקטעים
  • 3 בצלים
  • 3 גזרים
  • 1 ראש שום
  • 8 מקלות סלרי
  • חצי צרור פטרוזליה
  • 6 עלי מרווה
  • פלפל שחור, פלפל אנגלי

פאי רועים

  • בשר של זנב אחד מפורק
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 3 כפות פטרוזליה קצוצה
  • ½ כוס יין לבן
  • ½ כוס ממי הבישול של הזנב

פירה

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1 תפוח אדמה בינוני (אופציונלי)

הכנות

בישול מקדים של זנב

  • ריכוך הזנב לוקח זמן. זו פעולה שמתבצעת יופי במים, והזדמנות להוסיף טעמים.
    התהליך הוא ריכוך במרק, קרור עד שנוח למגע ופרוק הבשר מהעצם.
    אפשר להכי כמה זנבות יחד, ובסוף התהליך לשמור חלק מבשר הזנב המפורק במקפיא לפעם הבא.
    בתוך המרק הארומטי הזה אפשר לרכך גם חזה בקר למשל או שריר, כדי לקבל שתי מנות במקביל.
  • מתחילה בהשחמת מקטעי הזנבות בסיר הבישול במעט שמן. כדאי לקבל צבע טוב שיתרום לעומק הטעם.
  • חותכת ומשחימה את הירקות, בסיר יש עוד מעט שמן, אם יש צורך מוסיפה עוד
    בצל לחצאים, ראש שום שלם לשיניים, גזר למקטעים, סלרי למקטעים, פטרוזליה ועלי מרווה
  • מחזירה את מקטעי הזנב ומכסה במים רותחים.
    תבלינים: מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי. כדאי לטעום את המים.
    מכסה ומביאה לרתיחה. מבשלת כארבע שעות על אש קטנה
    בשר וירקות בנוזל

פרוק זנב

  • בתום הבישול מוציאה את הזנבות וממתינה לטמפרטורה נוחה לפרוק
    מסננת את המרק ושומרת אותו בצד
    הבשר מתפרק מהעצם מאוד בקלות.
    מתיישבת לפרק בנחת, זה לוקח כמה דקות.
    שומרת את הבשר בקופסת זכוכית, מכוסה במרק המסונן שבו הוא בושל
    אם החלטתי להכין כמה זנבות, את הקופסה של הבשר המפורק מכוסה במרק המסונן אפשר להקפיא לשלושה חודשים.

פירה בטטות

  • קולפת בטטות ותפוח אדמה מכסה במים, ממליחה ומרתיחה.
    שרך מסננת ומועכת עם מזלג על קרש עבודה. אפשר להוסיף מעט מנוזל המרק כדי לפתוח את הפירה שיהיה יותר רך. זה תלוי בעיקר בכמה מים נספגו בבטטה, לכן אין כאן מידה.
    אפשר להעשיר את הפירה בשומן לבחירתכן (זית, קוקוס, בקר, חמאה)
    פאי רועים עם זנב לפני הרכבה

תיבול ואורור בשר זנב

  • הבשר של הזנב עשיר מאוד בטעמים, הוא קצת דביק מתועפות הקולגן שיש בו. טעים לאורר קצת את הטעם עם בצל גזר מטוגנים.
    בוחרת מחבת שמתאים להכנסה לתנור.
    מחבת ברזל כבדה מושלמת לזה
    קצת שמן במחבת, מתחילה בבצל קצוץ וגזר מגורד, אפשר גם קצת קוביות של סלרי. שהבצל שקוף מוסיפה את הבשר של הזנב שעבר דרך ארוכה. עכשיו הוא יקבל קצת שחום מהטיגון.
    מוסיפה חצי כוס יין לבן ונותנת לו להתאדות קצת, מוסיפה פטרוזליה קצוצה וטועמת. מלח פלפל לטעמכן.
    מבחינת מרקם כדאי להוסיף כחצי כוס ממי הבישול של המרק
    מניחה מעל את הפירה בשיכבה אחידה
    מסדרת את פני השטח עם מזלג
    פאי רועים לפני אפיה
  • לתנור על חום גבוהה לחצי שעה עד 40 דקות עד שפני השטח שחומים
    לאכול מייד עם כף. מחזיק גם יומים במקרר.
פאי רועים עם זנב מתכון
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן