סלמון בכבישה ביתית

| 7/06/2020

נתח של סלמון מהזנב כבוש במלח טוב וסוכר, עם גוון של שמיר. אחר כך פרוס דק על קרקר עם מלפפון ובצל כבוש. טריט

הסוכר נועד לאזן את המלח, פחות לשימור, לכן אפשר לוותר עליו בתזונה קטוגנית. זמן הכבישה משתנה לטעמכן. אחרי 24 שעות הוא בהחלט מוכן. אפשר להמשיך ולמצק אותו עוד יותר מרוכז ויותר מלוח ויבש.

כמותזמן הכנה
קילו 24 עד 36 שעות

 סלמון נתח של קילו
 כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
 חצי כוס סוכר קוקוס
 חצי צרור שמיר טרי
 טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

1

בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה

2

בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים

3

מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון

4

הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים

5

מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר

6

אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין

Ingredients

 סלמון נתח של קילו
 כוס מלח ים או מלח הימלאיה ורוד
 חצי כוס סוכר קוקוס
 חצי צרור שמיר טרי
 טעמים - עלי דפנה זרעי כוסברה

Directions

1

בוחרת בנתח סלמון מהחלק האחורי שקרוב לזנב, שוטפת ומיבשת
תערובת כבישה: מערבבת את המלח והסוכר בקערית וקוצצת פנימה חצי מהשמיר
אם בוחרת להוסיף טעמים כותשת בעלי ומכתש ומוסיפה לתערובת הכבישה

2

בוחרת פירקס או קופסת זכוכית שתכיל את הנתח בנוחות
מניחה בתחתית הכלי נייר אפיה, מפזרת מעל הנייר חצי מכמות תערובת הכבישה
מניחה את הסלמון כאשר העור למטה, מכסה בשאר התערובת, מניחה את ענפי השמיר הנותרים

3

מקפלת את שולי הנייר כדי ליצור חבילה סגורה. מניחה מעל מישקולת, זה יכול להיות קופסת פלסטיק עם מים, או כל דבר אחר שישים משקל על הסלמון

4

הכבישה לוקחת 24 עד 36 שעות. במהלכה מופרשים נוזלים, ככל שעובר הזמן הטעם מתחזק ומתרכז, והנתח מתיבש ומתמצק. יש שכובשים גם שלושה ימים

5

מוציאה ומנקה את תערובת הכבישה, שוטפת כדי להסיר מלח ומיבשת בניר מטבח
כשבא פורסת פרוסות מאוד דקות. נישמר 5 ימים עטוף במקרר

6

אפשר לכבוש גם בלי סוכר למי שנמנעת. הסוכר נועד למתן את המלח והוא לא מחויב לתהליך הכבישה
אפשר לגרד דק חצי סלק ולהניח מעל הציפוי. מיץ שיגיע מהסלק לדג יצבע אותו באדום. בעיקר גיוון צבע מענין

סלמון כבוש

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

תגובת אחת.

  1. הדס

    נהדר. נשמר טוב גם בהקפאה, למי שצריך יותר זמן.

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים