עוגת שוקולד תפוזים על בסיס שקדים. וגם עוגת יומולדת לילידות ינואר עסיסיות חגיגית, עם כמה ארומות של תפוזים אין בה גלוטן, יש בה מעט סוכר והיא ממכרת

עוגת שוקולד תפוזים הפוכה על בסיס שקדים

עוגת שוקולד תפוזים על בסיס שקדים

עסיסיות חגיגית, חוגגת את תחילת פריחת ההדרים, ובשבילי היא גם עוגת יומולדת לילידות ינואר

יש כאן כמה ארומות של תפוזים: מגרידה עדינה של תפוז אורגני טרי, מג'ולינים בסירופ, ומפרוסות בסירופ, ומיץ טרי. התוצאה עשירה רכה ותפוזית ושוקולדית

אין בה גלוטן, יש בה מעט סוכר והיא ממכרת

בענין ההיפוך אין באמת צורך להפוך, אפשר פשוט להניח מעל, פרוסות יפות של תפוזים שכבר בילו בסירופ ולאפות

עוגת תפוזים ושוקולד הפוכה ללא גלוטן

ככה עושה

עוגת שוקולד תפוזים הפוכה

הכנות25 minutes
זמן בישול אפיה35 minutes
מנות12 פרוסות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

לעוגת שוקולד תפוזים

  • ½ כוס מיץ תפוזים ברור שסחוט טרי
  • גרידה מקליפה של תפוז אחד
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר קנים
  • ¼ כוס יוגורט יוני 10 אחוז שומן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • ½ כוס קמח אורז מלא
  • כוס קקאו הולנדי
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח דק

ג'וליאנים מסוכרים

  • ג'וליאנים מתפוז אחד
  • כוס מים
  • כוס סוכר קנים

פרוסות תפוז בסירופ

  • פרוסות בעובי חצי סנטימטר מתפוז דם או רגיל
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר קנים

הכנות

  • קודם כל ארבעה תפוזים יפים וטעימים, אורגנים עדיף כי יש כאן ענין שלם עם הקליפות
    בעזרת קולפן מורידה את הקליפה מתפוז אחד, נזהרת לא להגיע לחלק הלבן. את המקטעים פורסת למקלות דקיקים, אלו הג'וליאנים.
    את התפוז השני מגרדת על מגרדת קטנה ככל האפשר לז'סט עדין. זה כמו נטזים עם שמן אתרי של תפוז, מלא טעם.
    סוחטת את המיץ משני התפוזים האלו
    פורסת לפרוסות של כחצי סנטימטר את התפוז הרביעי, אפשר תפוז דם זה יפה או רגיל, גם יפה
    ג'וליאנים של תפוז, פרוסות תפוז זסטים של תפוז ומיץ

לעוגה

  • מתחילה להתמיע את טעמי התפוז, את הסוכר מכניסה לקערה גדולה, מוסיפה את הז'סט וממוללת. השמן האתרי יעבור אל הסוכר ויבשם אותו
    זסטים של תפוז מוטמעים בסוכר
  • לתערובת הזו מוסיפה חמאה מומסת ומערבבת, שקצת מתקרר מוסיפה את הביצים ואת היוגורט והמיץ מערבבת טוב
  • בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים וקמח אורז מלא, מוסיפה את הקקאו, הולנדי יתאים כאן כי הוא כהה.
    מוסיפה אבקת אפיה סודה לשתיה ומעט מלח. מערבבת
  • מעבירה את תערובת היבשים לקערת הרטובים, כדאי דרך מסננת שלא יהיו גושים של קמח שקדים או קקאו.
    תערובת היבשים מנופה אל תערובת הרטובים

ג'וליאנים

  • בסיר קטן מוזגת את המים מוסיפה את הסוכר, על אש נמוכה. הסוכר נמס מוסיפה את הג'וליאנים שחתכתי קודם. בישול עדין תוך השגחה של כרבע שעה.

פרוסות תפוזים מסוכרות

  • מחבת ברזל מים וסוכר, אש בינונית, מכניסה את הפרוסות לסירופ. משגיחה. אחרי כעשר דקות יהיו בועות זה מספיק, מכבה את האש ונותנת להם לנוח בסירופ
    פרוסות תפוזים בסירופ

הרכבה ואפיה

  • תנור מחומם מראש ל170 מעלות
    תבנית מרופדת בנייר אפיה, מתחת לעיגול הניר משחילה פס נוסף של נייר אפיה שיעזור לשלוף החוצה את העוגה. אם משתמשים בתבנית מתפרקת לא צריך
    את הג'וליאנים המסוכרים קוצצת גס ומעבירה לבלילה של העוגה, מערבבת אותם פנימה
    תערובת לעוגת תפוזים
  • את הבלילה מעבירה לתבנית המרופדת, מישרת. מניחה את פרוסות התפוזים מעל
    זהו לתנור ל35 דקות. לא לייבש
    עוגה חלום, רכה עם מנעד רחב של ארומות תפוזים
    עוגת תפוזים ושוקולד הפוכה ללא גלוטן
עוגת תפוזים ושוקולד הפוכה ללא גלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן

עוד משהו

אם עוד לא הכנתם את העוגה המופלאה הזו בסבוסה תפוזים, קדימה. הכי טובה לזמן שבו התפוזים מושלמים
בענין החיבה לקליפות אין כמו מרמלדת תפוזים לשמר את הטעם הזה לעוד בשנה
 

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן