עוגת אורז תרד ואוכמניות עטופה בעלי מרוות ירושלים
זה ממולא אחד גדול, עטוף בעלים של מרוות ירושלים של סוף החורף, במילוי אורז בסמטי, כרישה, בצל, תרד ואוכמניות כחולות עם תיבול של שמיר ולימון. עוגה שיש לה פרוסה
אחרי לילה במקרר מאוד קל לחתוך לפרוסות יפות, מצד שני למי איכפת שהיא יוצאת חמה מהתנור
אורז
שוטפת טוב את האורז ומשרה לפחות לשעה בהרבה מים
שוטפת ומסננת את האורז מהמים ומעבירה לקערה גדולה
המילוי
שוטפת טוב את התרד וקוצצת דק
קוצצת דק את הבצלים והכרישה
מטגנת לאט בשמן זית, שהבצלים שקופים
מוסיפה את התרד הקצוץ
נותנת לתרד לקמול לתוך הבצל
מעבירה את התערובת המטוגנת אל האורז, מוסיפה מיץ מחצי לימון, מלח, שמיר קצוץ וחופן של אוכמניות
זה יכול להיות אוכמניות טריות, קפואות או יבשות. הכוונה לסגולות המתוקות
מערבבת טוב וממליחה
ריכוך העלים
מורידה את הגבעול הסיבי ומכניסה לכערה גדולה
שופכת מים רותחים על העלים
אחרי כמה דקות מוציאה ומעבירה למים קרים
בוחרת במחבת ברזל בקוטר של כ20-24 סמ
משמנת את המחבת
מסדרת את העלים בכיוון השעון כאשר החלק של הגבעול במרכז המחבת
הרעיון הוא שהעלים יעטפו את האורז
מסדרת 12 עלים חופפים
מעבירה את תערובת המילוי לתוך המחבת המרופד בעלים
משטחת ומוסיפה עוד מיץ מחצי לימון שמן זית ומלח
וכוס של מים חמים
סוגרת עם העלים
משמנת את העלים הסדורים
מעבירה לתנור על חום של 180 מעלות ל45 דקות או עד שהעלים יבשים
מוציאה ונותנת כ10 דקות להתיצב
הופכת את העוגה על צלחת הגשה
פורסת למשולשים כמו עוגה
Ingredients
Directions
אורז
שוטפת טוב את האורז ומשרה לפחות לשעה בהרבה מים
שוטפת ומסננת את האורז מהמים ומעבירה לקערה גדולה
המילוי
שוטפת טוב את התרד וקוצצת דק
קוצצת דק את הבצלים והכרישה
מטגנת לאט בשמן זית, שהבצלים שקופים
מוסיפה את התרד הקצוץ
נותנת לתרד לקמול לתוך הבצל
מעבירה את התערובת המטוגנת אל האורז, מוסיפה מיץ מחצי לימון, מלח, שמיר קצוץ וחופן של אוכמניות
זה יכול להיות אוכמניות טריות, קפואות או יבשות. הכוונה לסגולות המתוקות
מערבבת טוב וממליחה
ריכוך העלים
מורידה את הגבעול הסיבי ומכניסה לכערה גדולה
שופכת מים רותחים על העלים
אחרי כמה דקות מוציאה ומעבירה למים קרים
בוחרת במחבת ברזל בקוטר של כ20-24 סמ
משמנת את המחבת
מסדרת את העלים בכיוון השעון כאשר החלק של הגבעול במרכז המחבת
הרעיון הוא שהעלים יעטפו את האורז
מסדרת 12 עלים חופפים
מעבירה את תערובת המילוי לתוך המחבת המרופד בעלים
משטחת ומוסיפה עוד מיץ מחצי לימון שמן זית ומלח
וכוס של מים חמים
סוגרת עם העלים
משמנת את העלים הסדורים
מעבירה לתנור על חום של 180 מעלות ל45 דקות או עד שהעלים יבשים
מוציאה ונותנת כ10 דקות להתיצב
הופכת את העוגה על צלחת הגשה
פורסת למשולשים כמו עוגה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה
0 תגובות