עלי גפן במילוי אוכמניות סגולות

18/03/2021

אוכמניות כחולות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

כ60 עלי גפן

Prep Time1 hrCook Time1 hr

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

Ingredients

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

Directions

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

עלי גפן במילוי סגול

עלי גפן במילוי אוכמניות סגולות

18/03/2021

אוכמניות כחולות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

כ60 עלי גפן

Prep Time1 hrCook Time1 hr

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

Ingredients

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

Directions

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

עלי גפן במילוי סגול

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ג'חנון כרוב

ג'חנון כרוב

כרוב ממולא בעצמו עם חמאה. אפשר לקרוא לו גם ג'חנון כרוב קטוגני. כרוב, גהיי \ חמאה ומלח, זה הכל. נהדר לשאת עליו טעמים כמו ביצה רכה, רסק עגבניות, חריף ירוק וחמוצים. ארוחת בוקר שהשומן מחליף בה את הדגן. 2021 זה שנה של מהפכות

קציצות פרסה עדינות פליאו

קציצות פרסה עדינות פליאו

כרישה טעימה! טעמים עדינים של בצל וירוקים. כאן קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי. עכשיו שחם מתאים ממש עם אבטיח, או ליד ביצה בבוקר להשלמת שומן איכותי

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי