ספגטי בולונז

| 26/05/2020

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, עם מישמש במקום עגבניה או רק עם ציר

כמותזמן הכנה
שתים שלוש מנות40 דקות לדלעת ועוד חצי שעה לבולונז

חומרים לשתי מנות
 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 1 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 4 או במקום עגבניה מישמשים קצוצים דק
 1 כוס ציר עצמות בקר

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז עם ציר
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לתוספת עגבניות מישמש
3

מעדיפה להשתמש בעגבניות ישנות שלא עברו מקרר, כאלו שנישארו קצת התקווצצו אלו יש להם טעמים מתוקים ובשלים
מכניסה לבלנדר טוחנת ומסננת
מוסיפה את העגבניות לירקות ולציר
נותנת להם להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת
למי שלא אוכלת עגבניות כמוני בימים אלו יש את האופציה להוסיף מישמש במקום. החמיצות מתיקות נותנת אפקט דומה
קוצצת דק מישמשים בשלים ומוסיפה לרוטב ממשיכה על אש קטנה ומדי פעם בודקת

Ingredients

חומרים לשתי מנות
 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 1 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 4 או במקום עגבניה מישמשים קצוצים דק
 1 כוס ציר עצמות בקר

Directions

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז עם ציר
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לתוספת עגבניות מישמש
3

מעדיפה להשתמש בעגבניות ישנות שלא עברו מקרר, כאלו שנישארו קצת התקווצצו אלו יש להם טעמים מתוקים ובשלים
מכניסה לבלנדר טוחנת ומסננת
מוסיפה את העגבניות לירקות ולציר
נותנת להם להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת
למי שלא אוכלת עגבניות כמוני בימים אלו יש את האופציה להוסיף מישמש במקום. החמיצות מתיקות נותנת אפקט דומה
קוצצת דק מישמשים בשלים ומוסיפה לרוטב ממשיכה על אש קטנה ומדי פעם בודקת

ספגטי בולונז

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. ירקות שורש ודלעות

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר