סלט עשבים
סלט עשבים, קצת כמו סלט בית קפה, הבסיס שלו צרור ענק של פטרוזליה, מסביב חמוציות עוד עשבים שקדים ובטטה אפויה.
מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה
נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח
מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק
קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין
משחימה במעט שמן זית ומקררת
בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית
Ingredients
Directions
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה
נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח
מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק
קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין
משחימה במעט שמן זית ומקררת
בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית
מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים
מושלם. תודה 🙂