סרטנים כחולים

| 28/06/2020

סרטנים כחולים הם יצורי ים מפוארים ומתוקים, יש בהם המון טעם והמון התעסקות. מעט מאוד בשר והרבה מיץ ים

הניקיון שלהם די פשוט, והם באמת נפלאים בכל צורה, גם בלי כלום. לא צריך לשלוק אותם במים חמים פשוט להניח על מחבת לוהטת או גריל פחמים ולתת לצבע להפוך לכתום. אז הם מוכנים
לאכול בידים עם עזרים משתמשת במפצח אגוזים ושיפוד. יש דרכים יותר אלגנטיות
טעמים יכולים להיות רוטב חמאה או זיתים ויין כמו כאן

סרטן כחול אחד על משטח שיש

קטגוריה: פירות ים
כמותזמן הכנה
שתי מנות עשרים דקות

 6 סרטנים כחולים טריים מאוד ונקים
 בצל סגול קצוץ קטן
 12 זיתי קלמטה
 פטרוזיליה קצוצה דק
 2 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן יבש

ניקיון הסרטנים
1

סרטנים אוכלים טריים מאוד, אפשר לבקש נקים אצל הדיג
או לנקות ככה
הופכת את הסרטן, על הבטן הלבנה יש מעין מיכסה שמסתים בפינה בקצה, שקרוב לצבטות הגדולת

2

את הקצה אפשר להרים עם סכין ולפתוח כלפי מעלה. זה מתפרק בקלות

3

ככה זה ניראה פתוח והפוך. את השיריון הצבעוני מנתקת

4

עכשיו יש בפנים חלקים צהבהבים וחלקים מאורכים בצבע אפור שחור עם טקסטורה יבשה
את אלו ואת אלו מנקה תחת זרם מים
נישאר בשר לבן מתקתק
אפשר לחצות את הסרטן לחצי, או להשאיר שלם ולבשל

בישול
5

מגלענת וחותכת את הזיתים, קוצצת את הבצל.
מלהיטה ווק שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה שמן זית ואת הבצלים
שהבצל שקוף מוסיפה את הסרטנים
אחרי דקה שתים מוסיפה את היין ואת הזיתים
ממשיכה לערבב עוד דקה שתים שהיין יתאדה ומכסה
קוצצת דק דק את הפטרוזיליה ומוסיפה.
הסרטנים הפכו לכתומים והבשר שלהם לבן, זה הזמן להוציא
אוכלת בידים, לידי מפצח אגוזים, שיפוד ומגבת מטבח

Ingredients

 6 סרטנים כחולים טריים מאוד ונקים
 בצל סגול קצוץ קטן
 12 זיתי קלמטה
 פטרוזיליה קצוצה דק
 2 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן יבש

Directions

ניקיון הסרטנים
1

סרטנים אוכלים טריים מאוד, אפשר לבקש נקים אצל הדיג
או לנקות ככה
הופכת את הסרטן, על הבטן הלבנה יש מעין מיכסה שמסתים בפינה בקצה, שקרוב לצבטות הגדולת

2

את הקצה אפשר להרים עם סכין ולפתוח כלפי מעלה. זה מתפרק בקלות

3

ככה זה ניראה פתוח והפוך. את השיריון הצבעוני מנתקת

4

עכשיו יש בפנים חלקים צהבהבים וחלקים מאורכים בצבע אפור שחור עם טקסטורה יבשה
את אלו ואת אלו מנקה תחת זרם מים
נישאר בשר לבן מתקתק
אפשר לחצות את הסרטן לחצי, או להשאיר שלם ולבשל

בישול
5

מגלענת וחותכת את הזיתים, קוצצת את הבצל.
מלהיטה ווק שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה שמן זית ואת הבצלים
שהבצל שקוף מוסיפה את הסרטנים
אחרי דקה שתים מוסיפה את היין ואת הזיתים
ממשיכה לערבב עוד דקה שתים שהיין יתאדה ומכסה
קוצצת דק דק את הפטרוזיליה ומוסיפה.
הסרטנים הפכו לכתומים והבשר שלהם לבן, זה הזמן להוציא
אוכלת בידים, לידי מפצח אגוזים, שיפוד ומגבת מטבח

סרטנים כחולים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: פירות ים

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים