עוגת לימון פרג ושקדים
טורט לימון עסיסי עם פרג ושקדים, מבוססת ביצים מוקצפות והדרים טריים.
אני מאוד בענין פרג, יחד עם לימון זה בכלל ממכר. עוגה לסוף ארוחה וגם לישר עם הקפה. חופשיה מגלוטן ודגנים
מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד ושני לימונים
מפלטת את התפוז ולימון אחד. הכוונה להישאר רק עם בשר הפרי ללא הציפה של הפלחים, הקליפה והגרעינים
את הפילוט עושה מעל קערית והמיצים שנוזלים ישמרו לעוגה
מחממת תנור ל170 מעלות צלסיוס
יש לעוגה שני מופעים, עוגה עגולה וגבוהה או חתיכות מרובעות בדומה לבראווניז
לעוגה גבוהה מכינה תבנית מתכת עגולה 26 סמ'
לקוביות שתי תבניות מרובעות 20 על 20
לכוס הגבוהה של הנינג'ה מעבירה את הפירות המפולטים, גרידת הפירות, 5 חלמונים ומי זהר
מערבלת היטב כחצי דקה. כל בלנדר יתאים למשימה
בקערה מערבבת קמח שקדים, פרג טחון טרי, כורכום ואבקת אפייה
בענין הפרג, פרג טוחנים בחנות התבלינים ושומרים עליו במקפיא שלא יתחמצן
מקפלת את תערובת הפירות אל תערובת היבשים
את החלבונים מקציפה עם הסוכר והמלח לקצף יציב. כדי להצליח מוסיפה את הסוכר בשלבים, כל פעם כף
מקפלת את קצף החלבונים לתערובת המרכזית
המטרה לשמור על האוריריות שהשגנו בהקצפה, לכן לקפל בעדינות רק עד שהמרכיבים מאוחדים
מעבירה לתבנית ומשטחת. אופה כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי
אם בחרת בעוגה עגולה גבוהה זמן האפיה יתארך לכ40 דקות
נותנת לעוגה להתקרר לפחות חצי שעה
מערבבת אבקת סוכר ומיץ לימון היטב עד שאין גושים בכלל והסוכר נמס, יתקבל ציפוי נוזלי, לבן וחמצמץ.
פשוט כמו שזה נשמע
כשהעוגה כבר לא חמה בכלל שופכת מעליה את הגלייז, הוא יתקשה תוך כמה דקות.
Ingredients
Directions
מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד ושני לימונים
מפלטת את התפוז ולימון אחד. הכוונה להישאר רק עם בשר הפרי ללא הציפה של הפלחים, הקליפה והגרעינים
את הפילוט עושה מעל קערית והמיצים שנוזלים ישמרו לעוגה
מחממת תנור ל170 מעלות צלסיוס
יש לעוגה שני מופעים, עוגה עגולה וגבוהה או חתיכות מרובעות בדומה לבראווניז
לעוגה גבוהה מכינה תבנית מתכת עגולה 26 סמ'
לקוביות שתי תבניות מרובעות 20 על 20
לכוס הגבוהה של הנינג'ה מעבירה את הפירות המפולטים, גרידת הפירות, 5 חלמונים ומי זהר
מערבלת היטב כחצי דקה. כל בלנדר יתאים למשימה
בקערה מערבבת קמח שקדים, פרג טחון טרי, כורכום ואבקת אפייה
בענין הפרג, פרג טוחנים בחנות התבלינים ושומרים עליו במקפיא שלא יתחמצן
מקפלת את תערובת הפירות אל תערובת היבשים
את החלבונים מקציפה עם הסוכר והמלח לקצף יציב. כדי להצליח מוסיפה את הסוכר בשלבים, כל פעם כף
מקפלת את קצף החלבונים לתערובת המרכזית
המטרה לשמור על האוריריות שהשגנו בהקצפה, לכן לקפל בעדינות רק עד שהמרכיבים מאוחדים
מעבירה לתבנית ומשטחת. אופה כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי
אם בחרת בעוגה עגולה גבוהה זמן האפיה יתארך לכ40 דקות
נותנת לעוגה להתקרר לפחות חצי שעה
מערבבת אבקת סוכר ומיץ לימון היטב עד שאין גושים בכלל והסוכר נמס, יתקבל ציפוי נוזלי, לבן וחמצמץ.
פשוט כמו שזה נשמע
כשהעוגה כבר לא חמה בכלל שופכת מעליה את הגלייז, הוא יתקשה תוך כמה דקות.
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים
יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים
דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח
0 תגובות