עלי גפן מותססים

עלי גפן צעירים, של תחילת העונה הם עדינים ורכים

אחר כך יש עלים גסים ועבים יותר, אפשר למלא איתם, הם רק לא מושלמים כמו אלו של תחילת העונה. אז כאלו כבושים במלח, כדי שאחר כך אפשר יהי להנות מהדיוק הזה.

התססה לקטית בתמיסת מלח, מרויחים על הדרך גם את הטעם החמוץ מהתסיסה שמתאים כל כך לעלי גפן ממולאים

התססה זו פעולה של שפע, יש הרבה הם בשיאם, רגע ששווה לשמור

עלי גפן צעירים מותססים להמשך העונה

ככה עושה

עלי גפן משומרים במלח

הכנות10 minutes
תסיסה14 days
מנות1 צנצנת ליטר
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 200 גרם עלי גפן צעירים
  • מלח ים
  • מים מטוהרים

הכנות

  • שוטפת טוב את העלים, יש עליהם אבק דרכים.
    חותכת במספרים את הגבעול.
    עורמת את העלים בקבוצות
    עלי גפן צעירים
  • שוטפת צינצנת זכוכית במים רותחים
    מעמידה על משקל מטבח את הצינצנת, מאפסת
    מכניסה לצינצנת את ערימות העלים מגולגלות
    מכסה במים מטוהרים
    מסתכלת על המשקל ומוסיפה מלח בכמות של 2 אחוז
    לדוגמה עם יש בצינצנת עלים ומים במשקל קילו אוסיף 20 גרם מלח ים.
    סוגרת ומשקשקת.
    עלי גפן צעירים מותססים להמשך העונה
  • שומרת את הצנצנת לא מול חלון או שמש ישירה, טמפרטורת חדר של מתחת ל22 מעלות גם טובה. אם חם בחדר כדאי להכניס אחרי שלושה שבועות למקרר לשימוש עתידי.
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני
עלי גפן משומרים ממולאים
עלי גפן משומרים ממולאים

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן