סלט עשבים

סלט עשבים, קצת כמו סלט בית קפה, עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

הכנות15 mins

 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט \ מיזונה \ שמיר\ כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

1

מספיק לשתי רעבות לארוחת ערב
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה, נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

3

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין, משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
4

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

Ingredients

 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט \ מיזונה \ שמיר\ כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

Directions

1

מספיק לשתי רעבות לארוחת ערב
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה, נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

3

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין, משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
4

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

סלט עשבים
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

סלט עשבים

סלט עשבים, קצת כמו סלט בית קפה, עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

הכנות15 mins

 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט \ מיזונה \ שמיר\ כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

1

מספיק לשתי רעבות לארוחת ערב
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה, נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

3

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין, משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
4

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

Ingredients

 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט \ מיזונה \ שמיר\ כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

Directions

1

מספיק לשתי רעבות לארוחת ערב
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה, נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

3

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין, משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
4

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

סלט עשבים
מתאים לפרוטוקולים

    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

$