טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן
תפוזים ממרוקו

עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות

19/11/2021

זו עוגת שוקולד עסיסית עם טוויסט קטן, ממכרת טעימה ורגילה במובן הכי טוב. בהשראת לייזה פאנלים. התוספת של המרנג נותנת עוד טקסטורה ואפשר לגוון אותה בטעם קפה שוקולד או אוכמניות כמו כאן

Prep Time25 minsCook Time35 mins

חומרים לעוגה בקוטר 26
 3 שלוש ביצים אורגניות גדולות
 2 חלבונים מביצה אורגנית
 שליש כוס סוכר
 200 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
 110 גרם חמאה
 שוט אספרסו
 כפית אבקת אפיה
 כוס ורבע קמח שקדים
 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
 שליש כוס קמח אורז
 מעט מלח הימלאיה דק
חומרים למרנג
 3 חלמונים מביצים אורגניות גדולות
 2 כפיות אבקת אוכמניות כחולות או קקאו במקום

הכנות מקדימות
1

מתחילה בהפרדת הביצים
בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה

העוגה
2

מעמידה בו מרי
סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול

3

בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל

4

מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת

5

מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים

6

מקפלת גם את היבשים פנימה

מרנג אוכמניות
7

זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם

8

בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח. זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחב
עם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר

הרכבה ואפיה
9

לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם יותר קטן
מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותו
מעבירה את הבלילה ומשטחת

10

אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות

Ingredients

חומרים לעוגה בקוטר 26
 3 שלוש ביצים אורגניות גדולות
 2 חלבונים מביצה אורגנית
 שליש כוס סוכר
 200 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
 110 גרם חמאה
 שוט אספרסו
 כפית אבקת אפיה
 כוס ורבע קמח שקדים
 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
 שליש כוס קמח אורז
 מעט מלח הימלאיה דק
חומרים למרנג
 3 חלמונים מביצים אורגניות גדולות
 2 כפיות אבקת אוכמניות כחולות או קקאו במקום

Directions

הכנות מקדימות
1

מתחילה בהפרדת הביצים
בוחרת שתי קערות בינוניות, זו שתכיל את הלבנים צריכה להיות נקיה ויבשה במיוחד ממים ושומן
את שלושת הביצים הראשונות מפצלת ללבנים בקערה אחת וצהובים בשניה
את שתי הביצים הנותרות מוסיפה לקערת הצהובים
עכשיו יש קערת לבנים שתשמש לקצף (מרנג), וקערה נוספת עם הצהובים בה תיבנה העוגה

העוגה
2

מעמידה בו מרי
סיר עם מים חמים שמעליו קערה עם המצרכים כדי להמיס אותם על אדים
בקערה 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ו110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
זה ימס שיתקרר קצת מוסיפה את הקפה
בענין הקפה, שוט אספרסו קצר זה בול

3

בנתיים מוסיפה לקערת הצהובים חצי כוס סוכר ומקציפה היטב עד שהענין אוורירי ותפוח
זה יכול להיות סוכר קוקוס, או סוכר דמררה טחון, או סוכר רגיל

4

מערבבת בקערה נוספת את היבשים, קמח שקדים, קמח אורז כפית אבקת אפיה. מוסיפה חופן אגוזים קצוצים
השתמשנו ב50 גרם אגוזי מלך, זה יכול להיות כל אגוז שבא לכן וגם יותר מ50 גרם
אני מוצאת שקיצוץ די קטן תורם לטקסטורה מענינת

5

מקפלת את השוקולד המומס שהתקרר בנתיים לתערובת הביצים

6

מקפלת גם את היבשים פנימה

מרנג אוכמניות
7

זה הזמן לקערת הלבנים שתשמש לקצף
הקצפה על מהירות גבוהה קודם רק לבנים וקמצוץ מלח, ואז לאט לאט מוסיפה את הסוכר, כאילו היה מלח בנדיבות
הקצף יתקשה ורק אז שהוא מוכן מוסיפה את הטעם

8

בחרנו באבקת אוכמניות כי היא מענינת, יש לה טעם של יער בנורווגיה, חמוץ מתוק וכחול. אחרי האפיה נותר רמז חמצמץ ומענין. האם לרוץ לחפש? לא בטוח. זה מענין וטעים אבל אפשר גם לבחור בקקאו או קפה
את האבקה מערבבים פנימה בעזרת מסננת כדי שהפיזור יהיה רחב
עם המרית מקפלים פנימה, קיפול קצר

הרכבה ואפיה
9

לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, אפשר גם יותר קטן
מניחה נייר אפיה בתחתית ומשמנת אותו
מעבירה את הבלילה ומשטחת

10

אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות על טורבו ל35 דקות

עוגת שוקולד חופשיה מגלוטן עם מרנג אוכמניות כחולות
מתאים ל: Paleo
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה. שוקולד

עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו

עוגת בחושה עם המון תפוחים, פליאו

עוגה בחושה עסיסית עם המון תפוחים. חופשיה מדגנים וגלוטן. המתיקות מגיע מתפוחים קטנים פציחים, כל תפוח יתאים. עוגה בחושה עסיסיות ומספקת עם ריח של תפוחים

קרמבל פירות קיץ פליאו

קרמבל פירות קיץ פליאו

קינוח מאוד פשוט מפירות קצת פחות יצוגים, השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים, משמשים יעבוד מעולה

חבושים לאמא

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.