עלי גפן עם צנוברים וירוקים

| 26/05/2020

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

הרוטב של לימון ושמן זית נותן את הברק הסופי, ואת הטעם היחודי

כמותזמן הכנה
90 עלים מגולגלים שעה גלגולים ועוד שעה וחצי בישול

מרכיבים
 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

מילוי לעלה גפן אורז וצנוברים

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

עלה גפן פרוס ומילוי אורז וצנוברים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

סיר עלי גפן מגולגלים לבישול

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

Ingredients

מרכיבים
 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

Directions

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

מילוי לעלה גפן אורז וצנוברים

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

עלה גפן פרוס ומילוי אורז וצנוברים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

סיר עלי גפן מגולגלים לבישול

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ממולאים. עלים ירוקים. פסח

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת