עוגת משמשים ושקדים פשוטה ללא גלוטן

עוגת משמשים ושקדים פשוטה ללא גלוטן

עוגה מושלמת ללא גלוטן משקדים ומשמשים. תבנית מרובעת, חיתוך לריבועים. חמש אחר הצהרים, קפה בית. פשוט ומאוד טעים ומנחם.

שקדים ומשמש זה חיבור מושלם, בסיס של עוגה בחושה עם קמח שקדים, מעל משמשים מסודרים ברעפים עם רווחים בניהם לתת לעוגה לעלות.

שהעוגה אפויה היא נצבעת בריבת משמשים ביתית, כניסה לתנור לעוד כמה דקות של צבע.

עוגת משמשים ושקדים פשוטה ללא גלוטן

ככה עושה

עוגת משמשים ושקדים פשוטה ללא גלוטן

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות16 קוביות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס יוגורט 6% שומן או יוני
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס קמח שקדים
  • ¼ קמח תירס
  • ¼ כוס קמח אורז
  • ¼ כוס קורנפלור
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח דק

משמש

הכנות

  • מחממת תנור לחום 180 מעלות טורבו
    בוחרת תבנית מרובעת בגודל 22 מרפדת בנייר אפיה.
  • חוצה את המשמש ומוציאה את הגלעין, פורסת כל חצי לשלושה ארבע פלחים.
  • בקערה גדולה מערבבת במזלג חמאה רכה בטמפרטורת החדר וסוכר חום, מוסיפה ביצה ומערבבת לתערובת אחידה. מוסיפה את היוגורט ומערבבת טוב.
  • מסננת לתוך התערובת את המרכיבים היבשים, קמח שקדים, קמח תירס, קמח אורז מלא, קורנפלור, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. המטרה לאורר ומנוע מגושים להסתנן לתערובת, את הקמח שלא עבר במסננת מפוררת ומוסיפה.
    מערבבת עד לתערובת אחידה.
  • משטחת את הבלילה בתבנית המוכנה.
    מסדרת מעל את המשמשים ברעפים קרובים לא צמודים בשיכבה אחת, לא כדאי להעמיס כדי שהעוגה תעלה יפה.
    עוגת משמשים לפני אפיה
  • אופה כ30 דקות עד שזהוב וקיסם יוצא לח עם כמה פרורים עליו
    עוגת משמש אפויה לפני מריחת ריבה
  • מוציאה את העוגה, מברישה ריבת משמש
    מחזירה לתנור לכמה דקות
    מפזרת מעל מעט מלח מלדון ומקררת. מושלם בטמפרטורת החדר. כדאי לשמור במקרר
    עוגת משמשים פשוטה ללא גלוטן עם ריבה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו
עוגת משמשים פשוטה ללא גלוטן
עוגת משמשים פשוטה ללא גלוטן

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “עוגת משמשים ושקדים פשוטה ללא גלוטן”

5 from 1 vote

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן