עלי מנגולד ממולאים בעצמם

יש את הסלט הזה מעלי סלק או עלי מנגולד מבושלים עם לימון ותבלינים. מצונן ואז מוגש בפריסת סלטים.

אז הסלט הזה, מאורגן אחרת עם מתוק מענבים שהולך טוב עם החמוץ, ועוד חמוץ מכיוון של סומק אמיתי

רק סומק אמיתי אחרת כדאי לוותר

חמוץ מתוק ועשבוני

עלי מנגולד ממולאים בעצמם

ככה עושה

עלי סלק ממולאים בעצמם עם צימוקים לבנים וסומק

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות16 ממולאים
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • 16 עלי מנגולד או סלק יפים
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 2 בצלים סגולים קטנים
  • חופן צימוקים לבנים קטנים
  • אשכול ענבים בינוני
  • 2 לימונים עסיסים
  • רבע צרור עלי זעתר או שמיר
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • שמן זית

הכנות

  • עלי סלק.
    יכולים להיות מה שמכונה מנגולד, ירוקים או צבעונים, או עלי סלק גדולים.
    הרעיון הוא להפריד את העלה מהגבעול.
    את הגבעול קוצצת דק
    את העלים מעבירה לקערה
  • למילוי.
    קוצצת דק שני בצלים סגולים ומעבירה למחבת ברזל עם שתי כפות שמן זית
    מטגנת על אש בינונית את הבצלים לריכוך
    מוסיפה כפית סומק, רק סומק טרי טוב וריחני, אם הוא חצי כוח עדיף לוותר.
    מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים ואת הצימוקים.
    מבשלת כמה דקות ואז מוסיפה מיץ מלימון אחד ומלח.
    סומק אמיתי
  • שמיר או זעתר
    שניהם טובים רק לא יחד
    אין לי העדפה, שני דברים קצת שונים ומאוד טעימים
    בוחרת אחד קוצצת ומוסיפה למילוי
    מעבירה את המילוי לקערה ממתינה בסבלנות עד שהמילוי קר. רק אז מוסיפה אליו את העוף הטחון ופלפל שחור. מערבבת טוב
    מילוי לעלי סלק מלאים בעצמם
  • את העלים למילוי כדאי לחלוט לרגע כדי להקל על הגלגול
    שופכת מים רותחים בעדינות על העלים ותיכף מוציאה. מה זה תיכף גג דקה
    פורסת אותם על משטח עבודה, הצד המבריק כלפי חוץ
    מניחה מהמילוי על כל עלה. זה לא תופח ולא זולג ככה שאפשר לגלגל איך שבא
    עלי מנגולד מלאים בעצמם
  • בוחרת תבנית נוחה מרפדת בניר אפיה ושמן זית
    מניחה בצפיפות את העלים המגולגלים.
    מעל מפזרת את אשכול הענבים
    מוסיפה מיץ מהלימון הנותר מעט שמן זית וחצי כוס ציר עוף או מים.
    מעבירה לתנור בחום גבוהה לחצי שעה
    מוציאה ושופכת את הנוזלים מהתבנית ומחזירה לעוד דקות בודדות
    עלי מלגולד מלאים בעצמם לתנור
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן