עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח. סבתא שלי נסיכה רומניה שהגיע ארצה לכפר ברוך, גרה בצריף וגידלה שושנים, התאהבה באיש השומר שהסתובב על סוסה, ככה הם נשארו עד הסוף, מאוהבים כמו מסרט.

העוגה הזו עמדה על שולחן במרפסת בבית שלהם בנחלת יצחק, מקושטת בקרם וחצאי אגוזים, וסבתא שלי היתה מגישה אותה בכלים יפים מרומניה, מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בו.

זו עוגה יציבה וטעימה מאוד, השוקולד בה הוא רק תבלין. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

ככה עושה

עוגת אגוזים לפסח

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות16 פרוסות
חופשי מאלרגנים
pinatfree
glutenfree

מרכיבים

עוגה

  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 6 ביצים
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם סוכר
  • 2 חבילת סוכר וניל
  • 70 גרם קמח אורז לבן
  • קורט מלח
  • חמאה או שמן לתבנית

קרם

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • כף קפה נמס
  • כף סוכר

הכנות

  • מחממת תנור ל170 מעלות
    משמנת את תבנית עגולה בקוטר 20 סמ
    מרפדת בעיגול נייר אפיה את התחתית ובפס נוסף את הדפנות. נייר האפיה צריך להיות גבוהה בכ5 סנטימטר מגובה התבנית.
  • טוחנת את אגוזי המלך טחינה דקה
    מגרדת את השוקולד בפומפיה דקה
    לשוקולד ולאגוזים הטחונים מוסיפה את קמח האורז הלבן ומערבבת. מניחה בצד את תערובת היבשים
    תערובת אגוזים שוקולד וקמח אורז
  • מפרידה את הביצים לשתי קערות גדולות
    מתחילה בצהובים, מוסיפה חצי מכמות הסוכר ושקית סוכר וניל
    מקציפה היטב לקצף בהיר וטפוח
  • מקציפה את הלבנים תחילה רק עם מלח עד שיש קצף שניראה כמו בועות סבון
    מוסיפה לאט לאט את הסוכר וסוכר הוניל עד שיש קצב יציב מאוד והסוכר נמס לתוך הקצף
    קצף ביצים לבן
  • לתערובת הצהובים מקפלת את תערובת היבשים
  • מוסיפה את קצף החלבונים לתערובת בעדינות בשלוש פעמים במטרה לשמור כמה שניתן על האוויר בקצף
  • מעבירה לתבנית המרופדת ואופה כ40 דקות
    את העוגה צריך לצנן היטב לפני הקישוט
    עוגת אגוזים לפסח בתבנית לפני אפיה

הכנת הקרם

  • מחממת את השמנת עם קפה וסוכר על סף רתיחה ושופכת על שוקולד קצוץ
    מערבבת עד שנמס מכסה ומכניסה למקרר ללילה או כמה שעות
  • מעבירה את העוגה לצלחת הגשה
    כדי לקבל פני שטח חלקים ונוחים לעבודה הופכת את העוגה כך שהתחתית למעלה
    מקציפה את הקרם לקצף רך, להיזהר לא להקציף לחמאה
    מורחת על העוגה ועל הדפנות שיכבה יפה
    מקשטת בחצאי אגוזי מלך יפים
עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן