


עלי סלק ממולאים
אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי
בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה
במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת
בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים
Ingredients
Directions
בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה
במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת
בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים
מתאים לפרוטוקולים

עלי סלק ממולאים
אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי
בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה
במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת
בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים
Ingredients
Directions
בוחרת בצל לבן ממש גדול קולפת וקוצצת לקוביות קטנטנות
מגרדת סלק גדול על פומפיה דקה
קוצצת דק כארבע פרוסות לימון כבוש
קוצצת דק חצי צרור פטרוזיליה
מעבירה את כולם לקערה רחבה מוסיפה את הבשר ומלח, לשה טוב כחמש דקות עד שהכל מתחבר ונוח לעבודה
במיקרה מצאתי את העלים האלו שיש להם גבעולים צבעונים, זה לא קשור לטעם רק למראה, עלי מנגולד או סלק יתנו את אותה תוצאה. אפשר עם אין פשוט לצאת ולקטוף עלי חוביזה הם עכשיו גדולים ומתאימים למילוי
לעלים יש גבעול ארוך, אני משתמשת רק בחלקו לכן חותכך ומשאירה שלושה ארבע סנטימטר
את שאריות הגבעולים שומרת לריפוד הסיר
בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לדקה, יותר הם מתפרקים, לכן עומדת ליד הסיר עם מלקחים ומוציאה שהעלה קמל
פורסת כמה עלים מניחה כף מילוי כמו קציצת קבב ומגלגלת
בוחרת סיר שטוח או מחבת עמוק שיכול להיכנס לתנור
משמנת את תחתית המחבת, את שאריות הגבעולים מניחה לריפוד
את העלים הממולאים מניחה בצפיפות במחבת, חשוב שיהיו צפופים כדי שלא יתפרקו
מכינה את הרוטב, מיץ מלימון גדול, כפית מלח, כף שמן זית ושלושת רבעי כוס מים רותחים
את הרוטב שופכת בזהירות על הממולאים, זה צריך להגיע עד לגובהה של לשני שליש מהממולאים ולא לכסות אותם
מבשלת כעשר דקות מכוסה על אש בינונית ומעבירה לתנור בחום של 200 מעלות לחי שעה, או עד שהעלים קיבלו צבע כהה והחלק העליון שלהם התיבש
יוצאים כ20 ממולאים
מתאים לפרוטוקולים


פטאייר
מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו
לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה
דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

מנקיש – פיתה עם זעתר
פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, קצת התעסקות אבל תוצאה מאוד מספקת

צ’ימיצ’ורי
כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

עלי גפן במילוי סגול
אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים
אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה
הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח
עלים של מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם הם מהנפלאים שיש לעלי המילוי, הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים

חביתת עשבים ירוקים
גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו
תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים
0 Comments