עוגת שוקולד זוקיני
עוגה עשירה ושוקולדית, מפתיע כמה הזוקיני מוסיף למרחם וללחות
הרבה זוקיני יש כאן, אחד ענק כמו בתמונה או שנים גדולים, כדאי לסחוט היטב את הזוקיני
אפשר להוסיף חופן של אגוזי מלך קצוצים
מתחילה בלגרד את הזוקיני בערך שנים בינונים, סוחטת במגבת מטבח נקיה ומודדת כוס דחוסה. מניחה במסננת
בנתיים בקערה קטנה מערבבות קמח שקדים, שני סוגי קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה לתערובת אחידה
בקערה גדולה טורפת ביצים מיפל וסוכר קוקוס, מוסיפה את השמן ואת הזוקיני הסחוט
מקפלת את תערובת היבשים לקערה הגדולה, מוסיפה שוקולד קצוץ ומערבבת
מעבירה לתבנית אינגליש משומנת
אני אוהבת להשתמש בתבנית אינגליש זכוכית לעוגה הזו
אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ-50 דקות
כדאי לבדוק אחרי חצי שעה מה מצב העוגה, אם החלק העליון יבש כדאי להניח נייר אלומניום להמשך האפיה
לצנן לפני החיתוך
Ingredients
Directions
מתחילה בלגרד את הזוקיני בערך שנים בינונים, סוחטת במגבת מטבח נקיה ומודדת כוס דחוסה. מניחה במסננת
בנתיים בקערה קטנה מערבבות קמח שקדים, שני סוגי קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה לתערובת אחידה
בקערה גדולה טורפת ביצים מיפל וסוכר קוקוס, מוסיפה את השמן ואת הזוקיני הסחוט
מקפלת את תערובת היבשים לקערה הגדולה, מוסיפה שוקולד קצוץ ומערבבת
מעבירה לתבנית אינגליש משומנת
אני אוהבת להשתמש בתבנית אינגליש זכוכית לעוגה הזו
אופה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ-50 דקות
כדאי לבדוק אחרי חצי שעה מה מצב העוגה, אם החלק העליון יבש כדאי להניח נייר אלומניום להמשך האפיה
לצנן לפני החיתוך
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים
יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים
דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח
יצאה מעולה! השתמשתי בשני זוקיני די גדולים וסחטתי טוב
מהממ. הסחיטה עושה הרבה הבדל