סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב

| 25/04/2021

קוביות סלמון עסיסיות שמתבשלות לרגע באדים של קרם קוקוס מתובל בג'ינגר, כורכום טרי, למון גראס, עלי כפיר ליים ושפע של ירקות ירוקים. המון נוטריאנטים ומאוד בקלות

את הסיר הזה עשינו עשרות פעמים והירקות השתנו, אפשר לבחור בדלעות ובטטות ולתת זוית כתומה, או אפילו להוסיף קוביות אננס וקוקוס טחון מעל. קחו את זה למקום שלכן

אפשר להגיש על אורז כרובית, ולהכין סיר אורז למשפחה הולך מעולה יחד

קארי צהוב עם קוביות סלמון מוכן בסיר

קטגוריה: דגי ים
כמותזמן הכנה
שלוש מנות 40 דקות

חומרים לקארי הצהוב
 2 כפות ג'ינגר טרי מגורד
 כף כורכום טרי מגורד
 ענף למון גראס קצוץ דק חלק תחתון
 3 שני שום כתושות
 1 בצל בינוני מגורד
 2 עלים של עץ ליים או לימון אופציונלי
 2 כפיות סוכר קוקוס
 כף שמן קוקוס
 500 מיל קרם קוקוס נקי AROY-D
לתבשיל
 500 גרם סלמון טרי מפולט חתוך לקוביות
 1 באק צ'וי חתוך לאורך
 2 כוסות ברוקולי בפרחים
 חופן שעועית ירוקה חתוכה למקטעים
 1 זוקיני גדול חתוך לחצי טבעות

לקארי הצהוב
1

מגרדת את הג'ינגר, השום, הבצל והכורכום
בסיר שיכיל את התבשיל כולו שמה כף גדושה של שמן קוקוס את הלמון גראס ואת הארומטים, אחרי רגע מתחיל להתפשט ריח טוב מוסיפה את קרם הקוקוס. לא ממש משנה אם זה קרם או חלב, חשוב שיהיה בו רק קוקוס. מוסיפה חצי עד כוס מים, שתי כפיות סוכר קוקוס, את עלי הלימון ומלח לטעם. מביאה לרתיחה ומנמיכה את האש

הירקות
2

הירוק של הירקות והכורכום שיוצר את הצבע הצהוב לקארי, יוצרים יחד צבע ירוק זרחני מהפנט
הרכב הירקות הירוקים יכול להשתנות. נגיד תרד טורקי, אפונה, כרוב ניצנים
את הבאק צ'וי חוצה לאורך
את הברוקולי לפרחים בגודל נגיסה
את השעועית למקטעים נוחים
את הזוקיני לאורך ואז לטבעות לרוחב

3

מכניסה את כל הירקות לקארי משתדלת שכולם יכוסו טוב
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות אפשר גם פחות

לא כדאי להוסיף יותר מדי מים כדי שהרוטב ישאר סמיך
אין צורך לשמור מקום לסלמון הוא בא מעל ומתבשם באדים

הסלמון
4

אצל הדיג, מבקשת שתים שלוש פרוסות עבות יחסית ממרכז הדג
לכל פרוסה כזו נכנסת במרכז, לרוחב הפרוסה ומפרידה לשני חצאים תוך הסרת העור, כל חצי כזה מחלקת לשתים שלוש קוביות. ממליחה את הקוביות. לפני שיושבות לאכול מכניסה את קוביות הסלמון מעל הירקות, מפעילה טיימר ל4 דקות ומכסה את הסיר.

5

אחרי 4 דקות מכבה את האש ומעבירה את הסיר לשולחן
כדאי לאכול בדקות הקרובות, אם לא לפתוח את הסיר כי הסלמון ממשיך להתבשל באדים

Ingredients

חומרים לקארי הצהוב
 2 כפות ג'ינגר טרי מגורד
 כף כורכום טרי מגורד
 ענף למון גראס קצוץ דק חלק תחתון
 3 שני שום כתושות
 1 בצל בינוני מגורד
 2 עלים של עץ ליים או לימון אופציונלי
 2 כפיות סוכר קוקוס
 כף שמן קוקוס
 500 מיל קרם קוקוס נקי AROY-D
לתבשיל
 500 גרם סלמון טרי מפולט חתוך לקוביות
 1 באק צ'וי חתוך לאורך
 2 כוסות ברוקולי בפרחים
 חופן שעועית ירוקה חתוכה למקטעים
 1 זוקיני גדול חתוך לחצי טבעות

Directions

לקארי הצהוב
1

מגרדת את הג'ינגר, השום, הבצל והכורכום
בסיר שיכיל את התבשיל כולו שמה כף גדושה של שמן קוקוס את הלמון גראס ואת הארומטים, אחרי רגע מתחיל להתפשט ריח טוב מוסיפה את קרם הקוקוס. לא ממש משנה אם זה קרם או חלב, חשוב שיהיה בו רק קוקוס. מוסיפה חצי עד כוס מים, שתי כפיות סוכר קוקוס, את עלי הלימון ומלח לטעם. מביאה לרתיחה ומנמיכה את האש

הירקות
2

הירוק של הירקות והכורכום שיוצר את הצבע הצהוב לקארי, יוצרים יחד צבע ירוק זרחני מהפנט
הרכב הירקות הירוקים יכול להשתנות. נגיד תרד טורקי, אפונה, כרוב ניצנים
את הבאק צ'וי חוצה לאורך
את הברוקולי לפרחים בגודל נגיסה
את השעועית למקטעים נוחים
את הזוקיני לאורך ואז לטבעות לרוחב

3

מכניסה את כל הירקות לקארי משתדלת שכולם יכוסו טוב
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות אפשר גם פחות

לא כדאי להוסיף יותר מדי מים כדי שהרוטב ישאר סמיך
אין צורך לשמור מקום לסלמון הוא בא מעל ומתבשם באדים

הסלמון
4

אצל הדיג, מבקשת שתים שלוש פרוסות עבות יחסית ממרכז הדג
לכל פרוסה כזו נכנסת במרכז, לרוחב הפרוסה ומפרידה לשני חצאים תוך הסרת העור, כל חצי כזה מחלקת לשתים שלוש קוביות. ממליחה את הקוביות. לפני שיושבות לאכול מכניסה את קוביות הסלמון מעל הירקות, מפעילה טיימר ל4 דקות ומכסה את הסיר.

5

אחרי 4 דקות מכבה את האש ומעבירה את הסיר לשולחן
כדאי לאכול בדקות הקרובות, אם לא לפתוח את הסיר כי הסלמון ממשיך להתבשל באדים

סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קוביות סלמון בקארי צהוב עם ירקות אדומים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר