סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר מבוסס על ארבעה מרכיבים. לבבות חסה, קרוטונים, פרמזן ורוטב קרמי. הגירסה שלי מחליפה את הקרוטונים בבשר שוקי אווז, שבילה בקונפי ולרוטב משתמשת בשומן האווז שנותר שיש לו טעמים עמוקים ומעושנים

4 מנות

Prep Time30 minsCook Time3 hrs

קונפי אווז
 2 שוקי אווז
 1 כוס ציר בקר
 חצי כוס מים מסוננים
 מלח אטלנטי
רוטב קיסר
 חצי כוס שומן אווז
 2 חלמוני ביצה אורגנית קטנה
 1 כפית חרדל גרגירים
 1 כפית חומץ תפוחים אורגני
 3 שיני שום
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
 1 כף מים
 2 כפות פרמזן מגורד
לסלט
 2 ראש חסה ערבית
 שבבי פרמזן

קונפי אווז
1

הרבה יותר פשוט ממה שנדמה, קצת כמו אסדו
משתמשת במחבת ברזל כבדה עם מכסה \ או סיר ברזל עם מכסה שיכול להיכנס לתנור
בדרך כלל השוקים נמכרות קפואות, מפשירה לילה במקרר, מוציאה ומנקה משאריות של נוצות
משחימה את השוקים על המחבת ללא שומן, מתחילה מהצד של העור, הופכת לצד השני שכבר יש במחבת הרבה שומן שנמס

2

שהשוקים קיבלו צבע מוסיפה את הציר מים מלח ופילפל
אפשר לנצל את הקונפי שיווצר משומן האווז ולהכניס גם ראש שום למחבת
מכסה את הסיר \ מחבת כיסוי טוב שלא יברחו הנוזלים
מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשלוש שעות על 150
שמה טיימר ושוכחת מהענין

3

בחלוף הזמן
מוציאה את השוקים לקרש עבודה
מסננת את השומן לצינצנת
בעזרת שני מזלגות מפוררת את חוטי הבשר, הוא מתפרק מאוד בקלות

רוטב קיסר
4

מכינה את השום, קוצצת דק ומניחה מעל השום הקצות מעט מלח גס
בעזרת גב הסכין מועכת ומשתחת את השום והמלח כאילו היו משחה
חוזרת על הפעולה כמה פעמים עד שהשום משחתי
יש שמוסיפים למשחה גם אנצ'ובי קצוץ דק, לא בטוחה שזה נחוץ כאן כי יש המון טעם אוממי משומן האווז

5

בקערת רחבה ויציבה שמה צהוב משתי ביצים אורגניות קטנות
כפית גדושה של חרדל, חומץ תפוחים אורגני את משחת השום ומעט מהשומן
את שאר השמן מארגנת בכלי שיהיה נוח למזוג ממנו בטיפטוף
מערבבת במטרפה, בזרם מאוד חלש של השומן ממש כמו שעושים איולי או מיונז
חשוב שלא יהיה שמן צף זו אמולסיה, אז פשוט להוסיף לאט מאוד תוך טריפה מתמדת

6

שנוצר רוטב סמיך מוסיפה מעט מאוד מים רק לפתוח אותו מעט
עם משתמשות בפרמזן זה הזמן להוסיף שתי כפות של פרמזן מגורדת
הרוטב טעים מאוד גם בלי, יש בו טעמים של עישון מהבישול הארוך של האווז
הפרמזן לא חיוני אבל מוסיף

הרכבת הסלט
7

חסה ערבית טובה, זה עיקר הענין. חסה אחת חוצה לאורך
מחממת מחבת כבדה ומושכת את החתך של החסה בשמן זית
מניחה את הצד של הליבה לצריבה
זה נותן גיוון מענין בטעם ובטקסטורה של החסה
את שאר החסה חותכת לפיסות נוחות לאכילה
אפשרת להשתמש גם בחסה מסוג אחר כמו ליטל גאם

8

בקערת ההגשה שמה כף או שתים מהרוטב
מניחה מעל חופן עלים ועוד רוטב
מעט קונפי אווז ושוב חסה ורוטב
שכבות של רוטב חסה ושערות קונפי אווז
מסימת בשבבי פרמזן
אוכלות מייד
זה לא סלט להחזיר למקרר ולא רוטב להכין ממנו כמות כי השומן מתקשה

Ingredients

קונפי אווז
 2 שוקי אווז
 1 כוס ציר בקר
 חצי כוס מים מסוננים
 מלח אטלנטי
רוטב קיסר
 חצי כוס שומן אווז
 2 חלמוני ביצה אורגנית קטנה
 1 כפית חרדל גרגירים
 1 כפית חומץ תפוחים אורגני
 3 שיני שום
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
 1 כף מים
 2 כפות פרמזן מגורד
לסלט
 2 ראש חסה ערבית
 שבבי פרמזן

Directions

קונפי אווז
1

הרבה יותר פשוט ממה שנדמה, קצת כמו אסדו
משתמשת במחבת ברזל כבדה עם מכסה \ או סיר ברזל עם מכסה שיכול להיכנס לתנור
בדרך כלל השוקים נמכרות קפואות, מפשירה לילה במקרר, מוציאה ומנקה משאריות של נוצות
משחימה את השוקים על המחבת ללא שומן, מתחילה מהצד של העור, הופכת לצד השני שכבר יש במחבת הרבה שומן שנמס

2

שהשוקים קיבלו צבע מוסיפה את הציר מים מלח ופילפל
אפשר לנצל את הקונפי שיווצר משומן האווז ולהכניס גם ראש שום למחבת
מכסה את הסיר \ מחבת כיסוי טוב שלא יברחו הנוזלים
מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשלוש שעות על 150
שמה טיימר ושוכחת מהענין

3

בחלוף הזמן
מוציאה את השוקים לקרש עבודה
מסננת את השומן לצינצנת
בעזרת שני מזלגות מפוררת את חוטי הבשר, הוא מתפרק מאוד בקלות

רוטב קיסר
4

מכינה את השום, קוצצת דק ומניחה מעל השום הקצות מעט מלח גס
בעזרת גב הסכין מועכת ומשתחת את השום והמלח כאילו היו משחה
חוזרת על הפעולה כמה פעמים עד שהשום משחתי
יש שמוסיפים למשחה גם אנצ'ובי קצוץ דק, לא בטוחה שזה נחוץ כאן כי יש המון טעם אוממי משומן האווז

5

בקערת רחבה ויציבה שמה צהוב משתי ביצים אורגניות קטנות
כפית גדושה של חרדל, חומץ תפוחים אורגני את משחת השום ומעט מהשומן
את שאר השמן מארגנת בכלי שיהיה נוח למזוג ממנו בטיפטוף
מערבבת במטרפה, בזרם מאוד חלש של השומן ממש כמו שעושים איולי או מיונז
חשוב שלא יהיה שמן צף זו אמולסיה, אז פשוט להוסיף לאט מאוד תוך טריפה מתמדת

6

שנוצר רוטב סמיך מוסיפה מעט מאוד מים רק לפתוח אותו מעט
עם משתמשות בפרמזן זה הזמן להוסיף שתי כפות של פרמזן מגורדת
הרוטב טעים מאוד גם בלי, יש בו טעמים של עישון מהבישול הארוך של האווז
הפרמזן לא חיוני אבל מוסיף

הרכבת הסלט
7

חסה ערבית טובה, זה עיקר הענין. חסה אחת חוצה לאורך
מחממת מחבת כבדה ומושכת את החתך של החסה בשמן זית
מניחה את הצד של הליבה לצריבה
זה נותן גיוון מענין בטעם ובטקסטורה של החסה
את שאר החסה חותכת לפיסות נוחות לאכילה
אפשרת להשתמש גם בחסה מסוג אחר כמו ליטל גאם

8

בקערת ההגשה שמה כף או שתים מהרוטב
מניחה מעל חופן עלים ועוד רוטב
מעט קונפי אווז ושוב חסה ורוטב
שכבות של רוטב חסה ושערות קונפי אווז
מסימת בשבבי פרמזן
אוכלות מייד
זה לא סלט להחזיר למקרר ולא רוטב להכין ממנו כמות כי השומן מתקשה

סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר מבוסס על ארבעה מרכיבים. לבבות חסה, קרוטונים, פרמזן ורוטב קרמי. הגירסה שלי מחליפה את הקרוטונים בבשר שוקי אווז, שבילה בקונפי ולרוטב משתמשת בשומן האווז שנותר שיש לו טעמים עמוקים ומעושנים

4 מנות

Prep Time30 minsCook Time3 hrs

קונפי אווז
 2 שוקי אווז
 1 כוס ציר בקר
 חצי כוס מים מסוננים
 מלח אטלנטי
רוטב קיסר
 חצי כוס שומן אווז
 2 חלמוני ביצה אורגנית קטנה
 1 כפית חרדל גרגירים
 1 כפית חומץ תפוחים אורגני
 3 שיני שום
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
 1 כף מים
 2 כפות פרמזן מגורד
לסלט
 2 ראש חסה ערבית
 שבבי פרמזן

קונפי אווז
1

הרבה יותר פשוט ממה שנדמה, קצת כמו אסדו
משתמשת במחבת ברזל כבדה עם מכסה \ או סיר ברזל עם מכסה שיכול להיכנס לתנור
בדרך כלל השוקים נמכרות קפואות, מפשירה לילה במקרר, מוציאה ומנקה משאריות של נוצות
משחימה את השוקים על המחבת ללא שומן, מתחילה מהצד של העור, הופכת לצד השני שכבר יש במחבת הרבה שומן שנמס

2

שהשוקים קיבלו צבע מוסיפה את הציר מים מלח ופילפל
אפשר לנצל את הקונפי שיווצר משומן האווז ולהכניס גם ראש שום למחבת
מכסה את הסיר \ מחבת כיסוי טוב שלא יברחו הנוזלים
מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשלוש שעות על 150
שמה טיימר ושוכחת מהענין

3

בחלוף הזמן
מוציאה את השוקים לקרש עבודה
מסננת את השומן לצינצנת
בעזרת שני מזלגות מפוררת את חוטי הבשר, הוא מתפרק מאוד בקלות

רוטב קיסר
4

מכינה את השום, קוצצת דק ומניחה מעל השום הקצות מעט מלח גס
בעזרת גב הסכין מועכת ומשתחת את השום והמלח כאילו היו משחה
חוזרת על הפעולה כמה פעמים עד שהשום משחתי
יש שמוסיפים למשחה גם אנצ'ובי קצוץ דק, לא בטוחה שזה נחוץ כאן כי יש המון טעם אוממי משומן האווז

5

בקערת רחבה ויציבה שמה צהוב משתי ביצים אורגניות קטנות
כפית גדושה של חרדל, חומץ תפוחים אורגני את משחת השום ומעט מהשומן
את שאר השמן מארגנת בכלי שיהיה נוח למזוג ממנו בטיפטוף
מערבבת במטרפה, בזרם מאוד חלש של השומן ממש כמו שעושים איולי או מיונז
חשוב שלא יהיה שמן צף זו אמולסיה, אז פשוט להוסיף לאט מאוד תוך טריפה מתמדת

6

שנוצר רוטב סמיך מוסיפה מעט מאוד מים רק לפתוח אותו מעט
עם משתמשות בפרמזן זה הזמן להוסיף שתי כפות של פרמזן מגורדת
הרוטב טעים מאוד גם בלי, יש בו טעמים של עישון מהבישול הארוך של האווז
הפרמזן לא חיוני אבל מוסיף

הרכבת הסלט
7

חסה ערבית טובה, זה עיקר הענין. חסה אחת חוצה לאורך
מחממת מחבת כבדה ומושכת את החתך של החסה בשמן זית
מניחה את הצד של הליבה לצריבה
זה נותן גיוון מענין בטעם ובטקסטורה של החסה
את שאר החסה חותכת לפיסות נוחות לאכילה
אפשרת להשתמש גם בחסה מסוג אחר כמו ליטל גאם

8

בקערת ההגשה שמה כף או שתים מהרוטב
מניחה מעל חופן עלים ועוד רוטב
מעט קונפי אווז ושוב חסה ורוטב
שכבות של רוטב חסה ושערות קונפי אווז
מסימת בשבבי פרמזן
אוכלות מייד
זה לא סלט להחזיר למקרר ולא רוטב להכין ממנו כמות כי השומן מתקשה

