גרבלקס סלמון כבוש ביתי

גרבלקס, נתח של סלמון כבוש במלח טוב וסוכר, עם גוון של שמיר. אחר כך פרוס דק על קרקר עם מלפפון ובצל כבוש. טריט

זמן הכבישה משתנה לטעמכן. אחרי 24 שעות הוא בהחלט מוכן. אפשר להמשיך ולמצק אותו עוד יותר מרוכז ויותר מלוח ויבש.

אפשר גם להוסיף סלק מגורד ולקבל צבע אדמדם

גרבלקס - סלמון כבוש

גרבלקס סלמון כבוש

גרבלקס זה סלמון כבוש. בארץ סלמון הוא דג מהחקלאות הימית, יש שלא מתקרבות אליו בגלל תנאי הגידול שלו. להשיג סלמון פראי בארץ לא אפשר. אני מעדיפה דגי ים, אבל גם סלמון פה ושם, גרבלקס עושים מסלמון, זו כבישה במלח, הסוכר בא לאזן את המליחות והוא לא מחויב לתהליך הכבישה, אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין.

אפשר לכבוש 24 שעות אפשר להמשיך גם ל48 שעות תלוי כמה מוצק ויבש אתן אוהבות אותו

ליד הסלמון כיף להגיש בצל סגול מוחמץ

פליאו אוטואימוני – התאמות

גרבלקס סלמון כבוש תואם לפרוטוקול האוטואימוני. כיף בבוקר מתאים לארוח, קל להכנה

ככה עושה

גרבלקס - סלמון כבוש

הכנות20 minutes
כבישה1 day
מנות20
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • סלמון נתח של קילו
  • כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
  • חצי כוס סוכר קוקוס (אופציונלי)
  • חצי צרור שמיר טרי
  • טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

הכנות

  • בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
    תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
    אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה
  • בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
    מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
    מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים
  • מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון
  • הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים
  • מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר
    סלמון כבוש פרוס עם סלק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “גרבלקס סלמון כבוש ביתי”

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן