ספר מתכונים

מתכוני פליאו חדשים

מתכוני פליאו לפי קטגוריות

אוכל אמיתי מחולק לפי קבוצות מזון

מתכוני בסיס

איך מכינות כרוב כבושציר עצמות, למה זה טוב ואיך מכינות. במה מחליפים את רוטב העגבניות. מה זה אורז פרוטוקולי. איך עושים חלב שקדים ביתי. מה זה אסאדו ואיך מכינות. כמה מתכונים שיעזרו לכן להיכנס לענינים

בוקר

אז מה אוכלות בבוקר? הרבה פעמים אלו שאריות מארוחת האתמול… ההמלצה היא כוס חמימה של ציר עצמות. או לחלופין מרק ירקות מבוסס ציר, כשיש יותר זמן אפשר להכין מחבת בוקר ורסטילית. לביבות וקציצות עם סלט קטן כמו לביבות סלמון או לביבות בטטה שמוכנות מראש. תמצאו כאן גם לחם שקדים להמשך הדרך, לחם ברוקולי לסנדויצים, שיק ירוק וגם דיסת בוקר בלי דגנים.

סלט

אם נידמה שאוכלות בעיקר חיות, אז לא. עיקר התזונה אלו ירקות ושומנים טובים. סלט זו דרך קלה לקבל שילוב של עלים ירוקים, חלבונים ושומנים. תמצאו כאן סלטים מענינים, כמו קולסלאו פרוביוטי כאלו שמחזיקים כמה ימים במקרר,כמו סלט גזר ולימון כבוש. ואחרים שיכולים להיכנס לצינצנת וללוות אתכן לעבודה כמו סלט עשבים או סלט עוף ומלפפונים

עלים ירוקים

עלים ירוקים

כדאי לשלב לפחות שלוש כוסות של עלים מבושלים או שש של עלים טרים. תמצאו כאן סלטים מעשבי תיבול. מה עושים עם קייל ותרד? עלים ממולאים מכל מני סוגים, מימרחים ורטבים כמו צ’ימיצ’ורי ופסטו ואיך אפשר בלי עלי גפן בכמה צורות, לביביות מעלים ירוקים ועלי ליקוט מהבר כמו עלי מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם עם עצמות מוח או לביבות חוביזה ועלי חוביזה ממולאים

ירקות מצליבים

כרוב, כרובית, בוק צוי, כרוב ניצנים, ברוקולי, ניבטי ברוקולי, ארוגולה, צנוניות, קולורבי. ירקות עשירים בגופרית שמסיעים בפינוי יעיל של רעלים מהגוף. מכילים גם גויטרוגנים (סופחי יוד) שיכולים להפריע לפעילות בלוטת התריס. בישול או התססה של הירקות האלו מחליש את המרכיב הגויטרוגני. בתזונה הקטוגנית הכרוב והכרובית נחשבים לסופחים נהדרים של שומן. הכרובית בפאי רועים למשל.  אפשר לנסות ג'חנון כרוב, או כרוב ממולא בלי אורז, או התססה של כרוב פרוביוטי כבוש בטעמים שונים, אורז כרובית, קרסט לפיצה מכרובית.

ירקות שורש ודלעות

בהעדר דגנים וקיטניות שורשים, פקעות ודלעות הם הפחמימה המנחמת. דלעות מסוגים שונים, בטטות כתומות וצבעוניות, בטטה לבנה, סלק, גזר ושורשים ארומטים. פוטיטו למשל מבטטות בצבעים שוניםפיא רועיםסלט תפוחי אדמה מסלרי, דלעת ספגטי עם לחימרק כתומים צלוים.

עוד ירקות

קציצות פרסה מכמה סוגים, במיה בלי ריר כתוספת ובתבשילים, בצל ממולא, ארטישוק, אפונת גינה ושעועית ירוקה. עוד ירקות מחוץ לקבוצות הראשיות

כבושים וממרחים

תוכלו למצוא כאן דגים כבושים, ירקות בכבישה לקטית, ממרחים שונים, מזונות מיובשים ורטבים כמו מיונז ביתי, גבינות טבעוניות כמו כדורי לבנה משקדים וצזיקי טבעוני ועוד צנצנות שיעשירו את המזווה שלכן 

Lacto-Fermentation תסיסה לקטית

תוכלו למצוא כאן כרוב כבוש פרוביוטיקולסלאו פרוביוטיממרח לימון כבושמלפפונים חמוצים פרוביוטים ומדריכי כבישה. כבושים הם חלק חשוב בתזונה ומשמשים יום יום

מרק וציר עצמות משקם

ציר עצמות הוא נוזל מרוכז שנוצר מבישול ארוך של עצמות פרה. זה אוצר למעי דליף. יש כאן שתי גירסאות, ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני בישול ארוך של 36 שעות מיצוי של מינרלים מהעצמות גליצין וקולוגן, זה הדבר האמיתי. יש גם גירסה מקוצרת ציר עצמות בקר ג'לטיני עם יותר עצמות שמיצרות גלטין, גם נהדר. וראמן כמובן ומסביב מרקי ירקות שמתבססים על הציר הזה, שמקל על הצריכה שלו וגם שקדי מרק 🙂 פליאו

דגי ים

דגי ים הן חיות פרא אצילות שעשירות באומגה שלוש ומינרלים. מוצאת שהם פיתרון ניפלא לחלבון שומן טוב ועיכול קל. יש כאן המון מתכונים לדגים חיים כבושים מאודים ומבושלים, פשוט כי זה מה שאני הכי אוהבת. מי שאוכלת בעיקר סלמון יש די הרבה רעיונות מה לעשות איתו, למשל פאי דייגות כתוםקיש כרישה וסלמוןלביבות סלמון ובטטה. דגי פרא בעיקר נאים כמו פלמידה לבנה וטרחון מהים התיכון גם מופיעים כאן הרבה. וגם נסיכת הנילוס טריה ולברק על העור או עם חריצים וחמאה, או בגפילטפיש.

פירות ים

חיות קטנות שצמודות לסלעים או לקרקעית הים, כמעט ולא מכילות מתכות כבדות. קרוב לחלקי פנים מבחינת איכות נוטרינטים. מולים, שרימפס בכל מני צורות, ציר ראשי שרימפס, סרטנים כחולים.

בשר בקר

אוכלות ‘מאף ועד זנב’ נעדיף חלקים לבישול ארוך עם הרבה ג’לטין. המון אופציות למה לעשות עם בשר טחון, אסדו, שפונדרה, אוינטריב אהוב, לחי עם הרבה קולגן

חלקי פנים

המון המון נוטריאנים ולא כולן מסתדרות עם הטעם. יש כאן מעורב ירושלמי וממרח כבד עוף שעוברים בקלות

עוף הודו ברווז חזיר

קציצות מכל מני סוגים, מילוים של בצקים, עוף בסלט, שוארמה. וגם מתכונים מענינים מחלקים של חזיר למי שאוכלת

כבש וטלה

חלק מהנוף של ארץ ישראל מדורי דורות, טעמים מקומים מוכרים של בשר שמן ועשבים. קבב, צלעות, תבשילי צוואר.

לביבה אחת ביום

ספשייל חנוכה שהתפתח לאוסף לביביות

קציצות

הן פשוט נוחות כמו עוגיות. אוסף הקציצות שגדל כל הזמן.

אסיתי

התיבול האיסיתי בסיוע קוקנט אמינו גינגר שום חומץ ורוטב דגים יוצר פלטה מגוונת ומרעננת. יש אוסף די גדול של סלטים אסיתים עשירים בעשבי תיבול, שיפודים דים סאם. ארוחה

חומרי גלם מקומים

ספריה קטנה של יצרנים, מגדלים ומוכרים של חומרי גלם איכותים שגדלים כאן
ירקות ופירות גם אורגנים
בשר מגידול מקומי
דגים ופירות ים
שארקוטרי ונקניקיות פליאו קיטו

 

אפורים במידה – לחמים, קרקרים, מאפים מלוחים עוגות ועוגיות

מאפים מלוחים

בהתחלה כדאי להימנע ממאפים כדי לנתק את ההרגל ולהיגמל מלחם. אחר כך כיף לגוון מדי פעם עם המאפים האלו מקמח שקדים, קוקוס וקסאבה. נהדר לחגים ולארוח. גלאט, פוקצ'ה מדלעת, קיש, פטאייר, אימפנדס, פיצה, גיוזה, בורקס. יש הכל וכל דבר בזמנו.

מתוק ומאפה

שוקולד נא בצורות שונות, עוגות ועוגיות מקמחי שקדים, גלידוניות, לדר, מאפיין ועוגות לרגעים מיוחדים. בשלב האלמינציה קצת פחות, אחר כך מדי פעם אלו מתוקים נהדרים

לחמים דלי פחמימות

לחם שקדים עדי, ולחם טחינה עם גרעינים. קרקרים מסוגים שונים, לאפות, לחמי ירקות. זה לא דגנים אבל זה מאוד טעים,