עוף שלם מושלם

עוף שטוח שחום ועסיסי צלוי מושלם, בחצי שעה

29/10/2021

עוף שטוח או היא דרך נהדרת לקבל הרבה קרסט בזמן קצר. המבנה פשוט, מחבת ברזל מעל משקולת ותנור חם. יוצא עוף שחום, עסיסי ומושלם בחצי שעה. המיצים הנפלאים ישמשו לרוטב

Prep Time10 minsCook Time30 mins

לעוף
 עוף בינוני שלם
 שמן זית
 מלח, פלפל, טימין
לרוטב תפוזים יין לבן
 1 תפוז סחוט
 או חצי כוס יין לבן
 30 גרם חמאה או גהיי
 1 כפית דבש
 חופן פטרוזליה קצוצה

1

לפני הכל מחממת תנור לחום הכי גבוהה, על טורבו
המבנה שישמש לאפית העוף הוא משטח ברזל שבו העור יבוא במגע עם הברזל הרותח. מחבת ברזל זו אפוציה מעולה, כך המיצים ישמרו לרוטב
תבנית תנור תתאים גם, עדיף קטנה שתכיל את העוף במדויק
את המחבת או התבנית מכניסה לתנור שתתחמם טוב
זה חשוב כדי שכשהעוף יבוא במגע עם המשטח ישמע צליל ברור שיבטיח עוף שחום בחצי שעה

2

השלב הראשון זה השטחת העוף. אפשר לבקש מהקצב עוף פרפר
אם אתן בענין חקירה אנטומית אז השלבים הם כאלו
מניחה את העוף על החזה, בעזרת מספרי מטבח גדולות גוזרת לאורך מהטוסיק עד לגרון, עושה חתך נוסף מקביל כדי להוציא את כל העצם שמחברת מצד הבטן
הופכת את העוף לצד שני הפעם החזה מולי, לוחצת לחיצה חזקה בחלק העליון שבו החזות מתחברים
נשמע צליל ריסוק, מסובבת חזרה כדי לשלוף את עצם הגב, זה יעזור לחיתוך אחר כך

עוף מפולט מצד החזה

3

עד כאן החלק המורכב
התיבול פשוט ואתן לגמרי יכולות להפוך אותו לשלכן
השתמשנו בתערובת של מלח אטלנטי טימין ופלפל שחור גרוס דק, שמן זית עדין מעל

עוף מפולט

4

את העוף המושטח והמתובל מעבירה למחבת הרותחת
מוציאה את המחבת מהתנור, מדליקה אש ושמה קצת שמן זית
מעבירה את העוף למחבת ככה שהעור כלפי מטה
מועכת ככה שכל העור יפגוש במחבת

עוף משוטח

5

ומה מהצד השני
שיטת ההכנה הזו מכונה גם Chicken Under a Brick
מה שמרמז על המשקולת שבאה מעל
זה יכול להיות עוד מחבת ברזל, משקולת עטופה בניר כסף או עוד תבנית ועליה לבנה עטופה כמו שהשם מרמז
אנחנו הסתפקנו בעוד מחבת ברזל
בין העוף למחבת שמנו נייר אפיה, לא בטוח שצריך, זה רק מרגיש יותר נקי
לתנור החם - טחמר לחצי שעה וזהו

מבנה של עוף מתחת לאבן

6

אפשר לחתוך בטטה לקוביות או כרובית לפרחים
ולהניח בתבנית מתחת עם קצת שמן זית ומלח להשלמת הארוחה

לרוטב
7

אחר 30 דקות פותחת ומעבירה את המחבתות לגז
העליונה תשמש לרוטב, מעבירה את הנוזלים שהעוף הפריש למחבת שהיתה מעל ומחזירה את העוף לתנור
לנוזלים הנפלאים שבמחבת מוסיפה מיץ מתפוז אחד
זה יכול להיות גם לימון או יין לבן, המטרה לפתוח את הרוטב השמנוני שיש בו המון מליחות ולהוסיף חמיצות ומעט מתיקות
אחרי דקה הנוזלים מתמזגים וזה הרגע לאמולסיה
זה בעצם טילטול של המחבת קדימה ואחורה כדי להמיס פנימה חמאה
נוצרת אמולסיה די מהר, זה הרגע לעצור ולטעום, אפשר לאזן עם עוד חמוץ או עוד מתוק, מעט דבש עוד קצת תפוז
ולבסוף פטרוזליה קצוצה דק שהולכת מושלם עם תפוז ועוף. כל אחד בנפרד ובטח ששניהם יחד
לא מתאים לכן חמאה או גהיי אפשר פשוט לוותר על הטילטול ולהוסיף פטרוזליה קצוצה

