סלט עשבים

| 28/02/2021

סלט עשבים, קצת כמו סלט בית קפה, הבסיס שלו צרור ענק של פטרוזליה, מסביב חמוציות עוד עשבים שקדים ובטטה אפויה.

מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

כמותזמן הכנה
שתי מנות חצי שעה

מרכיבים
 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט מיזונה שמיר כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

1

הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה
נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה

3

את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת

4

את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום

5

מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

6

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין
משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
7

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

Ingredients

מרכיבים
 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט מיזונה שמיר כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

Directions

1

הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה
נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה

3

את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת

4

את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום

5

מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

6

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין
משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
7

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

סלט עשבים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

תגובת אחת.

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים