



עלי גפן עם צנוברים וירוקים
עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד
זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת
מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם
פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים
משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל
מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח
Ingredients
Directions
זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת
מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם
פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים
משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל
מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח
מתאים לפרוטוקולים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים
עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד
זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת
מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם
פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים
משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל
מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח
Ingredients
Directions
זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת
מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם
פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים
משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל
מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח
מתאים לפרוטוקולים


סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי
סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג. אז את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים
לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

עלי גפן במילוי אוכמניות סגולות
אוכמניות כחולות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

סלט עשבים
סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

עלי סלק ממולאים
אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

פטאייר
מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו
לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה
דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

מנקיש – פיתה עם זעתר
פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, קצת התעסקות אבל תוצאה מאוד מספקת

צ’ימיצ’ורי
כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים
אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה
הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח
עלים של מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם הם מהנפלאים שיש לעלי המילוי, הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים

חביתת עשבים ירוקים
גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו
תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק
שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות
הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן
בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת
0 Comments