עלי מרוות ירושלים מוגשים עם יוגורט ושמן זית

עלי מרוות ירושלים ממולאים באורז בשר וירוקים

דצמבר זו העונה שהנוף מתמלא ירוק, עלים מהבר ועלים מהחקלאות האורגנית נימצאים בשפע, עלים של מרוות ירושלים גדולים ועדינים הניפלאים שיש בעלי המילוי. עלים של תרד בר ערבי שניקרא גם סבנח שהם עדינים ורכים ומזכירים קצת תרד טורקי. עלים של חוביזה שעכשיו הם בתחילת העונה

עלי מרוות ירושלים מושלמים למילוי, מאוד פשוט לגלגל אותם, הם עדינים ויש בהם טעם מהדהד של עלה מהבר. לפעמים קוראים לעלים הניפלאים האלו אלסיינה. בירקניה בכפר ערבי אם תבקשי מרוות ירושלים יגידו אלסיינה. שזה לשון בערבית ולכן גם הבילבול עם עלה בר אחר בשם לשון הפר שאותו לא כדאי לאכול.

הפעם את המילוי עשיתי עם רכז רימונים ביתי, שנתן חמוץ מתוק מענין, קצת לימון כבוש, בשר טחון מהכפר הערבי השכן, שרק בו מוכרים את הבשר מהעדר של אלטשולר מבנימינה, שזה בעצמו סיבה למנה

עלי מרוות ירושלים מגולגלים בסיר

ככה עושה

עלי מרוות ירושלים ממולאים באורז בשר וירוקים

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות50 ממולאים
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

לסיר ממולאים

  • 50 עלים מרוות ירושלים
  • 2 בצל לבן
  • 1 כף שמן זית

רוטב

מילוי

  • 1 כוס אורז בסמטי מושרה לשעה
  • 500 גרם בשר בקר טחון מגידול מקומי
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • ½ צרור פטרוזליה
  • 2 עגבניות בשלות מגורדות דק
  • 1 כף דבש מקומי – אופציונלי
  • 4 פרוסות לימון כבוש קצוץ דק
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח דק

הכנות

  • הכנת עלי מרוות ירושלים
    קוטמת את הגבעול ושומרת אותם בצד
    בסיר עם שפע של מים רותחים חולטת את העלים לשתי דקות, מעבירה את העלים החלוטים למסננת.
    פורסת את העלים על משטח עבודה, כל פעם כמה
    עלים ל מרוות ירושלים למילוי
  • הכנת המילוי
    שוטפת כוס אורז בסמטי ומניחה עם שפע מים להשריה של חצי שעה
    קוצצת דק בצל לבן, בצל ירוק גן החלק הלבן, פטרוזליה. מעבירה לקערה
    מגרדת פנימה שתי עגבניות בשלות, מוסיפה את הבשר הטחון, מסננת את האורז ומוסיפה גם אותו
    קוצצת דק את הלימון הכבוש מעבירה לכוס מוסיפה רכז רימונים ודבש, מוסיפה רבע כוס מים חמים וממסיה את הדבש, מוסיפה גם מלח ופלפל שחור, אלו הטעמים. את התערובת הזו מוסיפה לקערת המילוי
    מערבבת טוב עד לתערובת הומוגנית
  • מילוי
    מניחה כפית גדושה או כף בקצה כל עלה ומגלגלת. עדיף על הצד היותר מחוספס, אבל לא קריטי
    עושה ככה עם כול העלים, יצאו כחמישים ממולאים
  • בניית הסיר
    קוצצת גס שני בצלים ואת גבעולי הגבעולים שהפרדנו מהעלים
    מרפדת תחתית של סיר סוטה נמוך בגבעולים ובבצל עם קצת שמן זית
    מניחה מעל את העלים הממולאים, אני אוהבת במעגלים, אפשר כל צורה העיקר שיהיה צפוף.
    עלים מגולגלים של מרוות ירושלים
  • רוטב
    בקערה מגרדת שתי עגבניות, מוסיפה רכז רימונים, לימון כבוש קצוץ, שמן זית, משלימה את הנוזל לכוס וחצי, זה יצא בין שני שליש לכוס מים חמים.
    שופכת בעדינות את הנוזל מעל הממולאים, מניחה מעל צלחת כדי לשמור על הממולאים במקומם.
    מבשלת ברתיחה עדינה חצי שעה עד 40 דקות
    סיר עלי מרוות ירושלים ממולאים
  • הגשה
    הולך מעולה עם לבנה או יוגורט עיזים שמן
    נגמר ברגע
    עלי מרוות ירושלים מוגשים עם יוגורט ושמן זית
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו
עלי מרוות ירושלים מוגשים ממולאים
סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן