

סלמון בכבישה ביתית
תמיד כיף שיש במקרר נתח כזה לפרוס שבא ממש פשוט להכנה
בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה
בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים
מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון
הכבישה לוקחת 12 עד 24 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים
מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר
\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
חומרים
אופן ההכנה
בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה
בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים
מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון
הכבישה לוקחת 12 עד 24 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים
מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר
\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
מתאים לפרוטוקולים

סלמון בכבישה ביתית
תמיד כיף שיש במקרר נתח כזה לפרוס שבא ממש פשוט להכנה
בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה
בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים
מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון
הכבישה לוקחת 12 עד 24 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים
מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר
\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
חומרים
אופן ההכנה
בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה
בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים
מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון
הכבישה לוקחת 12 עד 24 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים
מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר
\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
מתאים לפרוטוקולים


לביבות סלמון קלילות
טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות
דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

פלמידה לבנה כבושה
נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות
עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

פורל במעטפה
פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

שניצל אינטיאס
העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

ג’ינג’ר כבוש
כשעוד יצא לי לאכול סושי ג’ינג’ר כבוש היה הכוכב, לא מנקה חיך בין מנות, יותר כמו הסיבה לארוע

ממרח קישואים
מטבל או ממרח שמתאים עם כל דבר

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

עגבניות שמש
השילוב של עגבניות שנישארו ושמש מיצר טעם מיוחד מאוד, שיש בו תמצית של עונה חמה. אחד הדברים הטובים של אוגוסט
עגבניות לא מתאימות בשלבים הראשונים של הפרוטוקול

צ’ימיצ’ורי
כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

קציצות דג
קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

סביצ’ה טונה טריה ענבים ורוקט
טונה טריה כבושה קלות עם מעט חריפות מהרוקט ומתיקות מהענבים

טונה ומלפפון
שני מרכיבים, דג נע ומלפפון טרי. סושי מגוהץ

בצל סגול מוחמץ
חמש דקות עבודה, אמנם לא כבישה לקטית אבל תוספת נהדרת לסלטים וסתם על השולחן

דג במלח
אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

סביצ’ה מפלמידה אדומה
בחורף אפשר למצוא פלמידה אדומה, דג ים מקומי, חופשי, שמזכיר מאוד טונה. ברבע מחיר

פסטו
תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

פיש אנד ציפ’ס
מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

מלפפון כבוש במלח
הכי פשוט שיש, ועדין תוספת אהובה בכל ארוחה

ארטישוק בשמן זית ושום
מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית

פלמידה צרובה וסלט מים
גספצ’ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

כרוב כבוש
כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד
לימון ומלח, שנים שמעצימים אחד את השני, הכבישה והזמן הופכת את המפגש הזה למפגש על סטרואידים. מחזיק לנצח במקרר, ניגמר הרבה לפני שפג תוקפו

בן גוריון
בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה
טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ’ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה

אנצ’ובי בכבישה ביתית
דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים
0 Comments