עלי סלק ממולאים

| 19/02/2021

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

ואפשר ללכת עוד צעד כמו בכרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז שבו הספיגה היא ישר לתוך העלה

עלי סלק ממולאים בלי אורז מוכנים

כמותזמן הכנה
כ20 ממולאים75 דקות

מרכיבים
 צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
 מיץ מלימון גדול
 כף שמן זית
למילוי
 400 גרם בשר בקר שמן
 בצל גדול קצוץ קטן
 סלק גדול מגורד דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
 חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 כפית מלח אטלנטי ורוד

הכנת המילוי
1

בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים
2

במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר גם לקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר
3

בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם

4

מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים

Ingredients

מרכיבים
 צרור עלי סלק או מנגולד או חוביזה
 מיץ מלימון גדול
 כף שמן זית
למילוי
 400 גרם בשר בקר שמן
 בצל גדול קצוץ קטן
 סלק גדול מגורד דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוצות דק
 חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 כפית מלח אטלנטי ורוד

Directions

הכנת המילוי
1

בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה

הכנת העלים
2

במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר גם לקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת

הסיר
3

בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם

4

מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים

עלי סלק ממולאים בלי אורז

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עלי סלק ממולאים בלי אורז מוכנים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. ממולאים. עלים ירוקים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים