סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה. טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים. פפאיה ירוקה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

הכנות30 mins

 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניות שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית | שעועית ירוקה | אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית \ אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים \ אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 2 כפות קוקנט אמיני
 2 כפות סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים, חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

2

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

3

\
עגבניות הן חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות, אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו, אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

Ingredients

 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניות שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית | שעועית ירוקה | אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית \ אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים \ אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 2 כפות קוקנט אמיני
 2 כפות סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

Directions

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים, חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

2

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

3

\
עגבניות הן חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות, אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו, אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

סלט פפאיה ירוקה
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה. טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים. פפאיה ירוקה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

הכנות30 mins

 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניות שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית | שעועית ירוקה | אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית \ אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים \ אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 2 כפות קוקנט אמיני
 2 כפות סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים, חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

2

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

3

\
עגבניות הן חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות, אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו, אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

Ingredients

 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניות שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית | שעועית ירוקה | אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית \ אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים \ אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 2 כפות קוקנט אמיני
 2 כפות סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

Directions

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים, חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

2

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

3

\
עגבניות הן חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות, אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו, אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

סלט פפאיה ירוקה
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

מלפפון ועגבניה כמו יין יאנג, בסיס של סלט רגיל. בלי עגבניה נולד געגוע. אז ככה בבוקר מול שלל מלפפוני קיץ ואבטיח במקרר, נימצאה הנקודה האדומה. סלט שכולו דלועים של קיץ בתיבול עדין של חומץ תפוחים. מפתיע ומרענן מאוד

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט יפה של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

דים סאם

דים סאם

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

$