עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות
זו עוגת שוקולד עסיסית עם טוויסט קטן, ממכרת טעימה ורגילה במובן הכי טוב. בהשראת לייזה פאנלים.
התוספת של המרנג נותנת עוד טקסטורה ואפשר לגוון אותה בטעם קפה שוקולד או אוכמניות כמו כאן
מתחילה בהפרדת הביצים
בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה
מעמידה בו מרי
סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול
בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל
מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת
מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים
מקפלת גם את היבשים פנימה
זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם
בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח. זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחב
עם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר
לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם יותר קטן
מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותו
מעבירה את הבלילה ומשטחת
אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות
Ingredients
Directions
מתחילה בהפרדת הביצים
בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה
מעמידה בו מרי
סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול
בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל
מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת
מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים
מקפלת גם את היבשים פנימה
זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם
בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח. זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחב
עם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר
לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם יותר קטן
מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותו
מעבירה את הבלילה ומשטחת
אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים
יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים
דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח
0 תגובות