עלי מלפופ מותססים מגולגלים ממולאים בבשר

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, בכרוב ממולא מוסיפים עגבניות, לימון, סומאק כולם גוונים של חמוץ. רציתי חמוץ מובנה כזה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלים של מלפוף כרוב ערבי עדין ושטוח. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק וברור

המתכון מבוסס על מתכון רומני לכרוב ממולא Sarmale

הטעם החמוץ מגיע מהתסיסה של הכרוב ויש לו חותמת טעם יחודית. טעם חמוץ עמוק ומאוזן.

מנה עם מעט פחמימות, החידקים חיסלו את הסוכר בעלי הכרוב והשאירו את הסיבים. מתאים מאוד לתזונה קטוגנית

עלי מלפוף ממולאים בבשר אחרי תנור

עלי מלפוף מותססים

מלפוף הוא כרוב בלאדי, הוא שטוח ויותר מאוורר ואת העלים שלו קל להפריד לממולאים

את העלים האלו התססתי בתמיסת מי מלח כמו כבוש פרוביוטי.

עלי כרוב מלפופ מותססים בשלמותם למילוי מתכון מפורט כאן

העלים קיבלו את הטעם החמוץ מהחידקים הפרוביוטים. טעם חמוץ הולך טוב עם כרוב ממולא, הפעם זה בא טבעי מעלי הכרוב

תואמת פרוטוקול פליאו אוטואימוני, הפרביוטיקה בעלים גם לה יש ערך מוסף

ככה עושה

עלי מלפוף מותססים ממולאים בבשר

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
התססה14 days
מנות20 יחידות
חופשי מאלרגנים
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

מרכיבים לכרוב המותסס

  • כרוב מלפופ מופרד לעלים
  • מלח אטלנטי או מלח ים

מרכיבים לממולאים

  • 300 גרם בשר טלה טחון
  • בצל בינוני קצוץ דק דק
  • 10 גבעולי פטרוזליה קצוצים דק
  • חצי כפית כמון טחון ומעט מלח

להרכבת הסיר

  • חצי כוס ממי הכבישה
  • חצי כוס שמן זית

הכנות

התססת העלים

  • תחילת המתכון שבועים לפחות קודם
    מפרידה שנים שלושה עלים חיצונים של הכרוב ושומרת בצד. מתכון מצולם של הכנת העלים כאן
    מפרידים את העלים של הכרוב על ידי חליטה קצרה במים רותחים. מפרידה לעלים, ניפטרת מהשידרה ועורמת את חצאי העלים. מגלגלת בקבוצות של 8 עלים.
    מניחה צינצנת של שני ליטר על משקל ומאפסת. מכניסה לצינצנת עלים מקופלים או מגולגלים של הכרוב, ממלא עד כשני שליש מהצינצנת.
    מוסיפה מים מטוהרים ומסתכלת על המשקל. מוסיפה שנים וחצי עד שלושה אחוז מלח.
    לדוגמה עם הצינצנת מכילה 1500 גרם של כרוב ומים נוסיף 40 עד 45 גרם מלח.
    סוגרת ומשקשקת שהמלח יתערבב. העלים צרכים להיות מתחת למים. מניחה מכוסה בצל לשבועים. פותחת לשניה לשחרור לחץ מדי פעם

מילוי העלים

  • קוצצץ דק דק בצל לבן. קוצצת דק דק פטרוזליה. מוסיפה את הבשר הטחון, חצי כפית זרעי כמון כתושים, מעט מלח ומעט שמן זית. לשה טוב עד שהמרקם של פלסטלינה נעימה
    עלים ומילוי של מלפוף
  • מניחה את העלים המותססים על משטח עבודה. חוצה כל עלה לאורך. מניחה כף מילוי מאורכת כמו קבב.
    מגלגלת את העלה לגליל.
  • במחבת ברזל כבדה או סיר שיכול להיכנס לתנור מסדרת בצפיפות את העלים.
    מוסיפה חצי כוס ממי הכבישה ושמן זית בנדיבות.
    מכניסה לתנור חם מעל 200 מעלות ל40 דקות או עד ששחום
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

עוד משהו

עוד עלים
אפשר ממש באותה השיטה לשמר עלים של כרוב סבוי או כרוב רגיל.
אפשר לשמר עלים של גפן, להשתמש בהם מחוץ לעונה ולקבל את הטעם החמוץ מהתסיסה.
 
עוד כרוב ממולא
כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז
כרוב ממולא ועצמות מוח
ג’חנון כרוב
עלי מלפוף מותססים ממולאים אחרי תנור
עלי מלפוף מותססים ממולאים אחרי תנור

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן