עוגיות אגוזי לו לפסח מוכנות

עוגיות אגוזי לוז ומרנג איטלקיות לפסח

אלו עוגיות איטלקיות ממכרות עם טעמי נוטלה וטקסטורה קריספית. קוראים להן

Brutti ma Buoni (מכוער אבל טעים)

עוגיות אגוזי לוז קלוים איטלקיות לפסח

עוגיות אגוזי לוז

האיטלקים מצטינים בעוגיות ללא גלוטן שמבוססות על אגוזי לוז, שקדים פיסטוקים וצנוברים

עוגיות פסח הן המסורת הטבעית שלנו לעוגיות ללא גלוטן. עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים, כולם מכירים. אמנם זה טעם נוסטלגי אבל הוא גם כבד.

גוף העוגיה הוא מרנג חזק, עמוס באגוזים קלויים טחונים. אפשר להוסיף קצת קקאו לדגש נוסף על טעמי נוטלה. לתהליך ההכנה מחייב דיוק כדי להגיע למרקם קריספי. עוגיה מושלמת לפסח ובכלל

נוטלה

קקאו ואגוזי לוז שווה נוטלה. נדייק, אגוזי לוז קלויים במדויק ללא קליפה טחונים עד שהופכים לחמאה. אפשר די בקלות להכין ממרח נוטלה בבית,

ככה עושה

עוגיות אגוזי לוז קריספיות לפסח

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן
הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות40 עוגיות קטנות
חופשי מאלרגנים
grainfree
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 3 חלבון ביצה מדיום
  • 200 גרם אגוזי לוז
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כף כף אבקת קקאו - אופציונלי
  • קמצוץ מלח דק

הכנות

  • מתחילה בקליה של אגוזי לוז.
    מניחה בתבנית מתכת בתנור של 180 מעלות כעשר דקות
    מעבירה את האגוזים החמים למגבת עדי לפשפש מהם את הקליפות
    אגוזי לוז קלוים במחבת מטבח להסרת הקליפות
  • את אגוזי הלוז ללא הקליפות טוחנת גס במעבד מזון
    אגוזי לוז אגוזים טחונים
  • עיקר הענין הוא מרנג יציב וחזק
    בקערת מתכת גדולה או קערה של מיקסר מניחה שלושה חלבונים . חשוב שהקערה תהיה יבשה ובחלבונים לא תהיה טיפת חלמון.
    מתחילה להקציף עם מעט מלח ובהדרגה מוסיפה את הסוכר. זה יקח כחמש עד שמונה דקות עד שיוצר קצף חזק יציב ומבריק. חשוב להקפיד כאן כי בהמשך הקצף הזה יעבור התעללות קשה.
    קצף ביצים חזק ומבריק
  • אל המרנג מוסיפה את אגוזי הלוז הטחונים בקיפול
    אפשר להוסיף גם כף אבקת קקאו כדי לתת דגש על טעמי הנוטלה
    אגוזי לוז לתוך המרנג
  • עכשיו מגיע החלק המענין
    את המסה מעבירה לסיר שטוח. מעל אש בינונית בוחשת בעזרת לקקן את המסה, בוחשת כל הזמן אחרת הסוכר ישרף. מה שקורה שהסוכר נמס והמרנג נפתח וצונח, אחרי כעשר דקות של בחישה מתמדת המסה הופכת דביקה ושטוחה. זה הזמן לעצור ולהעביר לקערה.
    המסה בסיר
  • מניחה ניר אפיה על תבנית מתכת, בעזרת שתי כפות יוצרת עוגות קטנות. הן יתפשטו. כדאי בסבלנות כי המסה דביקה. יצאו שתי תבניות
    בעזרת שתי כפות מעבירה עוגיות לתבנית אפיה
  • מכניסה לתנור שמחומם מראש ל180 מעלות ל15 דקות עד שהעוגיות קריספיות
    בהתחלה הן עוד מעט דביקות בתחתית, אחרי שמתקררות הן קריספיות
עוגיות אגוזי לוז איטלקיות לפסח
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן