עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

| 3/09/2021

החיבור בין דלעת ודבש טבעי בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה עסיסית וריחנית.

יש בה דלורית מקורמלת, שיכולה להיות גם דלעת או דלעת יפנית, שמוספיה לעסיסיות ולטעמים מקורמלים מתוקים.

חלק מהקמח מוחלף בזרעי דלעת טחונים שסופגים מצוין ומוסיפים עוד גוון של טעם לשלם.

העוגה הזו יכולה בקלות להיות גם לחם פשוט עם פחות דבש

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

כמותזמן הכנה
תבנית אינגליש מאורכת חצי שעה הכנות, חמישים דקות אפיה

חומרים לעוגה בתבנית מאורכת
 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

דלעות לתנור עם קינמון

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

דלעות צלויות

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לתפיחה טובה
מערבבת במהירות

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

Ingredients

חומרים לעוגה בתבנית מאורכת
 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

Directions

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

דלעות לתנור עם קינמון

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

דלעות צלויות

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לתפיחה טובה
מערבבת במהירות

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דלעת ודבש פליאו לראש השנה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאומבחר דלעות

2 תגובות

  1. אפרת

    שלום
    תודה על המתכון, העוגה נראית נפלא.
    האם תוכלי לתת כמות מדויקת לדלורית? כוס? שתיים? זה מאוד יעזור לי, תודה רבה מראש!

    השאר תגובה
  2. dearaya

    תודה. משהו כמו שתי כוסות. מה שאת רואה בתמונה זו תבנית תנור רגילה. גם הדלורית היתה בינונית 🙂 בהצלחה

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים