סלט שייטל מישמש ועשבים

| 19/05/2022

קיץ. סלט מרענן מה כבר אפשר לבקש

פרוסות עסיסיות של שייטל, המון עלים ירוקים ארומטיים, מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח.

את הזוית החריפה אפשר להוסיף עם שבבי צ'ילי וצ'ילי אדום טרי

קטגוריה: אסיתי | בשר בקר | סלט
כמותזמן הכנה
ארבע מנות15 דקות

חומרים
 250 גרם שייטל בחתיכה אחת
 2 כוסות עלי כוסברה
 1 כוס עלי נענע ובזיליקום
 2 מישמשים
 1 בצל סגול
 2 מלפפונים
 צ'ילי אדום פרוס דק - אופציונלי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים
 2 כפות קוקנט אמינו או רוטב דגים
 1 כף ג'ינגר מגורד
 כפית דבש
 מלח אטלנטי
 רבע כפית שבבי צ'ילי - אופציונלי

1

מתחילה בצריבת הבשר
שייטל מתאים כאן מאוד בשר ללא שומן רך עם הרבה טעם
כדאי לבחור נתח של שלושה סנטימטר
מלהיטה מחבת וצורבת את הנתח היטב מכל הכיונים. הכוונה לקבל נתח מדיום ראר
בהמשך הלימון יכבוש את הבשר.
גם אם לא אוהבים בשר אדום כדאי לא ליבש את הבשר

2

מניחה את הבשר בצד מכוסה עד שהוא מתקרר, כעשר דקות
פורסת דק ושומרת בקערה שלא יאבדו המיצים

3

בנתיים מפרידה עלים. המון כוסברה, צרור יפה של עלים בלבד
עלים מכמה גבעולים של נענע
עלים מכמה גבעולים של בזיליקום
את עלי הנענע והבזיליקום הגדולים קורעת לפיסות נוחות

4

פורסת דק את המישמש ואת הבצל בסגול ומוסיפה גם אותם לתערובת העלים
קולפת שני מלפפונים טרים
חוצה אותם לרוחב ומוציאה בכפית את הגרעינים
פורסת לחצאי טבעות דקות ומוסיפה לתערובת העלים

לרוטב
5

בקערית מערבבת מיץ ליים טרי
קוקנט אמינו או רוטב דגים, כף של ג'ינגר טרי מגורד ומעט מלח
ממתיקה במעט דבש או בסוכר קנים
את הזוית החריפה אפשר ורצוי להוסיף אבל זה לא יהיה פרוטוקולי
רבע כפית של שבבי צ'ילי יעשו הרבה

6

מעבירה את הרוטב לקערה עם פרוסות הבשר לכעשר דקות
להגשה מערבבת את פרוסות הבשר והרוטב עם תערובת העלים
אפשר לפזר מעל פרוסות דקות של צ'ילי אדום

Ingredients

חומרים
 250 גרם שייטל בחתיכה אחת
 2 כוסות עלי כוסברה
 1 כוס עלי נענע ובזיליקום
 2 מישמשים
 1 בצל סגול
 2 מלפפונים
 צ'ילי אדום פרוס דק - אופציונלי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים
 2 כפות קוקנט אמינו או רוטב דגים
 1 כף ג'ינגר מגורד
 כפית דבש
 מלח אטלנטי
 רבע כפית שבבי צ'ילי - אופציונלי

Directions

1

מתחילה בצריבת הבשר
שייטל מתאים כאן מאוד בשר ללא שומן רך עם הרבה טעם
כדאי לבחור נתח של שלושה סנטימטר
מלהיטה מחבת וצורבת את הנתח היטב מכל הכיונים. הכוונה לקבל נתח מדיום ראר
בהמשך הלימון יכבוש את הבשר.
גם אם לא אוהבים בשר אדום כדאי לא ליבש את הבשר

2

מניחה את הבשר בצד מכוסה עד שהוא מתקרר, כעשר דקות
פורסת דק ושומרת בקערה שלא יאבדו המיצים

3

בנתיים מפרידה עלים. המון כוסברה, צרור יפה של עלים בלבד
עלים מכמה גבעולים של נענע
עלים מכמה גבעולים של בזיליקום
את עלי הנענע והבזיליקום הגדולים קורעת לפיסות נוחות

4

פורסת דק את המישמש ואת הבצל בסגול ומוסיפה גם אותם לתערובת העלים
קולפת שני מלפפונים טרים
חוצה אותם לרוחב ומוציאה בכפית את הגרעינים
פורסת לחצאי טבעות דקות ומוסיפה לתערובת העלים

לרוטב
5

בקערית מערבבת מיץ ליים טרי
קוקנט אמינו או רוטב דגים, כף של ג'ינגר טרי מגורד ומעט מלח
ממתיקה במעט דבש או בסוכר קנים
את הזוית החריפה אפשר ורצוי להוסיף אבל זה לא יהיה פרוטוקולי
רבע כפית של שבבי צ'ילי יעשו הרבה

6

מעבירה את הרוטב לקערה עם פרוסות הבשר לכעשר דקות
להגשה מערבבת את פרוסות הבשר והרוטב עם תערובת העלים
אפשר לפזר מעל פרוסות דקות של צ'ילי אדום

סלט שייטל מישמש ועשבים אסיתי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. בשר בקר. סלט

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה