עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

ואפשר ללכת עוד צעד כמו בכרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז שבו הספיגה היא ישר לתוך העלה

עלי סלק ממולאים בלי אורז מוכנים

 

ככה עושה

עלי סלק ממולאים

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות20 ממולאים
חופשי מאלרגנים
grainfree
glutenfree

מרכיבים

  • צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
  • מיץ מלימון גדול
  • כף שמן זית

למילוי

  • 400 גרם בשר בקר שמן
  • בצל גדול קצוץ קטן
  • סלק גדול מגורד דק
  • 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • כפית מלח אטלנטי ורוד

הכנות

הכנת המילוי

  • בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
    מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
    קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
    קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
    מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים

  • במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר גם לקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
    לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר. את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
    בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
    פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר

  • בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
    משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
    את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
    מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחיםאת הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
  • מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
    יוצאים כ20 ממולאים
    עלי סלק ממולאים בלי אורז מוכנים
עלי סלק ממולאים בלי אורז מוכנים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן