עלי מלפופ מופרדים לפני התססה

עלי כרוב מלפופ מותססים בשלמותם למילוי

עלים שלמים של כרוב מלפופ עדין, מותססים בתמיסת מלח.

חודש או עד שתיגמר המלחמה.

התסיסה מיצרת טעם חמצמץ מלא אוממי, ככה הבישול של העלים הוא כבר עם המון טעם.

ומה עם החידקים, הם לא מתים מחום? אז כן הם מתים אבל המצע שעליו הם גדלו נישאר והוא ניקרא פרהביוטיקה, והוא הכי שווה כי הוא בול המצע הכי מפנק לחיידקים הפרטים שלכן

עלי כרוב מלפופ בשלמותם בצינצנת כבישה במלח

כרוב מלפופ

כרוב עדין עם עלים גדולים ודקים שנפרדים בקלות מהגזע המרכזי. משמש בעיקר למילוי. אפשר להשיג אותו בקלות בכפרים ערבים או אצל ירקנים ומגדלים אורגנים.

כאן נתסיס אותו ונשתמש בעלים המותססים למילוי. התוצאה היא ממולאים בטעם חמצמץ ממי הכבישה, שיש בהם גם טעמי אוממי מאוזנים. מעט מאוד תיבול ויש מנה מפתיעה, ומאוזנת.

שני ניסיונות של מילוי, שניהם מצוינים. אחד קטוגני, עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז והשני טבעוני, עלי כרוב מותססים ממולאים באורז מבושלים במי תסיסה של עצמם

פרהביוטיקה

הבישול כמובן מחסל את החידקים, ולכן נישאלת השאלה למה לטרוח. נכון החידקים שחיסלו את הסוכרים בכרוב יצרו פני שטח מושלמים מעלי הכרוב, המצע הזה עליהם הם שיגשגו ניקרה פרהביוטיקה, הוא נישמר, והוא מה שאנחנו אוכלים כאן. וזה גם מה שיקבלו החידקים הפרטים שלנו לשגשג עליו. מבחינתם זה האוכל המושלם לשגשג עליו

ככה עושה

עלי כרוב מלפופ מותססים בשלמותם למילוי

הכנות30 minutes
התססה30 days
מנות24
חופשי מאלרגנים
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 כרוב מלפופ
  • מלח הימליה
  • מים מטוהרים

הכנות

  • מוציאה בסכין את בסיס הכרוב כדי שאוכל לשחרר את העלים מהגזע
    מפרידה את העלים ומניחה בצד
    עלי מלפופ מופרדים לפני התססה
  • מפרידה כל עלה מהשידרה המרכזית שלו. יוצאות שתי כנפים.
    בעלים הגדולים אפשר גם לחתוך כל חצי לחצי.
    מערימה את חלקי העלים שישמשו בהמשך למילוי
  • בוחרת צינצנת כבישה גדולה של 2-3 ליטר.
    שוקלת את הצינצנת וכותבת בצד את משקלה. בהמשך נוריד את משקל הצינצנת כדי לחשב את אחוז המלח
  • מערימה חמישה שישה עלים ומגלגלת אותם לגליל, מכניסה לתוך הצינצנת.
    עושה ככה עם כל הכמות. יותר קל שהצינצנת שוכבת
    הכנסה של העלים לצינצנת
  • מעמידה את הצינצנת על המשקל, נקבל את משקל הצינצנת פלוס העלים שכבר דחסנו פנימה.
    מוזגת פנימה מים מטוהרים ומסתכלת מה המשקל.
    ממשקל העלים והמים מורידה את משקל הצינצנת שכתבנו בהתחלה
    למספר הזה שיצא (אצלי 2000) מוסיפה 2.5 אחוז מלח בגרמים זה 50 גרם.
    סוגרת את הצינצנת ומשקשקת.
    מניחה לתסיסה של חודש לפחות, או עד שתיגמר המלחמה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . חופשי מגלוטן . טבעוני . קיטו

עוד משהו

אם כל ענין הפרדת העלים קשה לכן, אפשר להניח בצד שנים שלושה עלים חיצונים .ולחלוט את הכרוב כמה דקות כדי לשחרר בקלות את העלים
העלים ששמרנו בצד ולא הורתחו, שומרים עליהם את החידקים שחיונים להתנעת .ההתססה
עלי כרוב מלפופ בצינצנת כבישה במלח
עלי כרוב מלפופ בצינצנת כבישה במלח

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “עלי כרוב מלפופ מותססים בשלמותם למילוי”

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן