עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

הכנות1 hrזמן בישול1 hr 30 mins

 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

חומרים

 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

אופן ההכנה

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

עלי גפן עם צנוברים וירוקים
מתאים לפרוטוקולים

WahlsPaleo   Paleo

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

הכנות1 hrזמן בישול1 hr 30 mins

 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

חומרים

 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

אופן ההכנה

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

עלי גפן עם צנוברים וירוקים
מתאים לפרוטוקולים

WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

עלי גפן במילוי סגול

עלי גפן במילוי סגול

אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$