Ingredients

קונפי אווז
 2 שוקי אווז
 1 כוס ציר בקר
 חצי כוס מים מסוננים
 מלח אטלנטי
רוטב קיסר
 חצי כוס שומן אווז
 2 חלמוני ביצה אורגנית קטנה
 1 כפית חרדל גרגירים
 1 כפית חומץ תפוחים אורגני
 3 שיני שום
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
 1 כף מים
 2 כפות פרמזן מגורד
לסלט
 2 ראש חסה ערבית
 שבבי פרמזן

Directions

קונפי אווז
1

הרבה יותר פשוט ממה שנדמה, קצת כמו אסדו
משתמשת במחבת ברזל כבדה עם מכסה \ או סיר ברזל עם מכסה שיכול להיכנס לתנור
בדרך כלל השוקים נמכרות קפואות, מפשירה לילה במקרר, מוציאה ומנקה משאריות של נוצות
משחימה את השוקים על המחבת ללא שומן, מתחילה מהצד של העור, הופכת לצד השני שכבר יש במחבת הרבה שומן שנמס

2

שהשוקים קיבלו צבע מוסיפה את הציר מים מלח ופילפל
אפשר לנצל את הקונפי שיווצר משומן האווז ולהכניס גם ראש שום למחבת
מכסה את הסיר \ מחבת כיסוי טוב שלא יברחו הנוזלים
מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשלוש שעות על 150
שמה טיימר ושוכחת מהענין

3

בחלוף הזמן
מוציאה את השוקים לקרש עבודה
מסננת את השומן לצינצנת
בעזרת שני מזלגות מפוררת את חוטי הבשר, הוא מתפרק מאוד בקלות

רוטב קיסר
4

מכינה את השום, קוצצת דק ומניחה מעל השום הקצות מעט מלח גס
בעזרת גב הסכין מועכת ומשתחת את השום והמלח כאילו היו משחה
חוזרת על הפעולה כמה פעמים עד שהשום משחתי
יש שמוסיפים למשחה גם אנצ'ובי קצוץ דק, לא בטוחה שזה נחוץ כאן כי יש המון טעם אוממי משומן האווז

5

בקערת רחבה ויציבה שמה צהוב משתי ביצים אורגניות קטנות
כפית גדושה של חרדל, חומץ תפוחים אורגני את משחת השום ומעט מהשומן
את שאר השמן מארגנת בכלי שיהיה נוח למזוג ממנו בטיפטוף
מערבבת במטרפה, בזרם מאוד חלש של השומן ממש כמו שעושים איולי או מיונז
חשוב שלא יהיה שמן צף זו אמולסיה, אז פשוט להוסיף לאט מאוד תוך טריפה מתמדת

6

שנוצר רוטב סמיך מוסיפה מעט מאוד מים רק לפתוח אותו מעט
עם משתמשות בפרמזן זה הזמן להוסיף שתי כפות של פרמזן מגורדת
הרוטב טעים מאוד גם בלי, יש בו טעמים של עישון מהבישול הארוך של האווז
הפרמזן לא חיוני אבל מוסיף

הרכבת הסלט
7

חסה ערבית טובה, זה עיקר הענין. חסה אחת חוצה לאורך
מחממת מחבת כבדה ומושכת את החתך של החסה בשמן זית
מניחה את הצד של הליבה לצריבה
זה נותן גיוון מענין בטעם ובטקסטורה של החסה
את שאר החסה חותכת לפיסות נוחות לאכילה
אפשרת להשתמש גם בחסה מסוג אחר כמו ליטל גאם

8

בקערת ההגשה שמה כף או שתים מהרוטב
מניחה מעל חופן עלים ועוד רוטב
מעט קונפי אווז ושוב חסה ורוטב
שכבות של רוטב חסה ושערות קונפי אווז
מסימת בשבבי פרמזן
אוכלות מייד
זה לא סלט להחזיר למקרר ולא רוטב להכין ממנו כמות כי השומן מתקשה

סלט קיסר קטוגני

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *