עלי סלק ממולאים
אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי
ואפשר ללכת עוד צעד כמו בכרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז שבו הספיגה היא ישר לתוך העלה
בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה
במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר גם לקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת
בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים
Ingredients
Directions
בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה
במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר גם לקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת
בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים
0 תגובות