עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק ממולאים בבשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

הכנות30 minsזמן בישול45 mins

 צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
 מיץ מלימון גדול
 כף שמן זית
למילוי
 400 גרם בשר בקר שמן
 בצל גדול קצוץ קטן
 סלק גדול מגורד דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
 חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 כפית מלח אטלנטי ורוד

הכנת המילוי
1

בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים
2

במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר
3

בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש

4

יוצאים כ20 ממולאים

Ingredients

 צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
 מיץ מלימון גדול
 כף שמן זית
למילוי
 400 גרם בשר בקר שמן
 בצל גדול קצוץ קטן
 סלק גדול מגורד דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
 חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 כפית מלח אטלנטי ורוד

Directions

הכנת המילוי
1

בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים
2

במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר
3

בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש

4

יוצאים כ20 ממולאים

עלי סלק ממולאים בלי אורז
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק ממולאים בבשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

הכנות30 minsזמן בישול45 mins

 צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
 מיץ מלימון גדול
 כף שמן זית
למילוי
 400 גרם בשר בקר שמן
 בצל גדול קצוץ קטן
 סלק גדול מגורד דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
 חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 כפית מלח אטלנטי ורוד

הכנת המילוי
1

בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים
2

במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר
3

בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש

4

יוצאים כ20 ממולאים

Ingredients

 צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
 מיץ מלימון גדול
 כף שמן זית
למילוי
 400 גרם בשר בקר שמן
 בצל גדול קצוץ קטן
 סלק גדול מגורד דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
 חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 כפית מלח אטלנטי ורוד

Directions

הכנת המילוי
1

בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים
2

במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר
3

בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש

4

יוצאים כ20 ממולאים

עלי סלק ממולאים בלי אורז
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

$