פאי דייגות כתום

11/01/2022

ימי שלישי יש בהם סלמון, פשוט כי בשני יש טרי ובשלישי נשאר. להניח אותו שוב על מחבת זה אמנם טעים, אבל בכל זאת יש כאן הזדמנות לחיבורים.

הפאי הזה מעולם פאי הרועים. שכבות מנחמות של חלבון ירקות ארומטים ופירה גס עם בצלים וחמאה.

סלמון יכול להחזיק בהיותו דג שמן. דלורית מספיק יבשה ומוצקה להיות אחלה פירה. יצא מהמחבתות האלו שבא לישר.

פאי דייגות

פאי דייגות כתום

מאת: dearaya
כמותזמן הכנה
ארבע מנות 60 דקות

מרכיבים
 500 גרם פילה סלמון בלי עור
 1 דלורית בינונית
 30 גרם חמאה או גהיי
 3 גבעולי בצל ירוק
 1 בצל סגול
 3 גבעולי סלרי
 1 גזר בינוני
 סנטימטר שורש כורכום
 סנטימטר ג'ינגר
 4 שיני שום
 שמן זית, מלח ים

פירה דלורית
1

מתחילה בקילוף הדלורית
חותכת לקוביות גדולות ומבשלת במי מלח עד שרך
מעבירה למסננת
מחכה קצת כדי שיתיבש
מעבירה לקערה, מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק וחמאה או גהיי
מועכת ומערבבת, הכי נוח בידים, או במזלג
טועמת, בדלעת בושלה במי מלח, אם לא מספיק מלוח מוסיפה קצת

בסיס ירקות ארומטים
2

קוצצת בצל סלרי וגזר
מגרדת ג'ינגר כורכום ושום
במחבת ברזל שיכולה להיכנס לתנור מטגנת את הירקות בשמן זית

הרכבת הפאי
3

את הסלמון חותכת לקוביות בינוניות
מניחה אותם מעל הירקות הארומטים

4

את הפירה מניחה מעל
מישרת מקשטת ומכניסה לתנור
על חום של 200 מעלות כ25-30 דקות

Ingredients

מרכיבים
 500 גרם פילה סלמון בלי עור
 1 דלורית בינונית
 30 גרם חמאה או גהיי
 3 גבעולי בצל ירוק
 1 בצל סגול
 3 גבעולי סלרי
 1 גזר בינוני
 סנטימטר שורש כורכום
 סנטימטר ג'ינגר
 4 שיני שום
 שמן זית, מלח ים

Directions

פירה דלורית
1

מתחילה בקילוף הדלורית
חותכת לקוביות גדולות ומבשלת במי מלח עד שרך
מעבירה למסננת
מחכה קצת כדי שיתיבש
מעבירה לקערה, מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק וחמאה או גהיי
מועכת ומערבבת, הכי נוח בידים, או במזלג
טועמת, בדלעת בושלה במי מלח, אם לא מספיק מלוח מוסיפה קצת

בסיס ירקות ארומטים
2

קוצצת בצל סלרי וגזר
מגרדת ג'ינגר כורכום ושום
במחבת ברזל שיכולה להיכנס לתנור מטגנת את הירקות בשמן זית

הרכבת הפאי
3

את הסלמון חותכת לקוביות בינוניות
מניחה אותם מעל הירקות הארומטים

4

את הפירה מניחה מעל
מישרת מקשטת ומכניסה לתנור
על חום של 200 מעלות כ25-30 דקות

פאי דייגות כתום

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

פאי דייגות שלם
ארוחה עם פאי דייגות

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דגי ים. ירקות שורש ודלעות

טרטר טרחון וירקות קשים

טרטר טרחון וירקות קשים

אוהבת שאתיקה ופרקטיקה נפגשות. פילטתי טרחון, לא ממש טובה בזה, נשאר על האידרה הרבה בשר, גרדתי אותו בכפית כמו שראיתי בסושיות. יצא די הרבה דג שהוא כבר טרטר בעצמו, הוספתי ירקות קשים ולימון ויצא! ים עדין פשוט ורגוע