עוגת פירות קיץ פליאו

| 29/05/2021

עוגת פירות קיץ עסיסית ורכה. מפירות בשלים שיש בבית. עוגה חמוצה מתוקה, רכה וריחנית. מגיעה בעונתה ומשאירה אחריה שובל של געגוע. פליאו ללא גלוטן או דגנים

עוגת פירות קיץ פליאו על צלחת הגשה מוגבהת ירוקה

כמותזמן הכנה
תבנית עגולה בקוטר 24 80 דקות

חומרים לבלילה
 100 גרם חמאה רכה
 100 גרם סוכר קוקוס
 200 גרם קמח שקדים
 50 גרם קמח קוקוס
 1 כפית אבקת אפיה
 חצי כפית סודה לשתיה
 3 כפות חלב שקדים
 2 ביצים
 8 מישמשים נקטרינות אפרסקים
חומרים לקרמבל
 50 גרם חמאה
 50 גרם קמח שקדים
 3 כפות סוכר קוקוס
 3 כפות קמח קוקוס
 חופן אגוזי מלך
 מעט מלח הימלאיה דק

הכנת הבלילה
1

מחממת תנור לחום של 150 מעולות
מרפדת תחתית תבנית קפיץ עגולה בקוטר 24 סמ' בנייר אפיה
בקערה שמה את החמאה והסוכר, מקציפה במקצף ידני עד שהתערובת בהירה ותפוחה
מוסיפה שתי ביצים אחת אחת ומערבבת היטב בין לבין
בקערה ניפרדת מערבבת את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקורט מלח
מוסיפה את היבשים לתערובת החמאה ומקפלת, מוסיפה את החלב כל פעם כף עד שהבלילה רכה שדומה לבצק עוגיות
משטחת בידים רטובות בתבנית שהכנתי
מסדרת מעל את המישמשים והאפרסקים מגולענים וחתוכים לרבעים

הכנת הקרמבל
2

בקערה מערבבת את החמאה הקרה עם קמח השקדים קמח הקוקוס, הסוכר והמלח
ערבוב בקצות האצבעות כדי ליצר פרורים גדולים
מפזרת מעל העוגה את הקרמבל
מפזרת גם חופן אגוזי מלך

אפיה
3

אופה בתנור מחומם מראש ל150 מעלות כחמישים דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש
זו עוגה רכה. מה שצריך לראות זה שהבצך נאפה
אפשר לאכול חמימה, ולדעתי היא עוד יותר כיפית קרה למחרת
שומרת במקרר

Ingredients

חומרים לבלילה
 100 גרם חמאה רכה
 100 גרם סוכר קוקוס
 200 גרם קמח שקדים
 50 גרם קמח קוקוס
 1 כפית אבקת אפיה
 חצי כפית סודה לשתיה
 3 כפות חלב שקדים
 2 ביצים
 8 מישמשים נקטרינות אפרסקים
חומרים לקרמבל
 50 גרם חמאה
 50 גרם קמח שקדים
 3 כפות סוכר קוקוס
 3 כפות קמח קוקוס
 חופן אגוזי מלך
 מעט מלח הימלאיה דק

Directions

הכנת הבלילה
1

מחממת תנור לחום של 150 מעולות
מרפדת תחתית תבנית קפיץ עגולה בקוטר 24 סמ' בנייר אפיה
בקערה שמה את החמאה והסוכר, מקציפה במקצף ידני עד שהתערובת בהירה ותפוחה
מוסיפה שתי ביצים אחת אחת ומערבבת היטב בין לבין
בקערה ניפרדת מערבבת את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקורט מלח
מוסיפה את היבשים לתערובת החמאה ומקפלת, מוסיפה את החלב כל פעם כף עד שהבלילה רכה שדומה לבצק עוגיות
משטחת בידים רטובות בתבנית שהכנתי
מסדרת מעל את המישמשים והאפרסקים מגולענים וחתוכים לרבעים

הכנת הקרמבל
2

בקערה מערבבת את החמאה הקרה עם קמח השקדים קמח הקוקוס, הסוכר והמלח
ערבוב בקצות האצבעות כדי ליצר פרורים גדולים
מפזרת מעל העוגה את הקרמבל
מפזרת גם חופן אגוזי מלך

אפיה
3

אופה בתנור מחומם מראש ל150 מעלות כחמישים דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש
זו עוגה רכה. מה שצריך לראות זה שהבצך נאפה
אפשר לאכול חמימה, ולדעתי היא עוד יותר כיפית קרה למחרת
שומרת במקרר

עוגת פירות קיץ פליאו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח