עוגיות כוסמת ירוקה ושוקולד מתקררות על רשת

עוגיות כוסמת ירוקה ללא גלוטן עם אגוזים ושוקולד

עוגיות כוסמת ירוקה קריספיות עם זרעים ואגוזים בניהם משובצים זרעי כוסמת עם תוך רך וציפה קרנצ'ית.

עוגיות ללא גלוטן קלילות ללא דגנים במתיקות עדינה

עוגיות כוסמת ירוקה עם שוקולד

עוגיות כוסמת ירוקה

פיתוח של מתכון שלנו לעוגיות פיצוחים ללא גלוטן. כוסמת ירוקה מככבת אצלינו בחודשים האחרונים, היא טעימה בריאה ויש בה משהו קליל. כוסמת ירוקה היא זרע לא דגן ניקראת גם פסבדו דגן, יש לה ערכים טובים והיא בגדול בריאה.

חשוב להבחין בין כוסמת ירוקה לכוסמת חומה, החומה קלויה והיא לא תתאים כאן, אי אפשר להנביט אותה היא קלויה. הירוקה קלילה לא תמיד כתוב עליה ירוקה, לפעמים כתוב כוסמת לא קלויה. ההבחנה היא בין כוסמת קלויה לכוסמת טריה. אלו זרעים טרים שאיבדו מהנוזלים שלהם. צריך להפעיל אותה, כלומר להשרות כדי למלא חזרה את הזרעים בנוזלים, התהליך לוקח כמה שעות במהלכו הכוסמת מפרישה נוזל רירי, כדאי מאוד לשטוף אותו, עדיף כמה שטיפות במהלך ההשריה.

מתחילה בשטיפה טובה תחת מים זורמים קרים, ואז מעבירה לכערה גדולה עם שפע מים. אפשר לשמור במקרר אפשר בחדר ממוזג, אחרי שעה שוטפת שוב, במהלך ההשריה משתדלת לשטוף עוד פעם פעמים. לבסוף שוטפת שוב טוב. זהו הזרעים הופעלו ואפשר לעשות מהם עוגיות, גרנולה, קרפ או קרקרים

אפשר להמשיך ולהנביט את הזרעים, זה יעלה עוד את הערכים התזונתים ויפעיל את מנגנון החיות שמופעל שזרע הופך לנבט. פשוט להעביר למסננת לשים מעל קערה, לכסות בבד. הכוסמת צריכה להישאר עם לחות קלה, מכוסה. כאשר יש נבט קטן זה מוכן. לא כדאי להנביט יותר, לתת לילה לנבטים קטנטנים לצוץ, זה יספיק

ככה עושה

עוגיות כוסמת ירוקה ושוקולד

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | פליאו
הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה28 minutes
מנות18 עוגיות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 200 גרם כוסמת ירוקה (כוס וחצי)
  • 60 גרם זרעי חמניה (חצי כוס)
  • 60 גרם זרעי דלעת (חצי כוס)
  • 80 גרם פקאן קצוץ (כוס)
  • 50 גרם מטבעות שוקולד מריר 80%
  • 2 כפות סוכר קנים
  • 1 ביצה
  • מעט מלח דק

הכנות

  • משתמשת בכוסמת ירוקה אחרי השריה. זו יכולה להיות כוסמת ירוקה מונבטת או לא, מה שחשוב שהיא כבר רכה אחרי השריה
  • מאוד פשוט, הדבק הוא ביצה וקצת סוכר, מערבבת אותם בצד בכערית קטנה
    בכערה גדולה מערבבת את הכוסמת הירוקה, הזרעים והאגוזים, הזרעים והאגוזים יכולים להשתנות הכמות היא שתי כוסות. מוסיפה גם את השוקולד והמלח. אם אין מטבעות אפשר לקצוץ שוקולד מריר טוב
    מוסיפה את הדבק ומערבבת. יוצא לך
    תערובת לעוגיות כוסמת ירוקה ושוקולד
  • מרפדת שתי תבניות בניר אפיה, משמנת במעט שמן זית. בעזרת כף מסדרת על התבנית גבעות קטנות שטוחות, רווח קטנטן מספיק
    עוגיות כוסמת ירוקה לפני אפיה
  • אופה בתנור טורבו חם בחום של 160 מעלות כ 28 דקות
    עוגיות כוסמת ירוקה מוכנות
עוגיות כוסמת ירוקה ושוקולד מתקררות על רשת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן