ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה

את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, עם מישמש במקום עגבניה או רק עם ציר

ככה עושה

ספגטי בולונז

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

חומרים לשתי מנות

  • 1 דלעת ספגטי
  • שמן זית, מלח ים

לבולונז

  • 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
  • 1 כרישה בינונית קצוצה דק
  • 10 שיני שום מעוכות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • ½ שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
  • 1 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
  • או 4 מישמשים קצוצים דק
  • 1 כוס ציר עצמות

הכנות

הכנת הדלעת

  • מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח. תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
    אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
    מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז עם ציר

  • מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
    מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא, פילפל אם משתמשת ומלח.
    מוסיפה כוס ציר עצמות חם.
    נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לתוספת עגבניות או מישמש

  • מעדיפה להשתמש בעגבניות ישנות שלא עברו מקרר, כאלו שנישארו קצת התקווצצו אלו יש להם טעמים מתוקים ובשלים. מכניסה לבלנדר טוחנת ומסננת.
    מוסיפה את העגבניות לירקות ולציר.
    נותנת להם להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת.
    למי שלא אוכלת עגבניות יש את האופציה להוסיף מישמש במקום. החמיצות מתיקות נותנת אפקט דומה
    קוצצת דק מישמשים בשלים ומוסיפה לרוטב ממשיכה על אש קטנה ומדי פעם בודקת.

הגשה

  • מניחה חצי דלעת ספגטי, מעל כמה כפות מהרוטב
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן