עוגיות טחינה פליאו
עוגיה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. מבוססת על שומשום קוקוס ודבש. ללא אגוזים או קמחי דגנים. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן
מחממת תנור ל170 מעלות
מכינה תבנית עם נייר אפיה
מערבבת בקערה קטנה את שבבי הקוקוס העבים והדקים, קמח הקוקוס, סודה לשתיה ומלח עד שאחיד
בקערה גדולה מערבבת את הדבש והטחינה ומוסיפה את תערובת הקוקוס, אם התערובת קשה אפשר ללוש בידיים
בקערה קטנה מערבבת את חומרי הקישוט
עם ידיים מעט רטובות מגלגלת כדורים מהבצק במשקל של בערך 20, כל כדור מגלגלת בתערובת הקישוט ומניחה על התבנית המוכנה, משטחת מעט לצורה של עוגייה. העוגיות יתרחבו בתנור, חשוב להשאיר מספיק מקום בין לבין
אופה בערך 15 דקות עד שהעוגיות מעט זהובות בקצוות. הן יהיו מאוד רכות ויראו לא לגמרי מוכנות, חשוב לתת להן להתקרר ולהתמצק לגמרי בתבנית לפני שטועמות
נשמרות נהדר בקופסה אטומה לאוויר
Ingredients
Directions
מחממת תנור ל170 מעלות
מכינה תבנית עם נייר אפיה
מערבבת בקערה קטנה את שבבי הקוקוס העבים והדקים, קמח הקוקוס, סודה לשתיה ומלח עד שאחיד
בקערה גדולה מערבבת את הדבש והטחינה ומוסיפה את תערובת הקוקוס, אם התערובת קשה אפשר ללוש בידיים
בקערה קטנה מערבבת את חומרי הקישוט
עם ידיים מעט רטובות מגלגלת כדורים מהבצק במשקל של בערך 20, כל כדור מגלגלת בתערובת הקישוט ומניחה על התבנית המוכנה, משטחת מעט לצורה של עוגייה. העוגיות יתרחבו בתנור, חשוב להשאיר מספיק מקום בין לבין
אופה בערך 15 דקות עד שהעוגיות מעט זהובות בקצוות. הן יהיו מאוד רכות ויראו לא לגמרי מוכנות, חשוב לתת להן להתקרר ולהתמצק לגמרי בתבנית לפני שטועמות
נשמרות נהדר בקופסה אטומה לאוויר
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה
0 תגובות