סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

| 2/04/2021

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה

הרעיון הוא של מיטל זהבית אני מדדתי ורשמתי

קטגוריה: סלט | עוד ירקות | פסח
תגית: AIP Reintro | Paleo | סלרי
כמותזמן הכנה
שלוש מנות 30 דקות

מרכיבים
 1 ראש סלרי גדול חתוך לקוביות של כסנטימטר וחצי
 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
 חצי כוס אפונת גינה עדינה מהקפאה
 חצי בצל סגול או שלוט קצוץ קטן
 2 ביצים קשות קצוצות לקוביות - אופציונלי
 2 מלפפונים חמוצים בכבישה ביתית
 1 כפית חומץ תפוחים אורגני
 1 כף גדושה מיונז או איולי ביתי

1

קולפת שורש סלרי גדול וחותכת לקוביות של כסנטימטר או קצת יותר
קולפת גזרים וקוצצת לקוביות קטנות מאלו של הסלרי, הגזר קצת יותר קשה
מעבירה לסיר קטן את הסלרי והגזר מכסה במים ומוסיפה קצת מלח, מבשלת ברתיחה עדינה כ20 דקות או עד שמתרכך

2

מכינה שתי ביצים קשות, אם ביצים לא מתאימות לכן אפשר לוותר
מוציאה את האפונה מההקפאה למסננת, שוטפת במים חמים, מעבירה לקערה ושופכת מעל מים רותחים, מסננת שוב
קוצצת דק את הבצל הסגול ומלפפונים חמוצים

3

מעבירה את כל הירקות הקצוצים לקערה, מוסיפה את המיונז איולי חומץ ומלח

4

אפשר להחליף את הסלרי בפרחים קטנים צלויים של כרובית! פשוט ליצלות את הכרובית בפרחים קטנים עם שמן זית בתנור ולהשתמש כמו בסלרי

Ingredients

מרכיבים
 1 ראש סלרי גדול חתוך לקוביות של כסנטימטר וחצי
 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
 חצי כוס אפונת גינה עדינה מהקפאה
 חצי בצל סגול או שלוט קצוץ קטן
 2 ביצים קשות קצוצות לקוביות - אופציונלי
 2 מלפפונים חמוצים בכבישה ביתית
 1 כפית חומץ תפוחים אורגני
 1 כף גדושה מיונז או איולי ביתי

Directions

1

קולפת שורש סלרי גדול וחותכת לקוביות של כסנטימטר או קצת יותר
קולפת גזרים וקוצצת לקוביות קטנות מאלו של הסלרי, הגזר קצת יותר קשה
מעבירה לסיר קטן את הסלרי והגזר מכסה במים ומוסיפה קצת מלח, מבשלת ברתיחה עדינה כ20 דקות או עד שמתרכך

2

מכינה שתי ביצים קשות, אם ביצים לא מתאימות לכן אפשר לוותר
מוציאה את האפונה מההקפאה למסננת, שוטפת במים חמים, מעבירה לקערה ושופכת מעל מים רותחים, מסננת שוב
קוצצת דק את הבצל הסגול ומלפפונים חמוצים

3

מעבירה את כל הירקות הקצוצים לקערה, מוסיפה את המיונז איולי חומץ ומלח

4

אפשר להחליף את הסלרי בפרחים קטנים צלויים של כרובית! פשוט ליצלות את הכרובית בפרחים קטנים עם שמן זית בתנור ולהשתמש כמו בסלרי

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: סלט. עוד ירקות. פסח

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים