סלמון בכבישה ביתית

7/06/2020

נתח של סלמון מהזנב כבוש במלח טוב וסוכר, עם גוון של שמיר. אחר כך פרוס דק על קרקר עם מלפפון ובצל כבוש. טריט

קילו דג כבוש

Prep Time20 mins

 סלמון נתח של קילו
 כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
 חצי כוס סוכר קוקוס
 חצי צרור שמיר טרי
 טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

1

בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה

2

בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים

3

מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון

4

הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים

5

מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר

6

\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין

Ingredients

 סלמון נתח של קילו
 כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
 חצי כוס סוכר קוקוס
 חצי צרור שמיר טרי
 טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

Directions

1

בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה

2

בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים

3

מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון

4

הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים

5

מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר

6

\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין

סלמון כבוש

סלמון בכבישה ביתית

7/06/2020

נתח של סלמון מהזנב כבוש במלח טוב וסוכר, עם גוון של שמיר. אחר כך פרוס דק על קרקר עם מלפפון ובצל כבוש. טריט

קילו דג כבוש

Prep Time20 mins

 סלמון נתח של קילו
 כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
 חצי כוס סוכר קוקוס
 חצי צרור שמיר טרי
 טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

1

בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה

2

בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים

3

מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון

4

הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים

5

מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר

6

\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין

Ingredients

 סלמון נתח של קילו
 כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
 חצי כוס סוכר קוקוס
 חצי צרור שמיר טרי
 טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

Directions

1

בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה

2

בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים

3

מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון

4

הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים

5

מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר

6

\
אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין

סלמון כבוש

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *