עגבניות שמש

| 20/08/2020

השילוב של עגבניות שנישארו ושמש מיצר טעם מיוחד מאוד, שיש בו תמצית של עונה חמה. אחד הדברים הטובים של אוגוסט

אפשר ליבש גם בתנור, אבל לשמש יש את האיכויות שלה, עגבניות שזופות עם ריח של אוגוסט

עגבניות שמש משומרות בשמן זית ועשבי תיבול

כמותזמן הכנה
צינצנת זכוכית  יומים שלושה

 עגבניות שרי
 מלח ים גס
 ענפי טימין אורגנו או זעתר
 שמן זית עדין

איך מכינות עגבניות שמש
1

אפשר ורצוי להשתמש בעגבניות קצת ישנות, שרי הם מעולות
גם עגבניות תמר מתאימות
חוצה את העגבניות לאורך ומסדרת בתבנית, ממליחה

2

מניחה את התבנית בשמש ומעליה רשת
זה יכולה להיות רשת נגד יתושים שאפשר לקנות בכל חנות לחומרי בנין
דואגת שהרשת תישאר מעל התבנית, או עם מסגרת או עם אטבי כביסה

3

במשך היום התבנית תופסת שמש והעגבניות מתיבשות, בערב מכניסה הביתה שלא יתפוס לחות
אפשר יום אפשר יומים, אפשר גם שלושה, תלוי בכמה תירצו את העגבניות שלכן מצומקות
ואם זה אוגוסט או תחילת אוקטובר

עגבניות שמש אחרי יבוש בשמש מצומקות

4

שמוכן מעבירה את העגבניות המצומקות לצנצנת נקיה
מוסיפה ענפי תבלין ושמן זית טוב לכיסוי.
נשמר טוב גם בחוץ, מתחסל מהר מאוד

Ingredients

 עגבניות שרי
 מלח ים גס
 ענפי טימין אורגנו או זעתר
 שמן זית עדין

Directions

איך מכינות עגבניות שמש
1

אפשר ורצוי להשתמש בעגבניות קצת ישנות, שרי הם מעולות
גם עגבניות תמר מתאימות
חוצה את העגבניות לאורך ומסדרת בתבנית, ממליחה

2

מניחה את התבנית בשמש ומעליה רשת
זה יכולה להיות רשת נגד יתושים שאפשר לקנות בכל חנות לחומרי בנין
דואגת שהרשת תישאר מעל התבנית, או עם מסגרת או עם אטבי כביסה

3

במשך היום התבנית תופסת שמש והעגבניות מתיבשות, בערב מכניסה הביתה שלא יתפוס לחות
אפשר יום אפשר יומים, אפשר גם שלושה, תלוי בכמה תירצו את העגבניות שלכן מצומקות
ואם זה אוגוסט או תחילת אוקטובר

עגבניות שמש אחרי יבוש בשמש מצומקות

4

שמוכן מעבירה את העגבניות המצומקות לצנצנת נקיה
מוסיפה ענפי תבלין ושמן זית טוב לכיסוי.
נשמר טוב גם בחוץ, מתחסל מהר מאוד

עגבניות שמש

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עגבניות שרי חתוכות מסודרות בתבנית בדרך להיות עגבניות שמש

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: כבושים רטבים וממרחים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז