סלט פפאיה ירוקה סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה

סלט פפאיה ירוקה. סום טאם

סלט פפאיה ירוקה סלט תאילנדי איקוני בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי והיא סופגת נהדר טעמים.

העינין כאן הוא הספיגה של הטעמים שילוב של חמוץ חריף מתוק מלוח

לחמוץ - הרבה מיץ ליים טרי או לימון טרי

לחריפות - צ'ילי אדום ושום

למליחות - רוטב דגים שתורם גם אוממי

ולמתוק סוכר דקלים שנמס פנימה, עדיף זה שמגיע בגוש

ענין האיזונים דורש לטעום, מי שאוהבת המון צ'ילי, הפפאיה תספוג בשמחה ואז צריך סטיקי רייס בצד ויש שיבחרו רק במעט צ'ילי לקיק קטן

זה הדשבורד כוונו כמו שאתן אוהבות

סלט פפאיה ירוקה עם שרימפס טרים

פפאיה ירוקה

פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי בסלט תאילנדי בשם סום טאם. Som Tam או בשמו המערבי סלט פפאיה ירוקה, זה סלט קיץ מרענן בקרירות ובחריפות שלו.

פפאיה ירוקה נקטפת בוסר לפני שהיא מבשילה לחלוטין וטעמה עדין עד ניטרלי, היא מנשא מושלם לספיגת רטבים ומהווה מרכיב מרכזי במטבח התאילנדי. הטקסטורה שלה פריכה והתחושה קרירה. פפאיה ירוקה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי.

מלבד פפאיה ירוקה יש בסלט שעועית לוביה ירוקה חתוכה למקטעים וכתושה. אין צורך לחלוט חלק מהטעם זה העפיצות שלה. או שעועית תאילנדית, זו הארוכה כמו שרוכי נעלים שניקראת גם שעועית נחש. אם לא בנימצא שעועית ירוקה טריה גם תתאים

מרכיב נוסף אלו עגבניות שרי מתוקות חמוצות, לא עגבניה רגילה.

רוטב סלט פפאיה ירוקה

רוטב סום טאם, בתרגום מתאי חמוץ וחבוט בעלי ומכתש, יש בו איזון מושלם של טעמים

חמוץ: ליים, חמוץ ירוק קריר. אפשר להחליף גם בלימון שזה חמוץ אחר יותר צהוב, שניהם יתאימו. לא חומץ

מתוק: סוכר דקלים שמגיע בדיסקית עגולה וקל למצוא אותו במדפים של מוצרים אסיתיים. אופציה נוספת היא ג'אגרי סוכר קנים הודי לא מזוכך. לשניהם טעם קרמלי. הם מגיעים בגוש ככה שצריך לקצוץ בסכין ולתת לשבבים להינמס ברוטב

חריף שני אלמנטים: שום טרי ופלפל צ'ילי אדום. שום שתים שלוש שינים יספיקו. לצ'ילי זה ענין, אפשר לשים ממנו הרבה, צ'ילי שלם חריף ואז הסלט חריף מלא טעם, והולך מושלם עם סטיקי רייס. אפשר לשים חצי צ'ילי ואז זה חריף. לא כדאי לא לשים בכלל

מלוח ואוממי: רוטב דגים נותן את הטעם המלוח יחד עם מלח ושרימפס מיובשים שהיו קצת במים, כדי להחזיר להם את החיות. אם אין אפשר בלי. לרוטב דגים אין ממש תחליף.

הפעם הוספתי ציר מרוכז של ראשי שרימפס שהכנתי כתוספת, עדין ובטעמים, יחד עם שרימפס טריים כתוספת זה אחלה. במקום השרימפס המיובשים.

מה עוד? עלי ומכתש: זה הכלי לסלט הזה, הוא חיוני כדי לרכך את רצועות הפפאיה ולהכניס לתוכן את הרוטב. אילתורים? קערת מתכת מעל מגבת מטבח וקצה של מערוך עץ. לא באמת. אחד מכלי המטבח ששווה את ההשקעה

תוספות לסלט: במקור מפזרים בוטנים קלויים כתושים מעל. בוטן זה קיטניה ולכן מי שבפליאו יכול להחליף בקשיו קלוי. יש גירסאות עם עלי בזיליקום תאילנדי ועלי נענע, גם סבבה לגמרי

כיף שיש עוד מנות תאילנדיות ליד, יכול להיות סלט פומלה תאילנדי שיפודי דגים תאילנידים וסטיקי רייס לספוג את הרוטב החריף

פליאו אוטואימוני – התאמות

בסלט הזה עגבניות שרי הן ממשפחת הסולנים ולא תואמות פרוטוקול פליאו אוטואימוני. נוותר עליהן. כן כדאי להוסיף את השרימפס כדי לקבל עוד טעם ומשהו קרנצ'י. את הצ'ילי החריף ברוטב נוריד כי הוא לר תואם פרוטוקול

 

ככה עושה

סלט פפאיה ירוקה

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
pinatfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

מרכיבי בסיס סלט פפאיה ירוקה

  • 1 פפאיה ירוקה
  • 8 עגבניות שרי מתוקות
  • 1 כוס לוביה. אם אין שעועית תאילנדית, או שעועית ירוקה

תוספות

  • 12 שרימפס טריים צלוים
  • חופן קשיו קלוי קצוץ
  • עלי בזיליקום ונענע שלמים טריים

הרבה רוטב

  • 1 צ'ילי אדום טרי
  • 3 שן שום
  • 6 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות סוכר דקלים קצוץ

הכנות

סלט פפאיה ירוקה הכנות

  • קולפת את הפפאיה חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב.
    לחלופין אפשר לגלף פרוסות דקות עם קולפן ירקות ואז להניח אחת על השניה ולפרוס אותן לאורך לגפרורים דקים.
    באופן המסורתי אוחזים פפאיה שלימה ביד ועם סכין חדה נותנים מכות קלות שיוצרות חתכים לאורך הפפאיה, מסובבים קצת ככה שכל הרבע יקבל את החתכים ואז מגלחים שיכבה עם הסכין מהגוף החוצה ומקבלים גפרורים דקיקים.
    מעבירה לקערה עם מים קרים, הפפאיה תספוג את המים ותתמצק, זה יקח עד חצי שעה.
    פפאיה בשלוש דרגות הבשלה
  • רוטב
    קוצצת שום וצ'ילי אדום, כמות הצ'ילי תלויה בכמה חריף בא לכן. מעבירה לעלי ומכתש וממשיכה לקטוש. מוסיפה קצת מלח. שיש משחה אדומה ריחנית מוסיפה מיץ ליים או לימון טרי, ורוטב דגים.
    קוצצת דק את הסוכר, הוא מגיע בגוש בצורת חצי עיגול. מוסיפה גם אותו ובוחשת עד שנמס.
    זה הזמן לטעום ולאזן את הרוטב
  • הרכבת הסלט
    את רצועות הפפאיה מעבירה מהמים למסננת.
    לוקחת כל פעם חופן ומעבירה לרוטב שנימצא במכתש ועלי וכותשת קצת, ככה שהרוטב הטוב יכנס פנימה. ומעבירה לקערת הסלט. עושה ככה עם כל הכמות.
    את הלוביה חותכת למקטעים ומעבירה גם אותה כתישה בתוך הרוטב.
    מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים לקערת הסלט.
    מוסיפה את מה שנישאר מהרוטב לקערת הסלט.
    להגשה מעבירה לצלחת הגשה ומעל מוסיפה מה שבחרתי, תוספת אחת או יותר.

תוספות

  • במתכון המקורי יש שרימפס מיובש, זה מרכיב שעוד לא התיידתי אותו. מה שכן, אם יש שרימפס טרי אפשר לנקות ולהכין מהראשים ציר ראשי שרימפס נפלא שיעצים את רוטב הדגים, ואת השרימפס ליצלות על מחבת ולהוסיף, זה גירסה חגיגית
    במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו קצוצים וקלוים לרגע על מחבת יבשה.
  • כאן עם קשיו עלי בזיליקום טרים
    סלט פפאיה ירוקה עם עלי בזיליקום
סלט פפאיה ירוקה ושרימפס טרי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן