עוגת תפוחים של רמי

| 14/10/2020

עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת. חופשיה מגלוטן עם קמח אורז ושקדים, האגוזים מעל מוסיפים קראנ'צ

כמותזמן הכנה
תבנית אינגליש מאורכתשעה ורבע

לתערובת התפוחים
 2 תפוחים ירוקים גראני סמית
 2 תפוחים אדומים מתוקים וקטנים
 לימון או ליים לשימרת צבע התפוחים
 3 כפות סוכר קוקוס
 1 כפית קינמון
לבלילה
 חצי כוס קמח אורז מלא
 1 כוס קמח שקדים
 חצי כפית סודה לשתיה בלי אלומניום
 1 כפית אבקת אפיה בלי אלומיניום
 1 כפית קינמון
 קורט מלח המליאיה דק
 חצי כוס סוכר קוקוס
 3 ביצים מדיום
 3 כפות שמן זית
 1 כוס אגוזי מלח שלמים לא קלויים

1

מחממת תנור ל160 מעלות. מכינה תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
לתפוחים
מכינה קערה גדולה עם מים קרירים שלתוכה סוחטת לימון או לים, מכניסה גם החצאים הסחוטים
פורסת את התפוחים לפרוסות דקות עם הקליפה, ומעבירה למים למנוע השחרה
מסננת את התפוחים מהמים ומחזירה לקערה יבשה, מוסיפה סוכר קוקס וקינמון ומערבבת, מניחה בצד לזמן הכנת הבלילה

2

בקערה נוספת טורפת ביצים עם סוכר קוקוס, מוסיפה שמן וטורפת עוד קצת, מנפה מעל קמח אורז אבקת אפיה סודה לשתיה קינמון ומלח, מוסיפה גם את הקמח שקדים לא בניפוי. מקפלת עד תערובת אחידה.

3

מוסיפה את התפוחים ואת הנוזלים שהם הגירו ומקפלת לתערובת אחידה. התערובת עשירה מאוד בתפוחים ולכן לא חלקה, ככה זה צריך לצאת

4

מעבירה לתבנית ומפזרת מעל אגוזי מלך שלמים בנדיבות
מכסה את העוגה בנייר אלומיניום ומכניסה לתנור לחצי שעה
אחרי חצי שעה מורידה את נייר האלומיניום ואופה עוד עשרים דקות או עד שקייסם יוצא לך בלי בלילה חיה והאגוזים קלויים
מצננת בתבנית לפחות שעה עד שהעוגה יציבה
אפשר להגיש חמים או קר. לשמור במקרר

Ingredients

לתערובת התפוחים
 2 תפוחים ירוקים גראני סמית
 2 תפוחים אדומים מתוקים וקטנים
 לימון או ליים לשימרת צבע התפוחים
 3 כפות סוכר קוקוס
 1 כפית קינמון
לבלילה
 חצי כוס קמח אורז מלא
 1 כוס קמח שקדים
 חצי כפית סודה לשתיה בלי אלומניום
 1 כפית אבקת אפיה בלי אלומיניום
 1 כפית קינמון
 קורט מלח המליאיה דק
 חצי כוס סוכר קוקוס
 3 ביצים מדיום
 3 כפות שמן זית
 1 כוס אגוזי מלח שלמים לא קלויים

Directions

1

מחממת תנור ל160 מעלות. מכינה תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
לתפוחים
מכינה קערה גדולה עם מים קרירים שלתוכה סוחטת לימון או לים, מכניסה גם החצאים הסחוטים
פורסת את התפוחים לפרוסות דקות עם הקליפה, ומעבירה למים למנוע השחרה
מסננת את התפוחים מהמים ומחזירה לקערה יבשה, מוסיפה סוכר קוקס וקינמון ומערבבת, מניחה בצד לזמן הכנת הבלילה

2

בקערה נוספת טורפת ביצים עם סוכר קוקוס, מוסיפה שמן וטורפת עוד קצת, מנפה מעל קמח אורז אבקת אפיה סודה לשתיה קינמון ומלח, מוסיפה גם את הקמח שקדים לא בניפוי. מקפלת עד תערובת אחידה.

3

מוסיפה את התפוחים ואת הנוזלים שהם הגירו ומקפלת לתערובת אחידה. התערובת עשירה מאוד בתפוחים ולכן לא חלקה, ככה זה צריך לצאת

4

מעבירה לתבנית ומפזרת מעל אגוזי מלך שלמים בנדיבות
מכסה את העוגה בנייר אלומיניום ומכניסה לתנור לחצי שעה
אחרי חצי שעה מורידה את נייר האלומיניום ואופה עוד עשרים דקות או עד שקייסם יוצא לך בלי בלילה חיה והאגוזים קלויים
מצננת בתבנית לפחות שעה עד שהעוגה יציבה
אפשר להגיש חמים או קר. לשמור במקרר

עוגת תפוחים של רמי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח