סלמון כבוש – גרבלקס
סלמון בארץ הוא דג מהחקלאות הימית, יש שלא מתקרבות אליו בגלל תנאי הגידול שלו. להשיג סלמון פראי בארץ לא אפשר. אני מעדיפה דגי ים, אבל גם סלמון פה ושם, גרבלקס עושים מסלמון, זו כבישה במלח, הסוכר בא לאזן את המליחות, אפשר לכבוש גם בלי.
אפשר לכבוש 24 שעות אפשר להמשיך גם ל48 שעות תלוי כמה מוצק ויבש אתן אוהבות אותו
הרעיון לכבישה הזו הגיע מולוג של זוג שחי באלסקה צד, ומגדל את האוכל שלו בעצמו, דגו סלמון בנהר, כזה שאין מצב להשיג, קטפו בלוברי מהיער וכבשו את המתכון המקורי אפשר לראות כאן
תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני. כיף בבוקר ליד סלט, מתאים גם למי שלא משתמשת בסוכר בכלל, המתיקות של הבלוברי מספיקה לכסות על המליחות
מה השם הלועזי של טרחון?
דג כשר?
אם כן – איפה קונים?
Blue runner
לא יודעת לגבי כשרות, זה דג ים עם קשקשים וזימים
תמצאי אותו בחנויות דגים או אצל דיגים על החוף, פחות ברשתות שיווק
כמה זמן נשמר במקרר
ימים ספורים, אצלינו זה מתחסל אחרי יומים שלושה