עוגת אורז תרד ואוכמניות עטופה בעלי מרוות ירושלים

| 5/03/2022

זה ממולא אחד גדול, עטוף בעלים של מרוות ירושלים של סוף החורף, במילוי אורז בסמטי, כרישה, בצל, תרד ואוכמניות כחולות עם תיבול של שמיר ולימון. עוגה שיש לה פרוסה

אחרי לילה במקרר מאוד קל לחתוך לפרוסות יפות, מצד שני למי איכפת שהיא יוצאת חמה מהתנור

עוגת אורז עטופה בעלי מרוות ירושלים

כמותזמן הכנה
מחבת בקוטר 20-24 סמ שעה

מרכיבים
 12 עלים יפים שלמים וגדולים של מרוות ירושלים
 1 כוס אורז בסמטי מושרה
 2 בצלים בינונים קצוצים דק
 1 כרישה בינונית קצוצה דק
 4 כוסות עלי תרד טורקי קצוצים
 מיץ מלימון אחד
 חצי צרור שמיר קצוץ דק
 חצי כוס אוכמניות סגולות
 שמן זית

הכנות
1

אורז
שוטפת טוב את האורז ומשרה לפחות לשעה בהרבה מים
שוטפת ומסננת את האורז מהמים ומעבירה לקערה גדולה

2

המילוי
שוטפת טוב את התרד וקוצצת דק
קוצצת דק את הבצלים והכרישה
מטגנת לאט בשמן זית, שהבצלים שקופים
מוסיפה את התרד הקצוץ
נותנת לתרד לקמול לתוך הבצל

3

מעבירה את התערובת המטוגנת אל האורז, מוסיפה מיץ מחצי לימון, מלח, שמיר קצוץ וחופן של אוכמניות
זה יכול להיות אוכמניות טריות, קפואות או יבשות. הכוונה לסגולות המתוקות
מערבבת טוב וממליחה

4

ריכוך העלים
מורידה את הגבעול הסיבי ומכניסה לכערה גדולה
שופכת מים רותחים על העלים
אחרי כמה דקות מוציאה ומעבירה למים קרים

הרכבת העוגה
5

בוחרת במחבת ברזל בקוטר של כ20-24 סמ
משמנת את המחבת
מסדרת את העלים בכיוון השעון כאשר החלק של הגבעול במרכז המחבת
הרעיון הוא שהעלים יעטפו את האורז
מסדרת 12 עלים חופפים

6

מעבירה את תערובת המילוי לתוך המחבת המרופד בעלים
משטחת ומוסיפה עוד מיץ מחצי לימון שמן זית ומלח
וכוס של מים חמים

7

סוגרת עם העלים
משמנת את העלים הסדורים

8

מעבירה לתנור על חום של 180 מעלות ל45 דקות או עד שהעלים יבשים
מוציאה ונותנת כ10 דקות להתיצב

9

הופכת את העוגה על צלחת הגשה
פורסת למשולשים כמו עוגה

Ingredients

מרכיבים
 12 עלים יפים שלמים וגדולים של מרוות ירושלים
 1 כוס אורז בסמטי מושרה
 2 בצלים בינונים קצוצים דק
 1 כרישה בינונית קצוצה דק
 4 כוסות עלי תרד טורקי קצוצים
 מיץ מלימון אחד
 חצי צרור שמיר קצוץ דק
 חצי כוס אוכמניות סגולות
 שמן זית

Directions

הכנות
1

אורז
שוטפת טוב את האורז ומשרה לפחות לשעה בהרבה מים
שוטפת ומסננת את האורז מהמים ומעבירה לקערה גדולה

2

המילוי
שוטפת טוב את התרד וקוצצת דק
קוצצת דק את הבצלים והכרישה
מטגנת לאט בשמן זית, שהבצלים שקופים
מוסיפה את התרד הקצוץ
נותנת לתרד לקמול לתוך הבצל

3

מעבירה את התערובת המטוגנת אל האורז, מוסיפה מיץ מחצי לימון, מלח, שמיר קצוץ וחופן של אוכמניות
זה יכול להיות אוכמניות טריות, קפואות או יבשות. הכוונה לסגולות המתוקות
מערבבת טוב וממליחה

4

ריכוך העלים
מורידה את הגבעול הסיבי ומכניסה לכערה גדולה
שופכת מים רותחים על העלים
אחרי כמה דקות מוציאה ומעבירה למים קרים

הרכבת העוגה
5

בוחרת במחבת ברזל בקוטר של כ20-24 סמ
משמנת את המחבת
מסדרת את העלים בכיוון השעון כאשר החלק של הגבעול במרכז המחבת
הרעיון הוא שהעלים יעטפו את האורז
מסדרת 12 עלים חופפים

6

מעבירה את תערובת המילוי לתוך המחבת המרופד בעלים
משטחת ומוסיפה עוד מיץ מחצי לימון שמן זית ומלח
וכוס של מים חמים

7

סוגרת עם העלים
משמנת את העלים הסדורים

8

מעבירה לתנור על חום של 180 מעלות ל45 דקות או עד שהעלים יבשים
מוציאה ונותנת כ10 דקות להתיצב

9

הופכת את העוגה על צלחת הגשה
פורסת למשולשים כמו עוגה

עוגת אורז תרד ואוכמניות עטופה בעלי מרוות ירושלים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ממולאים. עלים ירוקים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה