עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות

| 19/11/2021

זו עוגת שוקולד עסיסית עם טוויסט קטן, ממכרת טעימה ורגילה במובן הכי טוב. בהשראת לייזה פאנלים.

התוספת של המרנג נותנת עוד טקסטורה ואפשר לגוון אותה בטעם קפה שוקולד או אוכמניות כמו כאן

תגית: Paleo | שקדים
כמותזמן הכנה
תבנית עגולה בקוטר 26כשעה

מרכיבים
 3 שלוש ביצים אורגניות גדולות
 2 חלבונים מביצה אורגנית
 שליש כוס סוכר
 200 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
 110 גרם חמאה
 שוט אספרסו
 כפית אבקת אפיה
 כוס ורבע קמח שקדים
 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
 שליש כוס קמח אורז
 מעט מלח הימלאיה דק
מרכיבים למרנג
 3 חלמונים מביצים אורגניות גדולות
 2 כפיות אבקת אוכמניות כחולות או קקאו במקום
 שליש כוס סוכר

הכנות מקדימות
1

מתחילה בהפרדת הביצים
בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה

העוגה
2

מעמידה בו מרי
סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול

3

בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל

4

מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת

5

מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים

6

מקפלת גם את היבשים פנימה

מרנג אוכמניות
7

זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם

8

בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח. זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחב
עם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר

הרכבה ואפיה
9

לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם יותר קטן
מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותו
מעבירה את הבלילה ומשטחת

10

אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות

Ingredients

מרכיבים
 3 שלוש ביצים אורגניות גדולות
 2 חלבונים מביצה אורגנית
 שליש כוס סוכר
 200 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
 110 גרם חמאה
 שוט אספרסו
 כפית אבקת אפיה
 כוס ורבע קמח שקדים
 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
 שליש כוס קמח אורז
 מעט מלח הימלאיה דק
מרכיבים למרנג
 3 חלמונים מביצים אורגניות גדולות
 2 כפיות אבקת אוכמניות כחולות או קקאו במקום
 שליש כוס סוכר

Directions

הכנות מקדימות
1

מתחילה בהפרדת הביצים
בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה

העוגה
2

מעמידה בו מרי
סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול

3

בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל

4

מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת

5

מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים

6

מקפלת גם את היבשים פנימה

מרנג אוכמניות
7

זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם

8

בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח. זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחב
עם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר

הרכבה ואפיה
9

לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם יותר קטן
מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותו
מעבירה את הבלילה ומשטחת

10

אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות

עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניותעוגת-שוקולד-חופשיה-מגלוטן-עם-מרנג-אוכמניות

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה. שוקולד

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח