אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

הכנות1 hrזמן בישול1 hr

 60 עלי גפן צעירים
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 חצי כוס אוכמניות כחולות מיובשות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
לסיר
 2 בצלים סגולים פרוסים דק
 חצי כוס אוכמניות כחולות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט, ואת האוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מיים חמים ומערבבת, שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמו גדולה בכל פעם. מניחה כפית מהמילוי ומגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה ומרפדת אותה בעלי גפן
מעל העלים שמה שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות

חומרים

 60 עלי גפן צעירים
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 חצי כוס אוכמניות כחולות מיובשות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
לסיר
 2 בצלים סגולים פרוסים דק
 חצי כוס אוכמניות כחולות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט, ואת האוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מיים חמים ומערבבת, שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמו גדולה בכל פעם. מניחה כפית מהמילוי ומגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה ומרפדת אותה בעלי גפן
מעל העלים שמה שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות

עלי גפן במילוי סגול
מתאים לפרוטוקולים

WahlsPaleo   Paleo

אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

הכנות1 hrזמן בישול1 hr

 60 עלי גפן צעירים
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 חצי כוס אוכמניות כחולות מיובשות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
לסיר
 2 בצלים סגולים פרוסים דק
 חצי כוס אוכמניות כחולות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט, ואת האוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מיים חמים ומערבבת, שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמו גדולה בכל פעם. מניחה כפית מהמילוי ומגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה ומרפדת אותה בעלי גפן
מעל העלים שמה שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות

חומרים

 60 עלי גפן צעירים
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 חצי כוס אוכמניות כחולות מיובשות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
לסיר
 2 בצלים סגולים פרוסים דק
 חצי כוס אוכמניות כחולות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט, ואת האוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מיים חמים ומערבבת, שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמו גדולה בכל פעם. מניחה כפית מהמילוי ומגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה ומרפדת אותה בעלי גפן
מעל העלים שמה שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות

עלי גפן במילוי סגול
מתאים לפרוטוקולים

WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$