עלי גפן פתוחים עם צנוברים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

הרוטב של לימון ושמן זית נותן את הברק הסופי, ואת הטעם היחודי

ככה עושה

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה1 hour 30 minutes
מנות90
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 100 עלי גפן צעירים

מילוי

  • 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
  • בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
  • 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
  • 2 עגבניה מגורדת
  • מיץ לימון
  • 100 גרם צנוברים
  • תיבול, כפית בהרט כפית מלח

לנוזל הבישול

  • ½ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס שמן זית
  • מים רותחים לכיסוי ומלח

הכנות

העלים

  • זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
    מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
    מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
    מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי

  • מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
    מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
    מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
    את התיבול עושות בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
    מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
    קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם
    מילוי לעלה גפן אורז וצנוברים

גילגול

  • פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
    מניחות כפית מילוי במרכז העלה מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
    ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
    מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
    מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר

  • משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
    מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
    מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
    חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל
    סיר עלי גפן מגולגלים לבישול

בישול

  • מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
    מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
    מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
    סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
    בדרך בודקות שלא חסרים מים
    כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח
  • ארוחת חג עם סיר עלי גפן ותוספות
עלי גפן עם צנוברים וירוקים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן