עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו

| 23/10/2021

חזרנו מהשוק עם סלסלת תפוחים פציחים מושלמים, המון המון קטנים וריחנים. הכוונה היתה לעשות עוגה בחושה פשוטה ביתית עם הרבה ריח. יצאה עוגה בחושה עסיסית המתיקות ברובה מגיע מתפוחים, הרבה מיץ וטעם, אפיה איטית וארוכה העוגה יוצאת עסיסית ויחד עם זה יציבה

עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו

כמותזמן הכנה
תבנית אינגליש90 דקות

מרכיבים
 2 כוסות קמח שקדים
 רבע כוס קמח אורז
 5 תפוחים קטנים מגורדים
 2 ביצים אורגניות L
 150 גרם חמאה רכה או גהיי
 חצי כוס סוכר קוקוס
 1 כפית סודה לשתיה
 1 כף חומץ תפוחים
 רבע כפית מלח
 חופן פקאן

הכנות
1

מוציאה את החמאה שתתרכך
מחממת תנור ל180 מעלות
מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה
משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת
נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה

תפוחים קטנים פציחים

2

מערבבת את היבשים
קמח קוקוס ומעט קמח אורז
מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם

3

מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס
הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה
ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
מוסיפה את התפוחים

4

זה השלב המהיר
דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ
מערבבת מהר וטוב
מעבירה לתבנית
אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן

עוגת תפוחים בחושה פליאו

5

אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית

Ingredients

מרכיבים
 2 כוסות קמח שקדים
 רבע כוס קמח אורז
 5 תפוחים קטנים מגורדים
 2 ביצים אורגניות L
 150 גרם חמאה רכה או גהיי
 חצי כוס סוכר קוקוס
 1 כפית סודה לשתיה
 1 כף חומץ תפוחים
 רבע כפית מלח
 חופן פקאן

Directions

הכנות
1

מוציאה את החמאה שתתרכך
מחממת תנור ל180 מעלות
מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה
משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת
נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה

תפוחים קטנים פציחים

2

מערבבת את היבשים
קמח קוקוס ומעט קמח אורז
מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם

3

מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס
הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה
ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
מוסיפה את התפוחים

4

זה השלב המהיר
דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ
מערבבת מהר וטוב
מעבירה לתבנית
אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן

עוגת תפוחים בחושה פליאו

5

אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית

עוגת תפוחים בחושה, פליאו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

2 תגובות

  1. אפרת

    שלום
    העוגה נראית נפלא. רציתי לדעת אם אפשר להחליף את קמח האורז בקמח אחר והאם אפשר להחליף את החמאה במשהו? אולי שמן או חמאת קוקוס?
    תודה רבה מראש

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי אפרת, את הלחות מהתפוחים הקמח אורז סופג, לכן הוא חשוב. אם את אוכלת שיבולת שועל זה יכול לעבוד, עוד אופציה זה לנקז את המיץ מהתפוחים במסננת ככה יהיה פחות צורך לספוג. לגבי השומן, לא ניסיתי כמויות אבל שמן קוקוס יכול לעבוד וגם שמן זית. תנסי ותספרי איך יצא

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח