ספר מתכונים

מחולק לפי קבוצות המזון המקובלות בפרוטוקול

מתכוני בסיס

איך מכינות כרוב כבוש. ציר עצמות, למה זה טוב ואיך מכינות. במה מחליפים את רוטב העגבניות. מה זה אורז פרוטוקולי. איך עושים חלב שקדים ביתי. מה זה אסדו ואיך מכינות. כמה מתכונים שיעזרו לכן להיכנס לענינים

בוקר

אז מה אוכלות בבוקר? הרבה פעמים אלו שאריות מארוחת האתמול… ההמלצה היא כוס חמימה של ציר עצמות. תמצאו כאן גם לחמים דלי פחממות להמשך הדרך, מאפים מפנקים לשבת, ביצים ושיקים ירוקים וגם דיסת בוקר בלי דגנים. 

סלט

אם נידמה שאוכלות בעיקר חיות, אז לא. עיקר התזונה אלו ירקות ושומנים טובים. סלט זו דרך קלה לקבל שילוב של עלים ירוקים, חלבונים ושומנים. תמצאו כאן סלטים מענינים, כאלו שמחזיקים כמה ימים במקרר, ואחרים שיכולים להיכנס לצינצנת וללוות אתכן לעבודה

עלים ירוקים

כדאי לשלב לפחות שלוש כוסות של עלים מבושלים או שש של עלים טרים. תמצאו כאן סלטים מעשבי תיבול. מה עושים עם קייל ותרד? עלים ממולאים מכל מני סוגים, מימרחים, רטבים ולביביות מעלים ירוקים ועלי ליקוט מהבר.

ירקות מצליבים

ירקות עשירים בגופרית שמסיעים בפינוי יעיל של רעלים מהגוף. מכילים גם גויטרוגנים (סופחי יוד) שיכולים להפריע לפעילות בלוטת התריס. בישול או התססה של הירקות האלו מחליש את המרכיב הגויטרוגני. תוכלו למצוא כאן בין השאר, כרוב ממולא, כרוב פרוביוטי כבוש בטעמים שונים, אורז כרובית, קרסט לפיצה מכרובית.

ירקות שורש ודלעות

בהעדר דגנים וקיטניות שורשים, פקעות ודלעות הם הפחמימה המנחמת. פוטיטו למשל מבטטות בצבעים שונים, פיא רועים, סלט תפוחי אדמה מסלרי, ספגטי בולונז

עוד ירקות

קציצות פרסה, בצל ממולא, במיה, ארטישוק, ועוד ירקות מקבוצות שונות

כבושים וממרחים

תוכלו למצוא כאן דגים כבושים, ירקות בכבישה לקטית, ממרחים שונים, מזונות מיובשים ורטבים

Lacto-Fermentation

תוכלו למצוא כאן כרוב כבוש פרוביוטי, לימון כבוש, מלפפונים חמוצים ומדריכי כבישה. כבושים הם חלק חשוב בתזונה ומשמשים יום יום

מרק וציר

ציר עצמות הוא נוזל מרוכז שנוצר מבישול ארוך של עצמות פרה. זה אוצר למעי דליף. יש כאן שתי גירסאות קצרה וארוכה, מרקי ירקות שמתבססים על הציר הזה, כדי לעשות את הצריכה שלו קלה וכיפית. וגם מרקים אחרים

דגי ים

דגי ים הן חיות פרא אצילות שעשירות באומגה שלוש ומינרלים. מוצאת שהם פיתרון ניפלא לחלבון שומן טוב ועיכול קל. יש כאן המון מתכונים לדגים חיים כבושים מאודים ומבושלים, פשוט כי זה מה שאני הכי אוהבת

פירות ים

חיות קטנות שצמודות לסלעים או לקרקעית הים, כמעט ולא מכילות מתכות כבדות. קרוב לחלקי פנים מבחינת איכות נוטרינטים. מולים, שרימפס בכל מני צורות, ציר ראשי שרימפס, סרטנים כחולים.

בשר בקר

אוכלות ‘מאף ועד זנב’ נעדיף חלקים לבישול ארוך עם הרבה ג’לטין. המון אופציות למה לעשות עם בשר טחון, אסדו, שפונדרה, אוינטריב אהוב, לחי עם הרבה קולגן

חלקי פנים

המון המון נוטריאנים ולא כולן מסתדרות עם הטעם. יש כאן מעורב ירושלמי וממרח כבד עוף שעוברים בקלות

עוף הודו ברווז חזיר

קציצות מכל מני סוגים, מילוים של בצקים, עוף בסלט, שוארמה. וגם מתכונים מענינים מחלקים של חזיר למי שאוכלת

כבש וטלה

חלק מהנוף של ארץ ישראל מדורי דורות, טעמים מקומים מוכרים של בשר שמן ועשבים. קבב, צלעות, תבשילי צוואר.

מאפים מלוחים

בהתחלה כדאי להימנע ממאפים כדי לנתק את ההרגל ולהיגמל מלחם. אחר כך כיף לגוון מדי פעם עם המאפים האלו מקמח שקדים, קוקוס וקסאבה. נהדר לחגים ולארוח. אימפנדס, פיצה, גיוזה, לאפות ולחמים. יש הכל וכל דבר בזמנו.

מתוק ומאפה

שוקולד נא בצורות שונות, עוגות ועוגיות מקמחי שקדים, גלידוניות, לדר, מאפיין ועוגות לרגעים מיוחדים. בשלב האלמינציה קצת פחות, אחר כך מדי פעם אלו מתוקים נהדרים

טבעוני

בשלבים הראשונים אין ביצים ומוצרי חלב ואוכלות מלא ירקות אז רק טבעי שיש הרבה מתכונים טבעונים

קציצות

הן פשוט נוחות כמו עוגיות. אוסף הקציצות שגדל כל הזמן.

אסיתי

התיבול האיסיתי בסיוע קוקנט אמינו גינגר שום חומץ ורוטב דגים יוצר פלטה מגוונת ומרעננת. יש אוסף די גדול של סלטים אסיתים עשירים בעשבי תיבול, שיפודים דים סאם. ארוחה

פרוטוקולים

AIP Elimination

מתכונים המותאמים לשלב האלמינציה ללא ביצים ללא אגוזים וגרעינים ללא קמח שקדים ללא סולנים. רק מזונות עשירים בנוּטְרִיֵּינְטים

AIP Reintroduction

מתכונים המותאמים לשלב ההחזרות של הפרוטוקול האוטואימיוני. כולל ביצים, אגוזים וגרעינים, קמח שקדים עגבניות קקאו ושוקולד

Wahls Paleo

מתכונים המותאמים לשלב השני של הפרוטוקול של דר’ טרי וולס. כולל אגוזים וגרעינים, מעט מאוד אורז, קמח שקדים. וגם סולנים מותרים