ככה עושה
סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב
מתאים לתזונהפליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes minutes
זמן בישול אפיה25 minutes minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים







מרכיבים
לקארי הצהוב
- 2 כפות ג'ינגר טרי מגורד
- כף כורכום טרי מגורד
- ענף למון גראס קצוץ דק חלק תחתון
- 3 שני שום כתושות
- 1 בצל בינוני מגורד
- 2 עלים של עץ ליים או לימון אופציונלי
- 2 כפיות סוכר קוקוס
- כף שמן קוקוס
- 500 מיל קרם קוקוס נקי AROY-D
לתבשיל
- 500 גרם סלמון טרי מפולט חתוך לקוביות
- 1 באק צ'וי חתוך לאורך
- 2 כוסות ברוקולי בפרחים
- חופן שעועית ירוקה חתוכה למקטעים
- 1 זוקיני גדול חתוך לחצי טבעות
הכנות
לקארי הצהוב
- מגרדת את הג'ינגר, השום, הבצל והכורכוםבסיר שיכיל את התבשיל כולו שמה כף גדושה של שמן קוקוס את הלמון גראס ואת הארומטים, אחרי רגע מתחיל להתפשט ריח טוב מוסיפה את קרם הקוקוס. לא ממש משנה אם זה קרם או חלב, חשוב שיהיה בו רק קוקוס. מוסיפה חצי עד כוס מים, שתי כפיות סוכר קוקוס, את עלי הלימון ומלח לטעם. מביאה לרתיחה ומנמיכה את האש
הירקות
- הירוק של הירקות והכורכום שיוצר את הצבע הצהוב לקארי, יוצרים יחד צבע ירוק זרחני מהפנטהרכב הירקות הירוקים יכול להשתנות. נגיד תרד טורקי, אפונה, כרוב ניצניםאת הבאק צ'וי חוצה לאורך את הברוקולי לפרחים בגודל נגיסהאת השעועית למקטעים נוחיםאת הזוקיני לאורך ואז לטבעות לרוחב
- מכניסה את כל הירקות לקארי משתדלת שכולם יכוסו טובמבשלת על אש קטנה כ20 דקות אפשר גם פחותלא כדאי להוסיף יותר מדי מים כדי שהרוטב ישאר סמיך אין צורך לשמור מקום לסלמון הוא בא מעל ומתבשם באדים
הסלמון
- אצל הדיג, מבקשת שתים שלוש פרוסות עבות יחסית ממרכז הדגלכל פרוסה כזו נכנסת במרכז, לרוחב הפרוסה ומפרידה לשני חצאים תוך הסרת העור, כל חצי כזה מחלקת לשתים שלוש קוביות. ממליחה את הקוביות. לפני שיושבות לאכול מכניסה את קוביות הסלמון מעל הירקות, מפעילה טיימר ל4 דקות ומכסה את הסיר.
- אחרי 4 דקות מכבה את האש ומעבירה את הסיר לשולחןכדאי לאכול בדקות הקרובות, אם לא לפתוח את הסיר כי הסלמון ממשיך להתבשל באדים

אהבתן? תנו סימן