כל חלקי הברוקולי

עוגת אורז וכל חלקי ברוקולי

עוגת אורז עטופה בעלי ברוקולי, במילוי גבעולים ותפרחת, לאורז מספיק התיבול המופלא של ממרח שום ירוק מותסס. לא צריך הרבה

עלים של ברוקולי לפעמים הם ענקיים, יכולים להחזיק עוגת ממולאים שלימה. היחס בין התפרחת לעלים, מעט תפרחת מלא עלים, יש שיגידו שהגזע טעים מהתפרחת, די מסכימה. ואם נמשיך גם לעלים יש עורק שמזכיר בטעמו את הגזע

אז יש לנו תפרחת וגזע שזה החלק הקטן של הצמח, והמון עלים גדולים עם עורק - העוגה הזו עושה שימוש בכל חלקי הברוקולי. האם זה טעים, או רק בריא? ברוקולי קיבל כבר כל כתר אפשרי. אז כן זה טעים, ממש טעים

גם בזכות הברוקולי, וגם בזכות נותן הטעם שהוא סוג של פלא. כל שנה אני ניזכרת בו מחדש ומכינה ממנו פחות מדי. שום צעיר שניראה כמו כרישה, אפשר לעשות ממנו ממרח שום ירוק, או להתסיס ולעשות ממרח שום ירוק מותסס, בו השתמשתי כאן

עוגת אורז עטופה בעלי ברוקולי

ככה עושה

עוגת אורז וכל חלקי הברוקולי

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

עוגה

  • 10 עלי ברוקולי
  • 1 כף שמן זית

מילוי

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 10 גבעולי ברוקולי קלופים קצוצים
  • 1 ראש ברוקולי בינוני
  • 2 בצל לבן קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות ממרח שום ירוק צעיר מותסס
  • כוס וחצי ציר, ירקות או עוף. או מים מטוהרים

הכנות

  • עלי ברוקולי הם גדולים, יש להם עורק מרכזי עבה. נפריד אותו בזהירות, ככה שהעלה נישאר שלם. את העורקים האלו קולפת כאילו היו אספרגוס, הם ישמשו למילוי. את העלים שומרת לעטיפה
    הגזע והעורקים המרכזים של העלים הם חלק מעולה בברוקולי, אולי אפילו השווה במיוחד.
    גבעולים של ברוקולי
  • את העלים חולטת דקות ספורות במים רותחים. מניחה במסננת
  • מכינה את המילוי.
    את האורז משרה לחצי שעה בשפע מים. שוטפת
    במחבת כבד שמה שמן זית ובצלים קצוצים דק, טיגון קל עד לשקיפות. מוסיפה את האורז וקוצצת פנימה גם את הגיבעולים הקלופים, ואת הגזע קלוף וקצוץ. אם נישארו עלים קוצצת אותם דק ומוסיפה.
    התיבול, שתי כפות של ממרח הקסמים שלי. תיבול מושלם ומאוזן משום צעיר מותסס
    אם אין רבע כוס מיץ לימון, עגבניה מגורדת שלוש שיני שום קצוצות ומלח. אבל זה רק ליד
    מילוי אורז שום צעיר מותסס וגבעולי ברוקולי

הרכבה

  • בוחרת מחבת ברזל כבד שיכול להיכנס לתנור, או לחלופין תבנית בקוטר 22.
    משמנת טוב ומניחה את העלים ככה שהבסיס המרכז והקצה בולט החוצה, הוא יתקפל בהמשך לסגור את העטיפה.
  • מעבירה את המילוי פנימה ומשבצת את התיפרחת בתוך האורז.
    מוסיפה את הנוזלים. ציר עוף זה מעולה כאן. ציר ירקות גם. ואפשר גם מים.
    סוגרת את העלים בקיפול פנימה. מניחה מעל צלחת עמידה בחום. מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לכ40 דקות
    עוגת אורז ברוקולי ממולאת
  • בחלוף הזמן הופכת את העוגה לצלחת הגשה – זהו משולשים כמו עוגה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני
עוגת אורז עטופה בעלי ברוקולי
עוגת אורז וכל חלקי ברוקולי פרוסה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן