עוגת אפרסקים יוצאת מהתנור

עוגת אפרסקים בטעם קרואסון שקדים

עוגת אפרסקים מושלמת על בסיס שקדים בניחוח אפרסקים וטעם שמזכיר קרואסון שקדים חם. כדאי לבחור אפרסקים לבנים בינונים מעט קשים שיתקרמלו יפה

הארומות והריח של האפרסקים מתחברים נהדר עם קמח שקדים, נוצר ביס שמזכיר מילוי של קרואסון שקדים, תנו לציפוי להיות קריספי ובכלל זה מושלם

עוגת אפרסקים חופשיה מגלוטן מוגשת עם שתי צלחות

עוגת אפרסקים

עוגה המבוססת על שקדים טחונים חמאה ויוגורט. משובצים בה הרבה אפרסקים לבנים מקורמלים. נוצר קראסט מקורמל מתפצח וטעים מאוד, כל הארוע מזכיר קרואסון שקדים. אולי זה הארומות של האפרסקים הלבנים, אולי זה השקדים או החמאה. עוגה ללא גלוטן שטבעי לה השקדים.

ככה עושה

עוגת אפרסקים ושקדים ללא גגלוטן

מתאים לתזונהפליאו
הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות12 פרוסות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס יוגורט 6% שומן או יוני
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • ½ כוס קמח אורז
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח דק

אפרסקים

  • 3 אפרסקים בינונים לא בשלים מדי
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר חום

הכנות

הכנת האפרסקים

  • חוצה את האפרסק ומוציאה את הגלעין, פורסת כל חצי לשישה פלחים. משאירה את הקליפה שנותנת המון טעם
    ארבעה אפרסקים לבנים
  • במחבת כבדה מחממת את החמאה והסוכר, מוסיפה את האפרסקים ומניחה להם לכמה דקות להתרכך, נזהרת שלא יתפרקו. במחבת יווצר רוטב ריחני עם חתיכות אפרסקים מעט מקורמלות. הבישול של האפרסקים יושלם בתנור
    פרוסות אפרסקים לבנים במחבת עם הרבה רוטב

לבלילה

  • מחממת תנור לחום 170 מעלות טורבו
    בוחרת תבנית עגולה עם תחתית נישלפת בקוטר 26. מרפדת בעיגול של נייר אפיה בתחתית. את דפנות התבנית מורחת במעט חמאה
  • בכערה גדולה מערבבת חמאה מומסת וסוכר חום, מוסיפה ביצים אחת אחת לתערובת אחידה.
    מוסיפה את היוגורט ומחית הוניל ומערבבת טוב
  • מסננת לתוך התערובת את המרכיבים היבשים, קמח שקדים, קמח אורז, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. המטרה לאורר ומנוע מגושים להסתנן לתערובת, את הקמח שלא עבר במסננת מפוררת ומוסיפה.
    מערבבת עד לתערובת אחידה.
    בלילה של עוגת אפרסקים עם מטרפה
  • משטחת את הבלילה בתבנית המוכנה ומסדרת מעל את האפרסקים המקורמלים בשיכבה אחת, לא כדאי להעמיס כדי שהעוגה תעלה יפה.
    אפרסקים מקורמלים ובלילת עוגה
  • מזלפת חלק מהרוטב שנישאר במחבת האפרסקים. את שארית הרוטב אפשר להבריש ולהבריק את העוגה שיצאה מהתנור
    אפרסקים מקורמלים על בלילת עוגה לפני אפיה
  • אופה כ40 דקות עד שזהוב וקיסם יוצא לח עם כמה פרורים עליו
    מגישה חמים
    עוגת אפרסקים קריספי מקרוב
עוגת אפרסקים יוצאת מהתנור
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

רישום של עוגת אפרסקים וקרואסון שקדים

את הציור עושה מחשב מתוך ניתוח של המילים וההקשר שלהם

רישום של עוגת אפרסקים וקראוסון שקדים

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

9 מחשבות על “עוגת אפרסקים בטעם קרואסון שקדים”

  1. נראה מתכון מצוין
    מותר סוכר חום וקמח אורז בתזונת הפליאו האוטו אימונית?
    אם כן, זה ממש גן עדן בשבילי
    המון תודה

    הגב
  2. הי,
    כרגע הכנסתי לתנור,
    זה אמור להיות כל כך שטוח?
    יצא לי ממש שכבה דקה, ולפי הצילום, לדעתי, נראה עם יותר נפח.
    גם כמות האפרסקים, נראה לי שיצא לי יותר, העמסתי על העוגה, נקווה שתתפח.

    הגב
    • גודל התבנית חשוב, תבנית עגולה בקוטר 26
      לא אמור להיות שטוח, אמורה להיות שיכבה יפה ומעליה אפרסקים. לא כדאי להעמיס אפרסקים כדי שהבצק יעלה ויעטוף אותם מצד אחד. שיכבה אחת של אפרסקים מספיקה.

      הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן