פרוסת עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו
עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו
עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו
דלעות

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

3/09/2021

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

Prep Time40 minsCook Time50 mins

חומרים לעוגה בתבנית מאורכת
 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

דלעות לתנור עם קינמון

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

דלעות צלויות

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לטפיחה טובה
מערבבת במהירות

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

Ingredients

חומרים לעוגה בתבנית מאורכת
 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

Directions

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

דלעות לתנור עם קינמון

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

דלעות צלויות

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לטפיחה טובה
מערבבת במהירות

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

עוגת דלעת ודבש פליאו לראש השנה
עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה
עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

2 תגובות

  1. אפרת

    שלום
    תודה על המתכון, העוגה נראית נפלא.
    האם תוכלי לתת כמות מדויקת לדלורית? כוס? שתיים? זה מאוד יעזור לי, תודה רבה מראש!

    השאר תגובה
  2. dearaya

    תודה. משהו כמו שתי כוסות. מה שאת רואה בתמונה זו תבנית תנור רגילה. גם הדלורית היתה בינונית 🙂 בהצלחה

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!