מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או רק עם ציר

הכנות20 minsזמן בישול45 mins

 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 1 כוס ציר עצמות בקר

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לבולונז עם עגבניות
3

מוסיפה את העגבניות שהירקות בסיר התבלו קצת ותפסו צבע
הכי טוב להשתמש בעגבניות שהבשילו ועמדו קצת. תערובת של שרי שנשארו במקרר ועגבניות רגילות תניב טעם מורכב וטוב
הכי פשוט להכניס את כולן לבלנדר לטחון ולסנן לתוך הרוטב שמתהווה בסיר, שהעגבניות מעורבבות פנימה מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

חומרים

 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 1 כוס ציר עצמות בקר

אופן ההכנה

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לבולונז עם עגבניות
3

מוסיפה את העגבניות שהירקות בסיר התבלו קצת ותפסו צבע
הכי טוב להשתמש בעגבניות שהבשילו ועמדו קצת. תערובת של שרי שנשארו במקרר ועגבניות רגילות תניב טעם מורכב וטוב
הכי פשוט להכניס את כולן לבלנדר לטחון ולסנן לתוך הרוטב שמתהווה בסיר, שהעגבניות מעורבבות פנימה מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

ספגטי בולונז
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או רק עם ציר

הכנות20 minsזמן בישול45 mins

 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 1 כוס ציר עצמות בקר

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לבולונז עם עגבניות
3

מוסיפה את העגבניות שהירקות בסיר התבלו קצת ותפסו צבע
הכי טוב להשתמש בעגבניות שהבשילו ועמדו קצת. תערובת של שרי שנשארו במקרר ועגבניות רגילות תניב טעם מורכב וטוב
הכי פשוט להכניס את כולן לבלנדר לטחון ולסנן לתוך הרוטב שמתהווה בסיר, שהעגבניות מעורבבות פנימה מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

חומרים

 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 1 כוס ציר עצמות בקר

אופן ההכנה

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לבולונז עם עגבניות
3

מוסיפה את העגבניות שהירקות בסיר התבלו קצת ותפסו צבע
הכי טוב להשתמש בעגבניות שהבשילו ועמדו קצת. תערובת של שרי שנשארו במקרר ועגבניות רגילות תניב טעם מורכב וטוב
הכי פשוט להכניס את כולן לבלנדר לטחון ולסנן לתוך הרוטב שמתהווה בסיר, שהעגבניות מעורבבות פנימה מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

ספגטי בולונז
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

פרויקט לזניה

פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

פוטיטו

פוטיטו

בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ’יפס כדי לספק

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

$