עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות

זו עוגת שוקולד עסיסית עם טוויסט קטן, ממכרת טעימה ורגילה במובן הכי טוב. בהשראת לייזה פאנלים.

התוספת של המרנג נותנת עוד טקסטורה ואפשר לגוון אותה בטעם קפה שוקולד או אוכמניות כמו כאן

עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות

ככה עושה

עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות

הכנות25 minutes
זמן בישול אפיה35 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 2 ביצים אורגניות גדולות
  • 3 חלמונים מביצה אורגנית
  • כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
  • 100 גרם חמאה
  • שוט אספרסו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • כוסות קמח שקדים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • כוס קמח אורז
  • מעט מלח הימלאיה דק

מרכיבים למרנג

  • 3 חלבונים מביצים אורגניות גדולות
  • 2 כפיות אבקת אוכמניות כחולות או קקאו במקום
  • שליש כוס סוכר

הכנות

הכנות מקדימות

  • מתחילה בהפרדת הביצים
    בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
    את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
    את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
    עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה

העוגה

  • מעמידה בו מרי. סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
    בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
    זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
    בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול
  • בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
    זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל
  • מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
    השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
    אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת
  • מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים
  • מקפלת גם את היבשים פנימה

מרנג אוכמניות

  • זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
    הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
    הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם
  • בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח.
    זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
    את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחבעם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר

הרכבה ואפיה

  • לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם קצת יותר קטנה
    מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותה
    מעבירה את הבלילה ומשטחת
    משטחת מעל את הקצף
  • אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן