פאי דייגות כתום

| 11/01/2022

ימי שלישי יש בהם סלמון, פשוט כי בשני יש טרי ובשלישי נשאר. להניח אותו שוב על מחבת זה אמנם טעים, אבל בכל זאת יש כאן הזדמנות לחיבורים.

הפאי הזה מעולם פאי הרועים. שכבות מנחמות של חלבון ירקות ארומטים ופירה גס עם בצלים וחמאה.

סלמון יכול להחזיק בהיותו דג שמן. דלורית מספיק יבשה ומוצקה להיות אחלה פירה. יצא מהמחבתות האלו שבא לישר.

פאי דייגות שלם

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 60 דקות

מרכיבים
 500 גרם פילה סלמון בלי עור
 1 דלורית בינונית
 30 גרם חמאה או גהיי
 3 גבעולי בצל ירוק
 1 בצל סגול
 3 גבעולי סלרי
 1 גזר בינוני
 סנטימטר שורש כורכום
 סנטימטר ג'ינגר
 4 שיני שום
 שמן זית, מלח ים

פירה דלורית
1

מתחילה בקילוף הדלורית
חותכת לקוביות גדולות ומבשלת במי מלח עד שרך
מעבירה למסננת
מחכה קצת כדי שיתיבש
מעבירה לקערה, מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק וחמאה או גהיי
מועכת ומערבבת, הכי נוח בידים, או במזלג
טועמת, בדלעת בושלה במי מלח, אם לא מספיק מלוח מוסיפה קצת

בסיס ירקות ארומטים
2

קוצצת בצל סלרי וגזר
מגרדת ג'ינגר כורכום ושום
במחבת ברזל שיכולה להיכנס לתנור מטגנת את הירקות בשמן זית

הרכבת הפאי
3

את הסלמון חותכת לקוביות בינוניות
מניחה אותם מעל הירקות הארומטים

4

את הפירה מניחה מעל
מישרת מקשטת ומכניסה לתנור
על חום של 200 מעלות כ25-30 דקות

Ingredients

מרכיבים
 500 גרם פילה סלמון בלי עור
 1 דלורית בינונית
 30 גרם חמאה או גהיי
 3 גבעולי בצל ירוק
 1 בצל סגול
 3 גבעולי סלרי
 1 גזר בינוני
 סנטימטר שורש כורכום
 סנטימטר ג'ינגר
 4 שיני שום
 שמן זית, מלח ים

Directions

פירה דלורית
1

מתחילה בקילוף הדלורית
חותכת לקוביות גדולות ומבשלת במי מלח עד שרך
מעבירה למסננת
מחכה קצת כדי שיתיבש
מעבירה לקערה, מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק וחמאה או גהיי
מועכת ומערבבת, הכי נוח בידים, או במזלג
טועמת, בדלעת בושלה במי מלח, אם לא מספיק מלוח מוסיפה קצת

בסיס ירקות ארומטים
2

קוצצת בצל סלרי וגזר
מגרדת ג'ינגר כורכום ושום
במחבת ברזל שיכולה להיכנס לתנור מטגנת את הירקות בשמן זית

הרכבת הפאי
3

את הסלמון חותכת לקוביות בינוניות
מניחה אותם מעל הירקות הארומטים

4

את הפירה מניחה מעל
מישרת מקשטת ומכניסה לתנור
על חום של 200 מעלות כ25-30 דקות

פאי דייגות כתום

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים. ירקות שורש ודלעות

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי