


סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל
סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי
קולפת שורש סלרי גדול וחותכת לקוביות של כסנטימטר או קצת יותר
קולפת גזרים וקוצצת לקוביות קטנות מאלו של הסלרי, הגזר קצת יותר קשה
מעבירה לסיר קטן את הסלרי והגזר מכסה במים ומוסיפה קצת מלח, מבשלת ברתיחה עדינה כ20 דקות או עד שמתרכך
מכינה שתי ביצים קשות, אם ביצים לא מתאימות לכן אפשר לוותר
מוציאה את האפונה מההקפאה למסננת, שוטפת במים חמים, מעבירה לקערה ושופכת מעל מים רותחים, מסננת שוב
קוצצת דק את הבצל הסגול ומלפפונים חמוצים
מעבירה את כל הירקות הקצוצים לקערה, מוסיפה את המיונז איולי חומץ ומלח
\
אפשר להחליף את הסלרי בפרחים קטנים צלויים של כרובית! פשוט ליצלות את הכרובית בפרחים קטנים עם שמן זית בתנור ולהשתמש כמו בסלרי
Ingredients
Directions
קולפת שורש סלרי גדול וחותכת לקוביות של כסנטימטר או קצת יותר
קולפת גזרים וקוצצת לקוביות קטנות מאלו של הסלרי, הגזר קצת יותר קשה
מעבירה לסיר קטן את הסלרי והגזר מכסה במים ומוסיפה קצת מלח, מבשלת ברתיחה עדינה כ20 דקות או עד שמתרכך
מכינה שתי ביצים קשות, אם ביצים לא מתאימות לכן אפשר לוותר
מוציאה את האפונה מההקפאה למסננת, שוטפת במים חמים, מעבירה לקערה ושופכת מעל מים רותחים, מסננת שוב
קוצצת דק את הבצל הסגול ומלפפונים חמוצים
מעבירה את כל הירקות הקצוצים לקערה, מוסיפה את המיונז איולי חומץ ומלח
\
אפשר להחליף את הסלרי בפרחים קטנים צלויים של כרובית! פשוט ליצלות את הכרובית בפרחים קטנים עם שמן זית בתנור ולהשתמש כמו בסלרי

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל
סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי
קולפת שורש סלרי גדול וחותכת לקוביות של כסנטימטר או קצת יותר
קולפת גזרים וקוצצת לקוביות קטנות מאלו של הסלרי, הגזר קצת יותר קשה
מעבירה לסיר קטן את הסלרי והגזר מכסה במים ומוסיפה קצת מלח, מבשלת ברתיחה עדינה כ20 דקות או עד שמתרכך
מכינה שתי ביצים קשות, אם ביצים לא מתאימות לכן אפשר לוותר
מוציאה את האפונה מההקפאה למסננת, שוטפת במים חמים, מעבירה לקערה ושופכת מעל מים רותחים, מסננת שוב
קוצצת דק את הבצל הסגול ומלפפונים חמוצים
מעבירה את כל הירקות הקצוצים לקערה, מוסיפה את המיונז איולי חומץ ומלח
\
אפשר להחליף את הסלרי בפרחים קטנים צלויים של כרובית! פשוט ליצלות את הכרובית בפרחים קטנים עם שמן זית בתנור ולהשתמש כמו בסלרי
Ingredients
Directions
קולפת שורש סלרי גדול וחותכת לקוביות של כסנטימטר או קצת יותר
קולפת גזרים וקוצצת לקוביות קטנות מאלו של הסלרי, הגזר קצת יותר קשה
מעבירה לסיר קטן את הסלרי והגזר מכסה במים ומוסיפה קצת מלח, מבשלת ברתיחה עדינה כ20 דקות או עד שמתרכך
מכינה שתי ביצים קשות, אם ביצים לא מתאימות לכן אפשר לוותר
מוציאה את האפונה מההקפאה למסננת, שוטפת במים חמים, מעבירה לקערה ושופכת מעל מים רותחים, מסננת שוב
קוצצת דק את הבצל הסגול ומלפפונים חמוצים
מעבירה את כל הירקות הקצוצים לקערה, מוסיפה את המיונז איולי חומץ ומלח
\
אפשר להחליף את הסלרי בפרחים קטנים צלויים של כרובית! פשוט ליצלות את הכרובית בפרחים קטנים עם שמן זית בתנור ולהשתמש כמו בסלרי


ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי
סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי
סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג. אז את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע
סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט עשבים
סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי
לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט קייל ותפוז דם
יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי

סלט יפה
פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה
סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

סלט מים של מלפפונים ושמיר
שחם ממש

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

טבולה כרובית
סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ
סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט עלים ירוקים ושייטל
מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, ושייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס

סלט גזר ולימון כבוש
גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
0 Comments