ככה עושה
סלט עשבים
מתאים לתזונהפליאו
הכנות15 minutes minutes
זמן בישול אפיה15 minutes minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים





מרכיבים
- 1 צרור גדול של פטרוזיליה
- רוקט מיזונה שמיר כוסברה חצי צרור
- 1 בטטה גדולה
- 1 או דלורית בינונית
- 1 אגס
- חצי קולורבי
- 1 מלפפון
- 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
- חופן חמוציות
- 20 שקדים
- מיץ משני לימונים
- שתי כפות שמן זית עדין
- כפית בלסמי
- כפית מלח גס
הכנות
- הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליהנוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסבר. האפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמוניםאפשר להחליף את האגס בתפוח
- מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
- את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
- את הבטטה או הדלורית חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
- מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק
- קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין משחימה במעט שמן זית ומקררת
הרכבה
- בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציותסוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחהלסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

אהבתן? תנו סימן
מושלם. תודה 🙂