עוגת לימון פרג ושקדים

| 21/01/2022

טורט לימון עסיסי עם פרג ושקדים, מבוססת ביצים מוקצפות והדרים טריים.

אני מאוד בענין פרג, יחד עם לימון זה בכלל ממכר. עוגה לסוף ארוחה וגם לישר עם הקפה. חופשיה מגלוטן ודגנים

כמותזמן הכנה
תבנית עגולה בקוטר 26  או שתי תבניות מרובעות בגודל 20 על 2050 דקות

מרכיבי העוגה
 2 כוסות קמח שקדים
 חצי כוס פרג טחון טרי
 5 ביצים מופרדות
 כפית אבקת אפייה
 שני שליש כוס סוכר
 2 לימונים
 1 תפוז קטן
 רבע כפית אבקת כורכום
 קורט מלח
 חצי כפית מיי זהר
לגלייז
 כוס אבקת סוכר
 מיץ מלימון שלם

ההדרים
1

מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד ושני לימונים
מפלטת את התפוז ולימון אחד. הכוונה להישאר רק עם בשר הפרי ללא הציפה של הפלחים, הקליפה והגרעינים
את הפילוט עושה מעל קערית והמיצים שנוזלים ישמרו לעוגה

הכנת העוגה
2

מחממת תנור ל170 מעלות צלסיוס
יש לעוגה שני מופעים, עוגה עגולה וגבוהה או חתיכות מרובעות בדומה לבראווניז
לעוגה גבוהה מכינה תבנית מתכת עגולה 26 סמ'
לקוביות שתי תבניות מרובעות 20 על 20

3

לכוס הגבוהה של הנינג'ה מעבירה את הפירות המפולטים, גרידת הפירות, 5 חלמונים ומי זהר
מערבלת היטב כחצי דקה. כל בלנדר יתאים למשימה

4

בקערה מערבבת קמח שקדים, פרג טחון טרי, כורכום ואבקת אפייה
בענין הפרג, פרג טוחנים בחנות התבלינים ושומרים עליו במקפיא שלא יתחמצן
מקפלת את תערובת הפירות אל תערובת היבשים

5

את החלבונים מקציפה עם הסוכר והמלח לקצף יציב. כדי להצליח מוסיפה את הסוכר בשלבים, כל פעם כף
מקפלת את קצף החלבונים לתערובת המרכזית
המטרה לשמור על האוריריות שהשגנו בהקצפה, לכן לקפל בעדינות רק עד שהמרכיבים מאוחדים

6

מעבירה לתבנית ומשטחת. אופה כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי
אם בחרת בעוגה עגולה גבוהה זמן האפיה יתארך לכ40 דקות
נותנת לעוגה להתקרר לפחות חצי שעה

הכנת הגלייז
7

מערבבת אבקת סוכר ומיץ לימון היטב עד שאין גושים בכלל והסוכר נמס, יתקבל ציפוי נוזלי, לבן וחמצמץ.
פשוט כמו שזה נשמע
כשהעוגה כבר לא חמה בכלל שופכת מעליה את הגלייז, הוא יתקשה תוך כמה דקות.

Ingredients

מרכיבי העוגה
 2 כוסות קמח שקדים
 חצי כוס פרג טחון טרי
 5 ביצים מופרדות
 כפית אבקת אפייה
 שני שליש כוס סוכר
 2 לימונים
 1 תפוז קטן
 רבע כפית אבקת כורכום
 קורט מלח
 חצי כפית מיי זהר
לגלייז
 כוס אבקת סוכר
 מיץ מלימון שלם

Directions

ההדרים
1

מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד ושני לימונים
מפלטת את התפוז ולימון אחד. הכוונה להישאר רק עם בשר הפרי ללא הציפה של הפלחים, הקליפה והגרעינים
את הפילוט עושה מעל קערית והמיצים שנוזלים ישמרו לעוגה

הכנת העוגה
2

מחממת תנור ל170 מעלות צלסיוס
יש לעוגה שני מופעים, עוגה עגולה וגבוהה או חתיכות מרובעות בדומה לבראווניז
לעוגה גבוהה מכינה תבנית מתכת עגולה 26 סמ'
לקוביות שתי תבניות מרובעות 20 על 20

3

לכוס הגבוהה של הנינג'ה מעבירה את הפירות המפולטים, גרידת הפירות, 5 חלמונים ומי זהר
מערבלת היטב כחצי דקה. כל בלנדר יתאים למשימה

4

בקערה מערבבת קמח שקדים, פרג טחון טרי, כורכום ואבקת אפייה
בענין הפרג, פרג טוחנים בחנות התבלינים ושומרים עליו במקפיא שלא יתחמצן
מקפלת את תערובת הפירות אל תערובת היבשים

5

את החלבונים מקציפה עם הסוכר והמלח לקצף יציב. כדי להצליח מוסיפה את הסוכר בשלבים, כל פעם כף
מקפלת את קצף החלבונים לתערובת המרכזית
המטרה לשמור על האוריריות שהשגנו בהקצפה, לכן לקפל בעדינות רק עד שהמרכיבים מאוחדים

6

מעבירה לתבנית ומשטחת. אופה כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי
אם בחרת בעוגה עגולה גבוהה זמן האפיה יתארך לכ40 דקות
נותנת לעוגה להתקרר לפחות חצי שעה

הכנת הגלייז
7

מערבבת אבקת סוכר ומיץ לימון היטב עד שאין גושים בכלל והסוכר נמס, יתקבל ציפוי נוזלי, לבן וחמצמץ.
פשוט כמו שזה נשמע
כשהעוגה כבר לא חמה בכלל שופכת מעליה את הגלייז, הוא יתקשה תוך כמה דקות.

עוגת לימון פרג ושקדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח