עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש
ממש עכשיו שיש עלים עדינים של חוביזה אפשר מלא אותם באורז ממש כמו שעושים עלי גפן
עכשיו שהכל ירוק מסביב גם המילוי ירוק.
המון פטרוזליה לימונים כבושים ובצל שיחד נטחנים לרוטב ירוק ריחני שבו טובל האורז
אפשר לעשות את הממולאים טבעונים עם שמן זית סורי ואפשר לבשם אותם בשומן כבש
עלי חוביזה יש בכל מקום, האוייב הגדול שלהם הוא הריסוס ואבק הדרכים בשולי הכבישים
כדאי שאת החוביזה שלכם תקטפו בשדה בשבילים צדדים
עכשיו יש המון חוביזה, היא עדינה והעלים לא גדולים
יותר עבודת מילוי ומאוד טעים. קוטפות עלים שלמים אין צורך בגבעול
ואם לא יצאתן לשדה ועדין בא לכן להכין זה יוצא נהדר גם עם עלים משומרים של גפן
עלים של מנגולד, עלים של תרד טורקי או לשון הפר. כולם מצוינים
מכינה רוטב ירוק לימוני עם הרבה מיץ של בצל שיבשם את האורז
מכניסה לכוס טחינה של הנינג'ה בצל ענק קלוף חתוך לשמיניות
חצי או יותר מצרור פטרוזליה, עכשיו הם ענקים
ארבע לימונים כבושים מהסוג השלם, לא פרוסות
אם יש לכם רק פרוסות זה מצוין רק צריך שלוש ארבע כפות
טוחנת עד שיש עיסה ירוקה ריחנית, עם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים, אבל יש בבצל המון מים, אז לא חושבת שצריך
את האורז שוטפת טוב עד שהוא צלול
משרה לחצי שעה לפחות במים נקיים
מסננת ומוסיפה לרוטב הירוק
עלים עדינים צרכים מעט מאוד עזרה כדי להתגלגל. העלה רך. טובלת לכמה שניות במים רותחים ומוציאה למסננת
כמה שניות הכוונה אחת שתים שלוש ולהוציא, אחרת הם יתפרקו
על משטח העבודה פורסת אותם ככה שיהיה נוח למלא ולגלגל, כולם באותו כיוון
לי נוח שהבסיס מופנה אלי. הצד שבו מונח המילוי הוא הצד הפנימי של העלה, זה שיש לו טקסטורה של נימים
מניחה כפית מילוי בכל עלה, הכמות צריכה להיות גבעה קטנה, אחרי ניסיון של שנים שלושה תרגישו כמה זה נכון לגודל העלים שמצאתן
הכי נוח לעשות במצרפים גדולים
מצורף סרטון גלגול
את הבישול עושה בתבנית בתנור על חום של 170, את התבנית מרפדת בעוד עלי חוביזה או עלים של גפן או תרד טורקי
מסדרת את העלים הממולאים בצפיפות בתבנית
הפעם קרה שנגמרו העלים של החוביזה אז המשכתי עם עלי תרד טורקי שהיו בבית, אין שום בעיה להוסיף שני סוגים
נוזלים לבישול טבעוני
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ואת השומן
אם בחרתם בשמן זית שמן זית עז טעם כמו סירי יתאים מאוד
משקשקת ושופכת את הנוזל על העלים, הוא יכסה אותם
נוזלים לבישול עם כבש
את קוביות שומן הכבש מניחה על מחבת בחום בינוני עד שהשומן נפרד, מעבירה את רובו לצנצנת וממשיכה לטגן עד שיש חתיכות קריספיות של שומן ובשר, טעימות בטרוף
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ושתי כפות מהשומן
משקשקת, ושופכת מעל העלים, את החתיכות הקריספיות מפזרת מעל
אפיה
מעל הכל מניחה נייר אפיה שחתוך לגודל של התבנית
מעליו ניר כסף, או מיכסה
אופה על 170 מעלות 45 דקות
ואז פותחת מסירה את הנירות ונותנת עוד כעשר דקות לצבע והשחמה
בסוף בסוף לפני ההגשה מברישה בעוד קצת שומן
לעלים הממולאים טוב לעמוד לילה כדי להתמצק, לא חובה אבל התוצאה יותר קלה לתפעול
Ingredients
Directions
עלי חוביזה יש בכל מקום, האוייב הגדול שלהם הוא הריסוס ואבק הדרכים בשולי הכבישים
כדאי שאת החוביזה שלכם תקטפו בשדה בשבילים צדדים
עכשיו יש המון חוביזה, היא עדינה והעלים לא גדולים
יותר עבודת מילוי ומאוד טעים. קוטפות עלים שלמים אין צורך בגבעול
ואם לא יצאתן לשדה ועדין בא לכן להכין זה יוצא נהדר גם עם עלים משומרים של גפן
עלים של מנגולד, עלים של תרד טורקי או לשון הפר. כולם מצוינים
מכינה רוטב ירוק לימוני עם הרבה מיץ של בצל שיבשם את האורז
מכניסה לכוס טחינה של הנינג'ה בצל ענק קלוף חתוך לשמיניות
חצי או יותר מצרור פטרוזליה, עכשיו הם ענקים
ארבע לימונים כבושים מהסוג השלם, לא פרוסות
אם יש לכם רק פרוסות זה מצוין רק צריך שלוש ארבע כפות
טוחנת עד שיש עיסה ירוקה ריחנית, עם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים, אבל יש בבצל המון מים, אז לא חושבת שצריך
את האורז שוטפת טוב עד שהוא צלול
משרה לחצי שעה לפחות במים נקיים
מסננת ומוסיפה לרוטב הירוק
עלים עדינים צרכים מעט מאוד עזרה כדי להתגלגל. העלה רך. טובלת לכמה שניות במים רותחים ומוציאה למסננת
כמה שניות הכוונה אחת שתים שלוש ולהוציא, אחרת הם יתפרקו
על משטח העבודה פורסת אותם ככה שיהיה נוח למלא ולגלגל, כולם באותו כיוון
לי נוח שהבסיס מופנה אלי. הצד שבו מונח המילוי הוא הצד הפנימי של העלה, זה שיש לו טקסטורה של נימים
מניחה כפית מילוי בכל עלה, הכמות צריכה להיות גבעה קטנה, אחרי ניסיון של שנים שלושה תרגישו כמה זה נכון לגודל העלים שמצאתן
הכי נוח לעשות במצרפים גדולים
מצורף סרטון גלגול
את הבישול עושה בתבנית בתנור על חום של 170, את התבנית מרפדת בעוד עלי חוביזה או עלים של גפן או תרד טורקי
מסדרת את העלים הממולאים בצפיפות בתבנית
הפעם קרה שנגמרו העלים של החוביזה אז המשכתי עם עלי תרד טורקי שהיו בבית, אין שום בעיה להוסיף שני סוגים
נוזלים לבישול טבעוני
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ואת השומן
אם בחרתם בשמן זית שמן זית עז טעם כמו סירי יתאים מאוד
משקשקת ושופכת את הנוזל על העלים, הוא יכסה אותם
נוזלים לבישול עם כבש
את קוביות שומן הכבש מניחה על מחבת בחום בינוני עד שהשומן נפרד, מעבירה את רובו לצנצנת וממשיכה לטגן עד שיש חתיכות קריספיות של שומן ובשר, טעימות בטרוף
בכוס שבה טחנתי את הרוטב מוסיפה חצי כוס מים רותחים מיץ מלימון ושתי כפות מהשומן
משקשקת, ושופכת מעל העלים, את החתיכות הקריספיות מפזרת מעל
אפיה
מעל הכל מניחה נייר אפיה שחתוך לגודל של התבנית
מעליו ניר כסף, או מיכסה
אופה על 170 מעלות 45 דקות
ואז פותחת מסירה את הנירות ונותנת עוד כעשר דקות לצבע והשחמה
בסוף בסוף לפני ההגשה מברישה בעוד קצת שומן
לעלים הממולאים טוב לעמוד לילה כדי להתמצק, לא חובה אבל התוצאה יותר קלה לתפעול
קישורים
ממרח לימון כבוש פרוביוטי – מתכון
ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד – מתכון
תוכלו גם להכין לביבות חוביזה ובטטה לבנה מעלי חוביזה עדינים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

עוגת אורז תרד ואוכמניות עטופה בעלי מרוות ירושלים
זה ממולא אחד גדול, עטוף בעלים של מרוות ירושלים של סוף החורף, במילוי אורז בסמטי, כרישה, בצל, תרד ואוכמניות כחולות עם תיבול של שמיר ולימון. עוגה שיש לה פרוסה
0 תגובות