עוגת תפוחים צלוים דבש ושמן זית אפויה

עוגת תפוחים צלוים בדבש ושמן זית

מלא זמן רציתי עוגה שיש בה תפוחים באופן מוגזם, לא שטרודל, עוגה בחושה עם מלא ריח שנפרסת יפה.

ראיתי את קלייר ביוטיוב ממלאת תבנית שלמה בפרוסות תפוחים, זו בדיוק המידה שהיתה לי בראש. בול. משם התחלתי

יצאה עוגה חורפית, ריחנית שבאופן אחר יכולה לבוא טוב בראש השנה.

עוגת תפוחים צלוים דבש ושמן זית אפויה

עוגת תפוחים

עוגת תפוחים מוגזמת בחושה שיש בה בעיקר תפוחים צלויים, שמן זית מקומי ודבש. המיץ של התפוחים שניצלים עם הדבש נותן עוגה עסיסית במתיקות מדויקת. זו עוגה שתפורה בול לארוחת ראש השנה. דבש ותפוחים, בלי חלב

אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בעוד דבש, שמן זית לא חייב להיות מאוד עדין מרירות קלה מכוסה כאן יפה

זני תפוחים

אני אוהבת את החמיצות של גרני סמית הירוקים. כל זן אחר יעבוד. למשל תפוחים מזן פינק לידי יתנו עוגה מתוקה יותר

פליאו אוטואימוני

זו עוגת תפוחים ללא גלוטן, יש בה ביצים קמח שקדים וקמח אורז. לא תואם פרוטוקול בשלב הראשון. אפשר להחליף את קמח האורז בקמח קוקוס. תוכלו להכין אמפנדס תפוחים ברוטב חלב ודבש, מתכון ראש השנה מותאם

ככה עושה

עוגת תפוחים צלוים בדבש ושמן זית פליאו

הכנות55 minutes
זמן בישול אפיה התססה45 minutes
מנות12 פרוסות
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 1 קילו תפוחי עץ גרני סמית. כשמונה קטנים
  • 4 כפות דבש
  • 1 כוס קמח שקדים
  • כוס קמח אורז מלא
  • 1⅔ כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים אורגניות L
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס סוכר קוקוס
  • 2 כפיות חומץ תפוחים מעונן

הכנות

  • הרעיון הוא למלא תבנית בפרוסות דקות של תפוחים. אין סיבה לקלף.
    את התפוחים אין צורך לקלוף רק להיפטר מהגרעינים
    כן כדאי להוציא את המרכז עם הגרעינים, ורק אז לפרוס לפרוסות דקיקות. יש לזה מכשיר יעודי, או כזה שעוזר לרוקן ממולאים. את הפריסה אפשר לעשות במנדולינה או ביד פרוסות דקיקות כמו בתמונה.
    פרוסות תפוחים עם חור
  • תבנית בקוטר 26 סמ' אפשר מתפרקת אבל לא חובה, נייר אפיה שלם בתבנית, אין צורך לסדר פשוט להניח.
    מחממת קצת דבש רק כדי שיהיה נוח לטפטפ אותו.
    מניחה בתבנית שכבות של פרוסות תפוחים וטיפטופ של דבש, ככה ארבע חמש שכבות של דבש ותפוחים. זה יצא כשלוש ארבע כפות דבש.
    פרוסות תפוחים בתבנית עם טיפטופי דבש
  • מגיע עד קצה התבנית. אפשר לסיים בקצת שמן זית.
    אפיה של הפרוסות 50 דקות בחום של 180 מעלות. מדי פעם הופכת בעדינות שאלו שלמעלה לא ישרפו
    פרוסות תפוחים ממלאות בתבנית
  • זו התוצאה. פרוסות תפוחים אפויות בתבנית מלאה
    בוחרת 15-20 פרוסות יפות ומניחה בצד
    פרוסות תפוחים אפויות בתבנית מלאה
  • מכינה את היבשים. בקערה קמח שקדים, קמח אורז עדיף מלא, אבקת אפיה וסודה לשתיה, כפית יפה של קינמון. ערבוב קל
  • הרטובים בקערה אחרת, ביצים וסוכר קוקוס, או דבש טורפת טוב. ואז מכניסה חצי כוס שמן זית בטיפטוף. מיונז רשלני כזה, לא כזה לאט אבל בכל זאת זילופ תוך כדי טריפה.
  • עכשיו בוחשת בכל זאת עוגה בחושה.
    היבשים הרטובים והפרוסות האפויות פלוס המיץ הניפלא שלהן. פלוס חומץ תפוחים רק עכשיו כדי שיגיב במקסימום לסודה לשתיה. בחישה קלה, קצת תפוחים ישברו לא נורא.
    מחזירה לתבנית שכבר יש עליה נייר מלא טעם מאפית התפוחים
    מניחה מעל את פרוסות התפוחים ששמרתי
    אפיה של העוגה 45 דקות בחום של 180 מעלות
  • אפיה של 45 דקות בחום של 180 מעלות. עד שיוצא יבש במרכז
    עוגת תפוחים אפויה
עוגת תפוחים אפויה מבפנים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן