עוף שלם מושלם

עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו

23/10/2021

את המתכון פיתחה: רמי ורטמן

עוגה בחושה עסיסית עם המון תפוחים. המתיקות ברובה מגיע מתפוחים, השתמשנו בקטנים פציחים עם הרבה מיץ וטעם, אבל כל תפוח יתאים

Prep Time30 minsCook Time1 hr

חומרים לעוגה: תבנית מאורכת אחת
 2 כוסות קמח שקדים
 רבע כוס קמח אורז
 5 תפוחים קטנים מגורדים
 2 ביצים אורגניות L
 150 גרם חמאה רכה או גהיי
 חצי כוס סוכר קוקוס
 1 כפית סודה לשתיה
 1 כף חומץ תפוחים
 רבע כפית מלח
 חופן פקאן

הכנות
1

מוציאה את החמאה שתתרכך
מחממת תנור ל180 מעלות
מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה
משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת
נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה

תפוחים קטנים פציחים

2

מערבבת את היבשים
קמח קוקוס ומעט קמח אורז
מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם

3

מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס
הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה
ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
מוסיפה את התפוחים

4

זה השלב המהיר
דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ
מערבבת מהר וטוב
מעבירה לתבנית
אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן

עוגת תפוחים בחושה פליאו

5

אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית

Ingredients

חומרים לעוגה: תבנית מאורכת אחת
 2 כוסות קמח שקדים
 רבע כוס קמח אורז
 5 תפוחים קטנים מגורדים
 2 ביצים אורגניות L
 150 גרם חמאה רכה או גהיי
 חצי כוס סוכר קוקוס
 1 כפית סודה לשתיה
 1 כף חומץ תפוחים
 רבע כפית מלח
 חופן פקאן

Directions

הכנות
1

מוציאה את החמאה שתתרכך
מחממת תנור ל180 מעלות
מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה
משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת
נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה

תפוחים קטנים פציחים

2

מערבבת את היבשים
קמח קוקוס ומעט קמח אורז
מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם

3

מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס
הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה
ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
מוסיפה את התפוחים

4

זה השלב המהיר
דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ
מערבבת מהר וטוב
מעבירה לתבנית
אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן

עוגת תפוחים בחושה פליאו

5

אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית

עוגת תפוחים בחושה, פליאו
מתאים ל: Paleo
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

2 תגובות

  1. אפרת

    שלום
    העוגה נראית נפלא. רציתי לדעת אם אפשר להחליף את קמח האורז בקמח אחר והאם אפשר להחליף את החמאה במשהו? אולי שמן או חמאת קוקוס?
    תודה רבה מראש

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי אפרת, את הלחות מהתפוחים הקמח אורז סופג, לכן הוא חשוב. אם את אוכלת שיבולת שועל זה יכול לעבוד, עוד אופציה זה לנקז את המיץ מהתפוחים במסננת ככה יהיה פחות צורך לספוג. לגבי השומן, לא ניסיתי כמויות אבל שמן קוקוס יכול לעבוד וגם שמן זית. תנסי ותספרי איך יצא

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

קרמבל פירות קיץ פליאו

קרמבל פירות קיץ פליאו

קינוח מאוד פשוט מפירות קצת פחות יצוגים, השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים, משמשים יעבוד מעולה

חבושים לאמא

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.