רוטב עוף תפוז וחמאה

8

מושלם, אפשר לחתוך כמו עוגה, לשים קצת רוטב וכל זה בחצי שעה וקצת

עוף מושתח במחבת ברזל

Ingredients

לעוף
 עוף בינוני שלם
 שמן זית
 מלח, פלפל, טימין
לרוטב תפוזים יין לבן
 1 תפוז סחוט
 או חצי כוס יין לבן
 30 גרם חמאה או גהיי
 1 כפית דבש
 חופן פטרוזליה קצוצה

Directions

1

לפני הכל מחממת תנור לחום הכי גבוהה, על טורבו
המבנה שישמש לאפית העוף הוא משטח ברזל שבו העור יבוא במגע עם הברזל הרותח. מחבת ברזל זו אפוציה מעולה, כך המיצים ישמרו לרוטב
תבנית תנור תתאים גם, עדיף קטנה שתכיל את העוף במדויק
את המחבת או התבנית מכניסה לתנור שתתחמם טוב
זה חשוב כדי שכשהעוף יבוא במגע עם המשטח ישמע צליל ברור שיבטיח עוף שחום בחצי שעה

2

השלב הראשון זה השטחת העוף. אפשר לבקש מהקצב עוף פרפר
אם אתן בענין חקירה אנטומית אז השלבים הם כאלו
מניחה את העוף על החזה, בעזרת מספרי מטבח גדולות גוזרת לאורך מהטוסיק עד לגרון, עושה חתך נוסף מקביל כדי להוציא את כל העצם שמחברת מצד הבטן
הופכת את העוף לצד שני הפעם החזה מולי, לוחצת לחיצה חזקה בחלק העליון שבו החזות מתחברים
נשמע צליל ריסוק, מסובבת חזרה כדי לשלוף את עצם הגב, זה יעזור לחיתוך אחר כך

עוף מפולט מצד החזה

3

עד כאן החלק המורכב
התיבול פשוט ואתן לגמרי יכולות להפוך אותו לשלכן
השתמשנו בתערובת של מלח אטלנטי טימין ופלפל שחור גרוס דק, שמן זית עדין מעל

עוף מפולט

4

את העוף המושטח והמתובל מעבירה למחבת הרותחת
מוציאה את המחבת מהתנור, מדליקה אש ושמה קצת שמן זית
מעבירה את העוף למחבת ככה שהעור כלפי מטה
מועכת ככה שכל העור יפגוש במחבת

עוף משוטח

5

ומה מהצד השני
שיטת ההכנה הזו מכונה גם Chicken Under a Brick
מה שמרמז על המשקולת שבאה מעל
זה יכול להיות עוד מחבת ברזל, משקולת עטופה בניר כסף או עוד תבנית ועליה לבנה עטופה כמו שהשם מרמז
אנחנו הסתפקנו בעוד מחבת ברזל
בין העוף למחבת שמנו נייר אפיה, לא בטוח שצריך, זה רק מרגיש יותר נקי
לתנור החם - טחמר לחצי שעה וזהו

מבנה של עוף מתחת לאבן

6

אפשר לחתוך בטטה לקוביות או כרובית לפרחים
ולהניח בתבנית מתחת עם קצת שמן זית ומלח להשלמת הארוחה

לרוטב
7

אחר 30 דקות פותחת ומעבירה את המחבתות לגז
העליונה תשמש לרוטב, מעבירה את הנוזלים שהעוף הפריש למחבת שהיתה מעל ומחזירה את העוף לתנור
לנוזלים הנפלאים שבמחבת מוסיפה מיץ מתפוז אחד
זה יכול להיות גם לימון או יין לבן, המטרה לפתוח את הרוטב השמנוני שיש בו המון מליחות ולהוסיף חמיצות ומעט מתיקות
אחרי דקה הנוזלים מתמזגים וזה הרגע לאמולסיה
זה בעצם טילטול של המחבת קדימה ואחורה כדי להמיס פנימה חמאה
נוצרת אמולסיה די מהר, זה הרגע לעצור ולטעום, אפשר לאזן עם עוד חמוץ או עוד מתוק, מעט דבש עוד קצת תפוז
ולבסוף פטרוזליה קצוצה דק שהולכת מושלם עם תפוז ועוף. כל אחד בנפרד ובטח ששניהם יחד
לא מתאים לכן חמאה או גהיי אפשר פשוט לוותר על הטילטול ולהוסיף פטרוזליה קצוצה

רוטב עוף תפוז וחמאה

8

מושלם, אפשר לחתוך כמו עוגה, לשים קצת רוטב וכל זה בחצי שעה וקצת

עוף מושתח במחבת ברזל

עוף צלוי מושלם בחצי שעה
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין