סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

| 13/10/2020

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי והיא סופגת נהדר טעמים. פפאיה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

קטגוריה: אסיתי | סלט
כמותזמן הכנה
שתי מנות רבע שעה

מרכיבי הסלט
 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניות שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית, שעועית ירוקה, אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 3 כפות רוטב דגים
 2 כפות קוקנט אמיני
 1 כף סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים

פפאיה בשלוש דרגות הבשלה

2

חותכת פפאיה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

3

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

4

עגבניה היא חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות
אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
בקיץ אפשר להוסיף מישמש במקום זה יתן חמוץ מתוק דומה
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו
אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

Ingredients

מרכיבי הסלט
 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניות שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית, שעועית ירוקה, אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 3 כפות רוטב דגים
 2 כפות קוקנט אמיני
 1 כף סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

Directions

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים

פפאיה בשלוש דרגות הבשלה

2

חותכת פפאיה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

3

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

4

עגבניה היא חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות
אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
בקיץ אפשר להוסיף מישמש במקום זה יתן חמוץ מתוק דומה
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו
אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

סלט פפאיה ירוקה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. סלט

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי