עוגיות טחינה פליאו

עוגיה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה.

מבוססת על שומשום קוקוס ודבש. ללא אגוזים או קמחי דגנים.

לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה.

הקרדיט כולו לרמי ורטמן

עוגיות טחינה פליאו

ככה עושה

עוגיות טחינה פליאו

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות16
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 150 גרם טחינה הר ברכה שני שליש כוס
  • 140 גרם דבש, שליש כוס
  • כוס שבבי קוקוס דקים
  • 3 כפות שבבי קוקוס עבים
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • חצי כפית סודה לשתיה

לקישוט

  • חופן שבבי קוקוס עבים
  • חופן שומשום שחור

הכנות

  • מחממת תנור ל170 מעלות. מכינה תבנית עם נייר אפיה
  • מערבבת בקערה קטנה את שבבי הקוקוס העבים והדקים, קמח הקוקוס, סודה לשתיה ומלח עד שאחיד
  • בקערה גדולה מערבבת את הדבש והטחינה ומוסיפה את תערובת הקוקוס, אם התערובת קשה אפשר ללוש בידיים
    בקערה קטנה מערבבת את חומרי הקישוט
  • עם ידיים מעט רטובות מגלגלת כדורים מהבצק במשקל של בערך 20, כל כדור מגלגלת בתערובת הקישוט ומניחה על התבנית המוכנה, משטחת מעט לצורה של עוגייה. העוגיות יתרחבו בתנור, חשוב להשאיר מספיק מקום בין לבין
    עוגיות טחינה פליאו
  • אופה בערך 15 דקות עד שהעוגיות מעט זהובות בקצוות. הן יהיו מאוד רכות ויראו לא לגמרי מוכנות, חשוב לתת להן להתקרר ולהתמצק לגמרי בתבנית לפני שטועמות
  • נשמרות נהדר בקופסה אטומה לאוויר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “עוגיות טחינה פליאו”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן