עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו

חזרנו מהשוק עם סלסלת תפוחים פציחים מושלמים, המון המון קטנים וריחנים.

הכוונה היתה לעשות עוגה בחושה פשוטה ביתית עם הרבה ריח.

יצאה עוגה בחושה עסיסית המתיקות ברובה מגיע מתפוחים, הרבה מיץ וטעם, אפיה איטית וארוכה העוגה יוצאת עסיסית ויחד עם זה יציבה

עוגת תפוחים בחושה פליאו

ככה עושה

עוגת תפוחים בחושה, פליאו

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות16 פרוסות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • ¼ כוס קמח אורז
  • 5 תפוחים קטנים מגורדים
  • 2 ביצים אורגניות L
  • 150 גרם חמאה רכה או גהיי
  • ½ כוס סוכר קוקוס
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • ¼ כפית כפית מלח
  • חופן פקאן

הכנות

  • מוציאה את החמאה שתתרכך
    מחממת תנור ל180 מעלות
    מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה. משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת, נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה
    תפוחים קטנים פציחים
  • מערבבת את היבשים
    קמח קוקוס ומעט קמח אורז, מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
    קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם
  • מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
    מוסיפה את התפוחים
  • זה השלב המהיר
    דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
    מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ מערבבת מהר וטוב
    מעבירה לתבנית אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן
    עוגת תפוחים בחושה פליאו
  • אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
    אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
    עוגת תפוחים פליאו מוכנה בתבנית אפיה
  • אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
    אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית
    עוגת תפוחים בחושה פליאו
עוגת תפוחים בחושה פליאו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו”

  1. שלום
    העוגה נראית נפלא. רציתי לדעת אם אפשר להחליף את קמח האורז בקמח אחר והאם אפשר להחליף את החמאה במשהו? אולי שמן או חמאת קוקוס?
    תודה רבה מראש

    הגב
    • הי אפרת, את הלחות מהתפוחים הקמח אורז סופג, לכן הוא חשוב. אם את אוכלת שיבולת שועל זה יכול לעבוד, עוד אופציה זה לנקז את המיץ מהתפוחים במסננת ככה יהיה פחות צורך לספוג. לגבי השומן, לא ניסיתי כמויות אבל שמן קוקוס יכול לעבוד וגם שמן זית. תנסי ותספרי איך יצא

      הגב
5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן