עגבניות ירוקות

עגבניות ירוקות מותססות

עגבניה ירוקה, בוסר.

תסיסה לקטית בתמיסת מלח של 2.5 אחוז, שלושה שבועות כדי לפתח חידקים פרוביוטים, אחרי שבוע כבר טעים ממש

יתאימו כאן עגבניות ירוקות שלא הבשילו, אם הן ישארו בחוץ כמה ימים הם יבשילו ויאדימו. תפסו אותן ירוקות ותעצרו את הרגע במי מלח.

יתקבל טעם עגבניה אחר ומיוחד. קצת מזכיר את הטעם של הגבעול.

כמו שעושים מלפפון, ככה גם עגבניה. שום שמיר וחריף אם אוהבות. ואז אפשר להכין סלט הכי רגיל של מלפפון ועגבניה מותססים

עגבניות ירוקות מותססות

ככה עושה

עגבניות ירוקות כבושות במלח

הכנות10 minutes
התססה21 days
מנות1 צנצנת 2 ליטר
חופשי מאלרגנים
spice free
cmical free

מרכיבים

  • 10 עגבניות ירוקות
  • צרור שמיר
  • 6 שיני שום
  • מלח ים

הכנות

  • עגבניות ירוקות אפשר למצוא כשיש קטיף גדול בסוף עונה או בתחילתה. הם יאדימו תוך יום יומים ככה שכדאי למהר
  • פורסת לפרוסות עבות רוחב עבות, כארבע חמש פרוסות לעגבניה.
    קולפת שיני שום ונותנת להם מעיכה.
    שוטפת גבעולים של שמיר.
    מי שבענין חריף, צ'ילי אדום או פלפל חריף ירוק יתאים.
    שופכת מים רותחים לתוך צנצנת כבישה עם אטם גומי. כדי לנקות אותה.
  • מרוקנת מניחה את הצנצנת על המשקל ומאפסת.
    מתחילה להכניס פנימה פרוסות עגבניה שיני שום וגבעולי שמיר, בשכבות.
    מוסיפה מים טעימים. מסוננים או מינרלים, כלור גם לא טעים וגם מפריע לתסיסה.
    המים צרכים להגיע כמעט עד הקצה.
    עכשיו מסתכלת על המשקל. משקל העגבניות התיבול ומי הכבישה רושמת בצד.
    מחשבת 2.5 אחוז מלח. לצנצנת כזו זה משהו כמו 40 גרם, מוסיפה לצינצנת. המלח ימס.
    איזה מלח? מלח ים גס, מלח אטלנטי אפור, מלח הימליה ורוד. כולם בלי שום תוספים.
    עגבניות ירוקות מותססות
  • מניחה את הצנצנת במקום חשוך או מכוסה במגבת עד שלושה שבועות.
    כדאי לטעום על הדרך. אחרי שבוע זה כבר טעים מאוד, כשטעים לכן להכניס למקרר כדי לעצור את התסיסה.
    עגבניות ירוקות מוכן
  • אם השגתן עגבניות שרי ירוקות, הרווחתן. אותו מתכון בדיוק רק שלמות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו

עוד משהו

מלפפון כבוש במלח
בעגבניות יש סולנים ולכן לא מתאימות לשלב הראשון של פרוטוקול פליאו אוטאימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן