עוגת דלעת ודבש פליאו

|

3/09/2021

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

תבנית אינגליש

Prep Time40 minsCook Time50 mins

 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לטפיחה טובה
מערבבת במהירות

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

Ingredients

 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

Directions

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לטפיחה טובה
מערבבת במהירות

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

עוגת דלעת ודבש פליאו לראש השנה

עוגת דלעת ודבש פליאו

|

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

תבנית אינגליש

Prep Time40 minsCook Time50 mins

 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לטפיחה טובה
מערבבת במהירות

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

Ingredients

 דלורית בינונית
 3 ביצים מדיום
 חצי כוס דבש
 רבע כוס שמן זית
 כוס גרעיני דלעת טחונים
 2 וחצי כוסות קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
 2 כפיות קינמון טחון
 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק (אופציונלי)
 טיפה מלח

Directions

1

עוגת דבש טוב לה להיות ריחנית, ריח של דבש מתוק פחות ריח של תבלינים מתוקים
כזאת היא, בלי ציפורן ומוסקט שקטה
השתמשתי בדלעת צלויה כדי לאוורר את המסה וזה יצר נהדר
חלק מקמח השקדים החלפתי בקמח גרעיני דלעת, או פשוט גרעיני דלעת טחונים
אפשר בקלות להוריד חלק מהדבש ולקבל כיכר לחם דלעת משובח

2

מתחילה עם הדלעת
דלורית בינונית זה נהדר, גם דלעת יפנית תעבוד טוב
קולפת חותכת לקוביות, בוזקת כפית קינמון ומשטחת על נייר אפיה

3

לתנור ל20 דקות על 200 מעלות, עד שיש צבע מגרה

4

בקערה גדולה מערבבת את היבשים
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, ומודדת כוס מדידה
מעבירה לקערה. מוסיפה את קמח השקדים, קינמון, אבקת אפיה ג'ינגר מגורד טרי (אופציונלי) וטיפה מלח

5

בקערה נפרדת מערבבת את הדלעת הצלויה, ביצים, שמן זית עדין, ודבש כמות הדבש תלויה בכמה מתוק אתן רגילות. חצי כוס זה מתיקות עדינה מדויקת. יתכן שאוכלי כל יעדיפו עוגה מתוקה יותר אז אפשר להוסיף עוד רבע עד חצי כוס זה לא יפגע במרקם
מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת לרגע כדי שהדלעת תתערבב טוב
מעבירה את הרטובים לקערת היבשים
מערבבת היטב

6

מוסיפה את הסודה לשתיה ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. זה עוזר לטפיחה טובה
מערבבת במהירות

7

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופה כ-50 דקות על 180 מעלות טורבו
בודקת אחרי 45 דקות עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש

8

מצננת את העוגה ומכניסה למקרר
בבוקר כבר אין ריח של עוגת דבש בבית אבל יש עוגה מופלאה
שנה טובה

עוגת דלעת ודבש פליאו לראש השנה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *