עוגת אגסים ושקדים בשבת בבוקר מתארגנת לצילומים

עוגת אגסים ושקדים חופשיה מגלוטן

עוגת שקדים עסיסית עם המון אגסים שבושלו בסירופ גרניום וניל ריחני. חופשיה מגלוטן יפה וחגיגיות

גרניום לימוני זה טעם שעובד מעולה עם וניל ואגסים, הוא גדל בגינה לשיח ענק עם המון ריח. אם לא השגתן או לא אוהבות אפשר לבשל את האגסים ביין עם קצת דבש יצא גם נהדר.

בעונת האפרסקים הכנו עוגה דומה עם אפרסקים מעל, זו אחותה החורפית

עוגת שקדים עם אגסים בסירופ גרניום

ככה עושה

עוגת שקדים ואגסים בסירופ גרניום לימוני

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות10 פרוסות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס יוגורט 6% שומן או יוני
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • ½ כוס קמח אורז
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח דק

אגסים בסירופ

  • 5 אגסים בינונים בשלים אבל לא רכים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 עלים גרניום לימוני

הכנות

סירופ אפרסקים

  • מקלפת מגלענת וחוצה את האגסים. מניחה בסיר שיכיל את האגסים בצפיפות מוסיפה מים לכיסוי וסוכר חום, מוסיפה עלים של גרניום לימוני.
    מה עושים אם אין? אפשר לבשל ביין לבן חצי יבש. אחר אבל נפלא
    יקח כרבע שעה עד שהאגסים די רכים. הם ישלימו את הבישול שלהם בתנור
  • מקררת את האגסים לפני שיכנסו לבלילה
    את הנוזל הטעים בסיר ממשיכה לצמצם עד לסירופ אותו מברישה על העוגה שהיא תצא מהתנור

לבלילה

  • מחממת תנור לחום 170 מעלות טורבו
    בוחרת תבנית עגולה עם תחתית נישלפת בקוטר 26. מרפדת בעיגול של נייר אפיה בתחתית. את דפנות התבנית מורחת במעט חמאה
  • בכערה גדולה מערבבת חמאה מומסת וסוכר חום, מוסיפה ביצים אחת אחת לתערובת אחידה.
    מוסיפה את היוגורט ומחית הוניל ומערבבת טוב
    מסננת לתוך התערובת את המרכיבים היבשים, קמח שקדים, קמח אורז, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. המטרה לאורר ומנוע מגושים להסתנן לתערובת, את הקמח שלא עבר במסננת מפוררת ומוסיפה.
    מערבבת עד לתערובת אחידה.
    משטחת את הבלילה בתבנית המוכנה ומסדרת מעל את האגסים.
  • אופה על הרשת של התנור בשליש התחתון כ40 דקות עד שזהוב וקיסם יוצא לח עם כמה פרורים עליו.
    מברישה את הסירופ המצומצם שיש לו ריח וטעם מגניב של גרניום לימוני
    את העוגה שומרת במקרר
    עוגת שקדים עם אגסים בסירופ גרניום
עוגת שקדים עם אגסים בסירופ גרניום
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

עוד משהו

אחותה הגדולה של העוגה הזו נוצרה בקיץ עוגת אפרסקים בטעם קרואסון שקדים

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “עוגת אגסים ושקדים חופשיה מגלוטן”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן