סלט שייטל משמש ועשבים

סלט שייטל משמש ועשבים

קיץ. סלט מרענן מה כבר אפשר לבקש

פרוסות עסיסיות של שייטל, המון עלים ירוקים ארומטיים, מעט משמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח.

את הזוית החריפה אפשר להוסיף עם שבבי צ'ילי וצ'ילי אדום טרי

סלט בשר, הפעם סלט שייטל

הסלט קיץ שמשלב בשר צרוב חצי נא וכבישה קצרה ברוטב לימוני, סלט שייטל צרוב וכבוש ברוטב לימוני עם המון עשבים וקרנ'צ של משמש. אפשר לתת לו גם חריפות של צ'ילי כי חם

שייטל הוא בשר עם מעט מאוד שומן, הוא רך ומלא טעם. אפשר לצלות אותו כסטייק עבה ואז לקבל פנים אדום ועסיסי, או לצליה קצרה של מיניט דקים. או רצועות קצת יותר עבות להקפצה. השילוב של בשר רך עם המון טעם ומעט מאוד שומן מאפשר הרבה. כאן בחרתי בחתיכה של סטייק עבה, צליתי ושמרתי על הפנים אדום, כדי לחבר את העסיסיות עם הרוטב. אפשר גם לבחור בפרוסות מיניט דקות וצלות אותן לרגע על מחבת חם יתן תוצאה דומה.

עוד אופציות. נתח של פלאנק שיעבוד כאן מצוין, או דנבר קאט

את החמיצות מתיקות קרנצ'יות לוקח המשמש, יש לו דקה בשנה וגם אז הוא זיכרון של עצמו. החמוצים יתאימו כאן מאוד

והמון עלים ירוקים ארומטים, עלים של נענע וכוסברה וגם בזיליקום, רק טריים ממש ורק העלים בלי הגבעולים. וכן הרבה מהם, זה לא התיבול זה רוב הסלט

תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני. את הצ'ילי אפשר להוריד כאן בקלות. אם בא על עוד חריפות תוסיפו קריספי שום

ככה עושה

סלט שייטל מישמש ועשבים אסיתי

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה התססה5 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
pinatfree
רוטב סויה

מרכיבים

לסלט

  • 250 גרם שייטל בחתיכה אחת
  • 2 כוסות עלי כוסברה
  • 1 כוס עלי נענע ובזיליקום
  • 2 מישמשים
  • 1 בצל סגול
  • 2 מלפפונים
  • צ'ילי אדום פרוס דק - אופציונלי

לרוטב

  • 4 כפות מיץ ליים
  • 2 כפות קוקנט אמיניו
  • או כפית רוטב דגים
  • 1 כף ג'ינגר מגורד
  • כפית דבש
  • מלח אטלנטי
  • רבע כפית שבבי צ'ילי - אופציונלי

הכנות

  • מתחילה בצריבת הבשר. שייטל מתאים כאן מאוד בשר ללא שומן רך עם הרבה טעם.
    כדאי לבחור נתח של שלושה סנטימטר.
    מלהיטה מחבת וצורבת את הנתח היטב מכל הכיונים. הכוונה לקבל נתח מדיום ראר. בהמשך הלימון יכבוש את הבשר.
    גם אם לא אוהבים בשר אדום כדאי לא ליבש את הבשר
    שייטל צרוב
  • מניחה את הבשר בצד מכוסה עד שהוא מתקרר, כעשר דקות
    פורסת דק ושומרת בקערה שלא יאבדו המיצים
    פרוסות שייטל מדמם
  • בנתיים מפרידה עלים. המון כוסברה, צרור יפה של עלים בלבד
    עלים מכמה גבעולים של נענע, עלים מכמה גבעולים של בזיליקום, את עלי הנענע והבזיליקום הגדולים קורעת לפיסות נוחות
  • פורסת דק את המשמש ואת הבצל בסגול ומוסיפה גם אותם לתערובת העלים
    קולפת שני מלפפונים טרים
    חוצה אותם לרוחב ומוציאה בכפית את הגרעינים
    פורסת לחצאי טבעות דקות ומוסיפה לתערובת העלים

לרוטב

  • בקערית מערבבת מיץ ליים טרי, קוקנט אמינו או רוטב דגים, כף של ג'ינגר טרי מגורד ומעט מלח.
    ממתיקה במעט דבש או בסוכר קנים או בממתיק שתואם את התזונה שלכן.
    את הזוית החריפה אפשר ורצוי להוסיף אבל זה לא יהיה פרוטוקולי, רבע כפית של שבבי צ'ילי יעשו הרבה
  • מעבירה את הרוטב לקערה עם פרוסות הבשר לכעשר דקות
    להגשה מערבבת את פרוסות הבשר והרוטב עם תערובת העלים
    אפשר לפזר מעל פרוסות דקות של צ'ילי אדום
סלט שיטל משמש ועשבים מוגש
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן