עוגת תפוחים של רמי

עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת

חופשיה מגלוטן עם קמח אורז ושקדים

האגוזים מעל מוסיפים קראנ'צ

 

ככה עושה

עוגת תפוחים של רמי

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות12 פרוסות
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לתערובת התפוחים

  • 2 תפוחים ירוקים גראני סמית
  • 2 תפוחים אדומים מתוקים וקטנים
  • לימון או ליים לשימרת צבע התפוחים
  • 3 כפות סוכר קוקוס
  • 1 כפית קינמון

לבלילה

  • ½ כוס קמח אורז מלא
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כפית סודה לשתיה בלי אלומניום
  • 1 כפית אבקת אפיה בלי אלומיניום
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח המליאיה דק
  • ½ כוס סוכר קוקוס
  • 3 ביצים M
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס אגוזי מלך שלמים לא קלויים

הכנות

  • מחממת תנור ל160 מעלות. מכינה תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
    לתפוחים
    מכינה קערה גדולה עם מים קרירים שלתוכה סוחטת לימון או לים, מכניסה גם החצאים הסחוטים
    פורסת את התפוחים לפרוסות דקות עם הקליפה, ומעבירה למים למנוע השחרה
    מסננת את התפוחים מהמים ומחזירה לקערה יבשה, מוסיפה סוכר קוקס וקינמון ומערבבת, מניחה בצד לזמן הכנת הבלילה
  • בקערה נוספת טורפת ביצים עם סוכר קוקוס, מוסיפה שמן וטורפת עוד קצת, מנפה מעל קמח אורז אבקת אפיה סודה לשתיה קינמון ומלח, מוסיפה גם את הקמח שקדים לא בניפוי. מקפלת עד תערובת אחידה.
  • מוסיפה את התפוחים ואת הנוזלים שהם הגירו ומקפלת לתערובת אחידה. התערובת עשירה מאוד בתפוחים ולכן לא חלקה, ככה זה צריך לצאת
  • מעבירה לתבנית ומפזרת מעל אגוזי מלך שלמים בנדיבות
    מכסה את העוגה בנייר אלומיניום ומכניסה לתנור לחצי שעה
    אחרי חצי שעה מורידה את נייר האלומיניום ואופה עוד עשרים דקות או עד שקייסם יוצא לך בלי בלילה חיה והאגוזים קלויים
    מצננת בתבנית לפחות שעה עד שהעוגה יציבה
    אפשר להגיש חמים או קר. לשמור במקרר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן