עלי גפן במילוי אוכמניות סגולות

| 18/03/2021

אוכמניות כחולות מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם עלי הגפן החמוצים

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 65 דקות

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

Ingredients

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

Directions

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

עלי גפן במילוי סגול

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת