סלמון כבוש עם אוכמניות כחולות

סלמון כבוש עם אוכמניות כחולות

סלמון כבוש הכי פליאו שיש

כאן זה סלמון שאפשר להשיג בארץ, שגדל בחקלאות ימית, ובלוברי קפואים

המתיקות של האוכמניות מאזנת את המליחות הגבוהה ככה שלא צריך סוכר

זה טעים טילים, וכן בטח המקור מטורף

סלמון כבוש עם אוכמניות כחולות

סלמון כבוש – גרבלקס

סלמון בארץ הוא דג מהחקלאות הימית, יש שלא מתקרבות אליו בגלל תנאי הגידול שלו. להשיג סלמון פראי בארץ לא אפשר. אני מעדיפה דגי ים, אבל גם סלמון פה ושם, גרבלקס עושים מסלמון, זו כבישה במלח, הסוכר בא לאזן את המליחות, אפשר לכבוש גם בלי.

אפשר לכבוש 24 שעות אפשר להמשיך גם ל48 שעות תלוי כמה מוצק ויבש אתן אוהבות אותו

הרעיון לכבישה הזו הגיע מולוג של זוג שחי באלסקה צד, ומגדל את האוכל שלו בעצמו, דגו סלמון בנהר, כזה שאין מצב להשיג, קטפו בלוברי מהיער וכבשו את המתכון המקורי אפשר לראות כאן

תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני. כיף בבוקר ליד סלט, מתאים גם למי שלא משתמשת בסוכר בכלל, המתיקות של הבלוברי מספיקה לכסות על המליחות

ככה עושה

גרבלקס אוכמניות כחולות

הכנות10 minutes
כבישה2 days
מנות10
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
spice free
cmical free

מרכיבים

  • 500 גרם סלמון טרי מהחצי התחתון של הדג
  • ½ כוס מלח ים גס
  • ½ כוס סוכר (אופציונלי)
  • 2 כוסות אוכמניות כחולות אפשר קפואות
  • 10 גבעולי שמיר

הכנות

סלמון כבוש

  • בוחרת נתח סלמון מהחצי התחתון של הדג, נחתך יפה יותר. כמות המלח והסוכר מתאימה לחצי קילו, אפשר לוותר על הסוכר אם אתם קטוגנים.
    מכינה תערובת כבישה של סוכר ומלח.
    מניחה נילון ניצמד על קרש עבודה, לא חותכת אותו בנתים. מעל הנילון מניחה שיכבה של תערובת הכבישה
    מעל מניחה את הדג יבש ונקי
    מעל את שארית תערובת הכבישה, וכמה גבעולי שמיר
  • את הבלוברי מועכת ככה שיש פייסט נוזלי עם צבע חזק. מסיפה מעל
    סוגרת את הנילון הניצמד
    מעבירה לכלי זכוכית שיש לו מיכסה.
    למקרר ל48 שעות
  • בדרך אפשר להפוך ולטעום, יש שאוהבים כבישה קצרה יותר ואפשר גם להמשיך לעוד 24 שעות.
    להגשה מנקה את הדג מתערובת הכבישה והאוכמניות, פורסת דק. טעים, מאוזן ובהחלט מרגישים את טעם האוכמניות שמשתלב בול עם השומניות של הדג
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

4 מחשבות על “סלמון כבוש עם אוכמניות כחולות”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן